Η ΑΕΚ επικράτησε με 41-8 της Πρίστινα για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» του EHF European Cup στο Χάντμπολ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Με τους Κεδέρη-Lemos να «κεντάνε» στην επίθεση η ΑΕΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης επικρατώντας εύκολα με 41-8 της Πρίστινα στο “Γεώργιος Κασιμάτης”. Άνοιξε το ροτέισιον ο Δημήτρης Δημητρούλιας, ο οποίος είδε την ομάδα του να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελικό σκορ.
Εκ των κορυφαίων του αγώνα ο τερματοφύλακας της Ένωσης Μπάουερ με καθοριστικές αποκρούσεις.
Το ματς:
Με το πόδι «κολλημένο» στο…γκάζι μπήκαν στην αναμέτρηση οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια, οι οποίοι στα πρώτα 20′ του πρώτου ημιχρόνου πήραν εύκολα προβάδισμα 8 τερμάτων (10-2) έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Κεδέρη και Lemos.
Οι όποιες προσπάθειες των παικτών της Πρίστινα «έπεφταν» πάνω στον εξαιρετικό αυστριακό τερματοφύλακα Μπάουερ, ο οποίος συνολικά στο πρώτο ημίχρονο είδε την εστία του να παραβιάζεται μόλις τέσσερις φορές. Ο πίνακας του σκορ με το φινάλε του ημιχρόνου έδειχνε το χαλαρό…18-4 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».
Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν πρόθεση να ρίξουν ρυθμούς και συνέχισαν να ανεβάζουν το δείκτη του σκορ με τον κόουτς της Ένωσης να κάνει ροτέισιον δοκιμάζοντας συνεχώς διαφορετικά σχήματα και χρησιμοποιώντας νεαρούς αθλητές.
Οι Κοτσιώνης,Αραμπατζής και Δομπρής έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο σκοράρισμα οδηγώντας τους «κιτρινόμαυρους» στο τελικό 41-8.
Αποβλήθηκε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα ο Πλάθα Χιμένεθ έπειτα από αψιμαχία με παίκτη της Πρίστινα. Ο Ισπανός πίβοτ θα χάσει τον πρώτο αγώνα της επόμενης φάσης του EHF European Cup.
