Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μπακασέτας: «Στην ΑΕΚ μεγάλωσα γενικά, ως παίκτης και ως άνθρωπος, πέρασα από όλα τα στάδια που πρέπει να περάσει ένας ποδοσφαιριστής»

Μπακασέτας: «Στην ΑΕΚ μεγάλωσα γενικά, ως παίκτης και ως άνθρωπος, πέρασα από όλα τα στάδια που πρέπει να περάσει ένας ποδοσφαιριστής»

Συνέντευξη στο sdna.gr ,παραχώρησε ο Τάσος Μπακασέτας, όσον αφορά την σχέση του με την ΑΕΚ, τα καλά αλλά και τα αρνητικά αλλά και για το επόμενο βήμα στο εξωτερικό.

Ο Τάσος Μπακασέτας αποτέλεσε έναν σημαντικό ποδοαφαιριστή για την Ένωση και στα 3 χρόνια που έκατσε βοήθησε την ομάδα σημαντικά. Κυρίως το ”γλυκό” αριστερό του πόδι, αποτελόυσε το κύριο όπλο του.Πέτυχε πολλά σημαντικά γκολ, αλλά βοήθησε και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Φέτος το καλοκαίρι ”μετακόμισε΄΄ στην Τουρκική Αλανιασπόρ. Από την συνέντευξη του καταλαβαίνουμε πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα της καρδιάς του, και πως πάντα ήθελε να αγωνιστεί με αυτό το σήμα στο στήθος.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη εδώ:

Για σένα πως ήταν αυτή η απόφαση να φύγεις από την ΑΕΚ και να κάνεις το βήμα στο εξωτερικό;

«Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα στην ΑΕΚ θα ήθελα να κάνω ένα βήμα στο εξωτερικό. Έγινε αυτό το βήμα, βέβαια, μετά από τρία χρόνια. Φέτος έγιναν όλα πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβα να το συνειδητοποιήσω και πολύ καλά. Δεν ήξερα κάτι και οι εξελίξεις ήταν πολύ άμεσες. Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή που ήρθα δεν κατάλαβα πως είχα φύγει από την Ελλάδα. Δεν είχα δυσκολία να βρω σπίτι, να βρω που θα πάω να πιω έναν καφέ. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα και το σημαντικό είναι πως είμαι χαρούμενος».

Τι σημαίνει για σένα η ΑΕΚ;

«Στην ΑΕΚ μεγάλωσα γενικά, ως παίκτης και ως άνθρωπος. Πέρασα από όλα τα στάδια που πρέπει να περάσει ένας ποδοσφαιριστής. Αυτά τα τρία χρόνια της ΑΕΚ θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μου».

Κλείνοντας τη βαλίτσα σου για να έρθεις στην Τουρκία αν σου ζητούσα να μου πεις μία στιγμή που κρατάς ποια ήταν;

«Σίγουρα το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι που πάντα το ονειρευόμουν και έγινε πραγματικότητα. Ό,τι άλλο και να πω θα είναι πολύ μικρό μπροστά στο πρωτάθλημα».

Όταν τον Ιανουάριο ανανέωσες το συμβόλαιό σου με την ΑΕΚ φανταζόσουν πως μετά από τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει αυτή η μεταγραφή;

«Όχι, δεν περίμενα να γίνουν όλα αυτά τόσο γρήγορα. Υπήρχαν όμως κάποιες καταστάσεις που με έφεραν εδώ. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το ότι στην ΑΕΚ δεν έπαιζα στη θέση μου. Μπορεί κάποια στιγμή να σταμάτησα να το σκέφτομαι γιατί έβλεπα πως δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, αλλά σίγουρα δεν με βοηθούσε όλο αυτό. Από το να κάτσω βέβαια και να γκρινιάζω για το ότι δεν παίζω στη θέση μου προτίμησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό έστω και σε αυτή τη θέση που μου ζητήθηκε να παίξω. Άλλωστε, αλλιώς, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Άλλες φορές τα κατάφερα και άλλες όχι αλλά υπήρξαν στιγμές που ένιωσα πως η απόδοσή μου είχε πιάσει ταβάνι στην ΑΕΚ. Από τη στιγμή, λοιπόν, που και η ομάδα κινήθηκε για παίκτη στη θέση μου, για μένα ήταν μονόδρομος να ψάξω να βρω μία ομάδα που να με πιστέψει για τη θέση που μου αρέσει και μπορώ να καταφέρω καλύτερα μέσα στο γήπεδο».

