Χιμένεθ: «Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Κριχόβιακ, χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι πήγε στην ΑΕΚ»

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ και την μεταγραφή του Πολωνού στην ΑΕΚ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός στην εφημερίδα «REAL NEWS»:

Κόουτς, συμφωνείτε με όσους μιλούν για σπουδαία μεταγραφή;

«Φυσικά, πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, με μεγάλες δυνατότητες και ταλέντο  που τον οδήγησε σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Χάρηκα πολύ όταν το έμαθα και είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ»

- Advertisement -

Που αποδίδει καλύτερα στο γήπεδο;

«Στη Σεβίλλη ήταν οκτάρι, ένας μέσος με δημιουργικές ικανότητες που είχε την δυνατότητα και να μοιράζει σωστά την μπάλα και να σκοράρει με ευκολία. Ο κόσμος τον αγαπούσε και ο ίδιος έδειχνε να το απολαμβάνει. Ήταν κεφάλαιο για την ομάδα και οι ευρωπαϊκοί τίτλοι που κατέκτησε μαζί της νομίζω ότι τα λένε όλα».

Τι άλλα πρέπει να ξέρουμε για εκείνον;

«Είναι ηγέτης. Ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής, τακτικά και πνευματικά, που δεν φοβάται τα δύσκολα και τη στιγμή που πρέπει να αναλαμβάνει χρήσιμες πρωτοβουλίες για τους συμπαίκτες του. Είναι μονάδα συνόλου, αλλά παράλληλα μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του και να την οδηγήσει σε λαμπρό αποτέλεσμα».

Πριν, αλλά και μετά τη Σεβίλλη αγωνίστηκε και ως εξάρι;

«Μπορεί δεν το αποκλείω. Στην Ισπανία ο ρόλος του, όπως σας είπα, ήταν περισσότερο δημιουργικός. Φαινόταν πως του άρεσε κυρίως να βγαίνει από τον άξονα και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, χάρη στην πάσα ακριβείας που διαθέτει και την άψογη τεχνική του κατάρτιση».

Στην ΑΕΚ τι ακριβώς θα προσφέρει;

«Ποιότητα, σταθερότητα, καθαρό μυαλό και βάθος στη μεσαία γραμμή. Ένας άσος με την αξία του είναι σε θέση να βοηθήσει με πολλούς τρόπους, όπου κι αν αγωνιστεί. Και είναι μεγάλη τύχη για την ΑΕΚ που τον έχει στις τάξεις της».

Να φανταστώ ότι δεν έχετε σταματήσει να την παρακολουθείτε;

«Μας πως θα ήταν δυνατόν; Μαζί με τη Σεβίλλη είναι οι ομάδες που αγαπώ και θα έχω για πάντα στην καρδιά μου. Παρακολουθώ τα πάντα και εύχομαι στην ΑΕΚ να τερματίσει ψηλά στα πλέι οφ – όσο πιο ψηλά μπορεί. Και να ζητήσω από τον κόσμο της να συνεχίσει να τη στηρίζει, όπως κάνει πάντα, και στα εύκολα και στα δύσκολα».
Στράτος Γυμνάγος
Στράτος Γυμνάγος
Γεννημένος στη Μυτιλήνη τον Φεβρουάριο του 1994. Με ενδιαφέρει η αθλητική δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ΑΕΚΑΡΑ (ακούω αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με αυτήν), που είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα στη ζωή μου, η αιτία που είμαι στον κόσμο αυτό, που λέει και το σύνθημα. Επίσης, λατρεύω το ποδόσφαιρο, το οποίο με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία, στο πρακτικό, και αργότερα και στο θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, μου αρέσει η γυμναστική και τις ελεύθερες ώρες μου ασχολούμαι με αυτήν, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία. Από ξένα πρωταθλήματα, συμπαθώ το ισπανικό και συγκεκριμένα την Μπαρτσελόνα, την οποία παρακολουθώ μερικές φορές. Στο aekpassion, όπου έμαθα πάρα πολλά, βρίσκομαι σχεδόν τρεις μήνες και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με δέχτηκαν σ'αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πολύ, πάνω σ'αυτό που αγαπάω.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -