Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Χούμπελ: «Με όπλα και απειλές δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ(Δ) (Herbert Hübel), κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο, Μαρούσι, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. Τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της FIFA και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Χούμπελ: «Με όπλα και απειλές δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο».

Όλα όσα είπε ο Χέρμπερτ Χούμπελ:

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της FIFA στη Ελλάδα παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην Τούμπα αλλά και στην εισβολή του οπλοφορούντος προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Μια φράση που χρησιμοποίησε ο Χούμπελ τα λέει όλα αναφορικά με τα όσα έγιναν στην έδρα του ΠΑΟΚ. «Με όπλα και απειλές δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο». Στην συγκεκριμένη φράση τα έχει πει όλα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Είναι μια φράση που δείχνει και το πώς αντιμετωπίζει η FIFA τα όσα έγιναν στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Είπε όμως πολλά ενδιαφέροντα πράγματα ο Χούμπελ γιατί στην τοποθέτηση του έκανε, αναφέρθηκε στα γεγονότα που έχουν συμβεί τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Κι αυτό βέβαια σημαίνει ότι το ταξίδι της FIFA στην Ελλάδα αφορά και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Γιατί εκείνο το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει ποτέ λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία, αλλά ο δικέφαλος του Βορρά βγήκε «λάδι» με την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.

Τι άλλο είπε ο Αυστριακός απεσταλμένος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας; «Αν κριθούν ανεπαρκείς οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα υπάρξει παρέμβαση». Τυχαία το είπε αυτό ο Χέρμπερτ Χούμπελ; Όχι βέβαια, καθώς και στην FIFA έμειναν άφωνοι, όπως σε όλη την Ελλάδα, όταν έμαθαν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, να μην αφαιρέσει τρεις βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν…ήξερε, ότι δεν άκουσε ή ότι δεν είδε.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Χούμπελ άφησε να αιωρείται το ενδεχόμενο επιβολής Grexit, αν και όταν η κουβέντα έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα η ουσία είναι ότι ο επικεφαλής της FIFA έδειξε με τα λεγόμενα του, πως όλοι πλέον γνωρίζουν καλά την διαδικασία «εξυγίανσης» που έχει εφαρμοστεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και προφανώς είναι μια διαδικασία που δεν αρέσει σε κανέναν.

 

Σχετικά με Βασίλης Παγανιάς

Βασίλης Παγανιάς

Ελέγξτε επίσης

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ακαδημιών για το Σαββατοκύριακο

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τις ημέρες και ώρες των αγώνων των τμημάτων υποδομής. ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9/2018 Κ16: …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com