Γιατί όμως με δεδομένο πως είχε γίνει αρκετή συζήτηση γύρω από το θέμα της θέσης σου, δεν βρέθηκε κάποιος να σε βάλει σε αυτή που αισθάνεσαι πως σου ταιριάζει καλύτερα;

«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ γιατί δεν έχει να κάνει με εμένα. Έχει να κάνει με τον εκάστοτε προπονητή. Ήμουν πάντα φιλότιμος, έπαιζα και άμυνα και επίθεση. Πάντα οι προπονητές θέλουν έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτή τη θέση να βοηθάει και το μπακ».

Πέρσι τι δεν πήγε καλά στην ομάδα;

«Ήταν πολλά αυτά που δεν πήγαν καλά, δεν ήταν μόνο ένα πράγμα. Ενώ ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Σίγουρα επηρέασε την ομάδα όλο αυτό με τους παίκτες που αρχικά δεν ανανέωσαν. Εμείς που μείναμε εκτός είχαμε καλή σχέση με όλα τα παιδιά και δίναμε παράδειγμα και στους μικρότερους. Δεν ήμασταν παιδιά που αν δεν παίζαμε δημιουργούσαμε κάποιο πρόβλημα. Πρώτοι πηγαίναμε στην προπόνηση και προσπαθούσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα, όμως, δεν ήταν μόνο αυτή η αιτία, έπαιξαν πολλά ρόλο στην περσινή χρονιά».

Πόσο αυτή η απόφαση της διοίκησης επηρέασε την ψυχολογία σου τότε;

«Όταν οι τρεις από τους έντεκα ξαφνικά βρίσκονται εκτός ομάδας, είναι φυσικό επόμενο να επηρεάσει την ομάδα. Όταν μιλάμε για παίκτες που ήταν βασικοί, γιατί εμείς δεν ήμασταν μία μέσα και μία έξω, δεν μπορεί να μην επηρεάσει την ομάδα. Χάνεται η χημεία και αλλάζουν πολλά».

Πως θα συνέκρινες την οργάνωση στην Αλάνιασπορ σε σχέση με την αντίστοιχη σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες όπως η ΑΕΚ;

«Υπάρχουν διαφορές, σε κάποια πράγματα είναι ανώτερη η Αλάνιασπορ και σε κάποια άλλα μία ομάδα όπως η ΑΕΚ. Σαν συνολική εικόνα, ωστόσο, θα μπορούσα να πω πως είναι πολύ κοντά. Αυτή η διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει είναι σχετικά μικρή. Το γύρω γύρω είναι πολύ οργανωμένο. Ένας αθλητής αισθάνεται πως έχει τα πάντα όταν έρθει εδώ. Από την άλλη στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία μέσα στο γήπεδο σε θέματα τακτικής».

 

Σχετικά με Δημοσθένης Καμσής

Δημοσθένης Καμσής
Ονομάζομαι Δημοσθένης Καμσής και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1997. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη, ασχολούμαι με την φωτογραφία και το βίντεο, στα οποία θέλω να εδραιωθώ επαγγελματικά. Όμως στο αίμα μου υπάρχει και ένα άλλο "μικρόβιο". Αυτό της δημοσιογραφίας. Mε ρίζες από την Πόλη, δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα από αυτήν του Δικεφάλου. Άρχισα να πηγαίνω στο γήπεδο το 2004 και από τότε και αυτό το "μικρόβιο" μπήκε... βαθιά μέσα στο αίμα μου. Από το 2018, άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά γράφοντας σε διάφορα site. Η ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε όμως με το AEK Passion, ο συνδυασμός δηλαδή ΑΕΚ και δημοσιογραφίας, αποτελεί κάτι το ξεχωριστό.

Ελέγξτε επίσης

Αρνητική απάντηση του Σιμάο για αποδέσμευση με αποζημίωση

  Η ΑΕΚ θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Νταβίντ Σιμάο. Σε επαφές βρίσκεται …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com