Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Μπάνκι: «Δεν νιώθουμε πίεση, αλλά πρόκληση. Με γοητεύει η ιδέα να αναδείξω τους νεαρούς μας παίκτες»

Μπάνκι: «Δεν νιώθουμε πίεση, αλλά πρόκληση. Με γοητεύει η ιδέα να αναδείξω τους νεαρούς μας παίκτες»

Ο προπονητής της «Βασίλισσας» Λούκα Μπάνκι συγκρίνει  την περσινή με την φετινή σεζόν, μιλάει για το συμβόαλιό του στην Ένωση, για τους νεαρού παίκτες, αλλά και για το δίπολο Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που πρέπει να σπάσει η Ένωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε μια νέα ομάδα με νέο προπονητή. Ο πυρήνας μας είναι παίκτες που ήρθαν στην ΑΕΚ την περασμένη σεζόν και θέλουμε πάνω στη δική τους φιλοσοφία και συμπεριφορά να δείξουμε σε όλους ποιο είναι το στιλ αυτής της ομάδας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όλους τους θεσμούς που συμμετέχουμε. Είναι μια μεγάλη πίεση στους ώμους μας αλλά και μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα αλλά και για τους παίκτες», τόνισε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός.

Για την πίεση που δημιουργεί η σύγκριση με την περασμένη σεζόν ανέφερε: «Ξέρουμε τι έκανε η ΑΕΚ πέρσι, δεν νιώθουμε καθόλου πίεση αλλά την πρόκληση. Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε την περασμένη σεζόν αλλά θα κινηθούμε με νέα κριτήρια, είναι νέα σεζόν καινούρια εμπειρία. Στόχος μας είναι μετά την κατάκτηση τροπαίων να καθιερώσουμε σταθερότητα στην ομάδα και τη διαχείριση. Να αρχίσουμε να δουλεύουμε για να έχουμε νέες επιτυχίες στο μέλλον».

Για το συμβόλαιό του: «Στο μοντέρνο μπάσκετ για τους παίκτες και τους προπονητές καλύτερο είναι να μην μιλούν για τα συμβόλαια. Κάθε χρόνο τα πάντα αλλάζουν γρήγορα, το ρόστερ, οι παίκτες, προπονητής. Τώρα εξαιτίας αυτού πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας να παρουσιαστούμε καλοί όσο πιο σύντομα γίνεται. Πιστεύω ότι έχουμε μια ομάδα που έχει ιδέες. Θα δούμε κατά την διάρκεια της σεζόν πόσο μακριά θα είναι η σεζόν και πόσο θα κρατήσει η περιπέτειά μας. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Το παρκέ και τα αποτελέσματα κρίνουν. Γιατί στο τέλος είναι πάντα θέμα αποτελεσμάτων».

Για τους νεαρούς παίκτες που έχει η ΑΕΚ και για το αν θα πάρουν χρόνο: «Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να κερδίζουμε παιχνίδια. Έχω ένα ρόστερ με 14 παίκτες και εδώ θα κρίνω πως θα το χρησιμοποιήσω. Σίγουρα με γοητεύει η ιδέα να αναδείξω τους νεαρού μας παίκτες. Πρέπει όμως να δείξουν ότι αξίζουν μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι λοιπόν μόνο η δική μου απόφαση αλλά και η δική τους προσπάθεια. Πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν».

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να σπάσει το δίπολο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ: «Πρόκειται για μεγάλες ομάδες με τεράστια εμπειρία και φιλοδοξίες. Εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, να χτίσουμε το δικό μας στιλ. Χτίζοντας η ΑΕΚ θέλει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Φυσικά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην ίδια Λίγκα με αυτές τις ομάδες και διεκδικούμε τους ίδιους τίτλους κάνει τη δουλειάς μας πολύ δύσκολη αλλά παράλληλα μας ενθουσιάζει. Είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι κάποιες ομάδες στην Ελλάδα μπορούν να μπουν ανάμεσα σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό».

Σχετικά με Στράτος Γυμνάγος

Στράτος Γυμνάγος
Γεννημένος στη Μυτιλήνη τον Φεβρουάριο του 1994. Με ενδιαφέρει η αθλητική δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ΑΕΚΑΡΑ (ακούω αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με αυτήν), που είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα στη ζωή μου, η αιτία που είμαι στον κόσμο αυτό, που λέει και το σύνθημα. Επίσης, λατρεύω το ποδόσφαιρο, το οποίο με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία, στο πρακτικό, και αργότερα και στο θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, μου αρέσει η γυμναστική και τις ελεύθερες ώρες μου ασχολούμαι με αυτήν, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία. Από ξένα πρωταθλήματα, συμπαθώ το ισπανικό και συγκεκριμένα την Μπαρτσελόνα, την οποία παρακολουθώ μερικές φορές. Στο aekpassion, όπου έμαθα πάρα πολλά, βρίσκομαι σχεδόν τρεις μήνες και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με δέχτηκαν σ'αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πολύ, πάνω σ'αυτό που αγαπάω.

Ελέγξτε επίσης

Ο Βασίλης Γκούμας μιλάει αποκλειστικά στον Κυριάκο Χήνα και το AEKPASSION!

Ο Κυριάκος Χήνας μίλησε με τον Βασίλη Γκούμα για λογαριασμό του AEKPASSION για τη μεγάλη …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com