Χάντμπολ: Κυριάρχησε στην επανάληψη και έκανε το βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 37-21 την κυπριακή Ανόρθωση και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του EHF European Cup.

Με επιβλητική παρουσία στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ νίκησε την Ανόρθωση με 37-21 στο “Γ. Κασιμάτης” και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του EHF European Cup.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στη Λάρνακα.

Το ματς

- Advertisement -

Η Ανόρθωση μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, πήρε από νωρίς το προβάδισμα και προσπάθησε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και άρχισαν να βρίσκουν απαντήσεις στην επίθεση με την ομάδα του Αλέξη Αλβανού να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν επέτρεψαν στην Ένωση να ξεφύγει και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με 14-15.

Η αντίδραση από πλευράς ΑΕΚ ήρθε με πρωταγωνιστές τους Κόβατσετς και Ματσουόκα για το 16-15, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε ολοκληρωτικά. Η ΑΕΚ επέστρεψε στο παρκέ με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, βελτιώνοντας αισθητά την αμυντική της λειτουργία και βρίσκοντας διαδοχικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Το 16-15 μετατράπηκε γρήγορα σε 20-15, με τους γηπεδούχους να αποκτούν πλέον τον απόλυτο έλεγχο.

Με σωστές επιλογές, καλή κυκλοφορία της μπάλας και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, οι «κιτρινόμαυροι» διεύρυναν συνεχώς το προβάδισμά τους. Η διαφορά έφτασε στο +10, με το σκορ στο 29-19, ενώ στη συνέχεια η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 32-20.

Το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται με άνεση το προβάδισμά της και να φτάνει στο τελικό 37-21 μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 5-7, 8-9, 11-11, 14-13, 16-15 (ημίχρονο), 20-15, 21-15, 25-17, 29-19, 32-20, 37-21.

Κυριάκος Μαντζακίδης
Κυριάκος Μαντζακίδης
Γεννημένος στο Περιστέρι, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχοντας μεταπτυχιακό στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Με οικογενειακές καταβολές από τον Πόντο και παππούδες πρόσφυγες δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα πέρα από την προσφυγομάνα ΑΕΚ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν στο aekpassion.gr και να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν, ώστε να συμπορευτώ μαζί τους σε αυτό το υπέροχο «κιτρινόμαυρο» ταξίδι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -