Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Μασσαλία για να αντιμετωπίσει απόψε στο ιστορικό ”Βελοντρόμ” (19:45 LIVE CS4 HD) την Μαρσέιγ, 34 χρόνια μετά την προηγούμενη τους συνάντηση στα πλαίσια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στο πλευρό της Ένωσης 4.000 φίλοι της!
Χωρίς άγχος η ΑΕΚ απόψε αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ, αφού βρίσκεται στην κορυφή του B’ ομίλου του Europa League (3η αγωνιστική) και οι Γάλλοι είναι αυτοί που ”καίγονται” για βαθμούς. Είναι κάτι που τόνισε και ο Ματίας Αλμέιδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: ”Δεν με ανησυχεί τίποτα. Έχω πολλή εμπιστοσύνη στους παίκτες που κάνουμε καθημερινά προπόνηση”.
Παράλληλα με τον τρόπο αυτό έδειξε ότι δεν θέλει να σταθεί στις σημαντικές απουσίες που θα έχει σήμερα. O Σέρχιο Αραούχο δεν κατάφερε να δώσει το παρών μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη. Μαζί του έμειναν στην Αθήνα και οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο. Αντίθετα επέστρεψαν Μουκουντί και Πόνσε.
Μέσα στους 65000 θεατές του κατάμεστου ”Βελοντρόμ” της Μασσαλίας, θα βρίσκονται και 4000 Ενωσίτες καθώς είναι γνωστές οι καλές σχέσεις των οπαδών των σημερινών αντιπάλων.
Πιθανή 11άδα:
Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Πόνσε.

- Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πολωνός Ντανιέλ Στεφάνσκι και VAR ο συμπατριώτης του Τόμας Κβιατκόβσκι.
- Είναι η δεύτερη φορά που αναμετρώνται οι δύο ομάδες για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η προηγούμενη αφορούσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το μακρινό 1989, σε διπλό νοκ άουτ αγώνα με τη Μαρσέιγ να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-0 στη Γαλλία και ισοπαλία 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

