Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ / Πόλο / Δάνδολος: «Λανθασμένη η απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων πόλο, η ΑΕΚ έχει σκοπό να μείνει και να εδραιωθεί»

Δάνδολος: «Λανθασμένη η απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων πόλο, η ΑΕΚ έχει σκοπό να μείνει και να εδραιωθεί»

Ο Κωνσταντίνος Δάνδολος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη νέα απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων του πόλο, αλλά και για την «Ένωση», η οποία μπορεί να είναι νεοφώτιστη στα σαλόνια της Α1 Ανδρών, όπως είπε, όμως είναι ένας τεράστιος σύλλογος που ήρθε για να… μείνει.

Φρέναρε απότομα και πάλι το πρωτάθλημα πόλο της Α1 Ανδρών, πριν καλά καλά προλάβει να επανεκκινήσει. Η νεοφώτιστη στην κατηγορία ΑΕΚ προσπαθεί να βρει τα πατήματά της στα μεγάλα σαλόνια, αλλά τα εμπόδια είναι συνεχή, καθώς το lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό επιβλήθηκε εκ νέου τη μέρα που γινόταν η επανέναρξη με την 6η αγωνιστική. Τελικά το Σάββατο (6/3) αποφασίστηκε να ξαναρχίσουν οι προπονήσεις, γεγονός που φαίνεται να αποτελεί προάγγελο για τα καλά νέα της οριστικής επανέναρξης.

Ο προπονητής του ενωσίτικου ανδρικού πόλο Κωνσταντίνος Δάνδολος εκφράζει την άποψη ότι ήταν λάθος η συγκεκριμένη απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος και ότι αυτή προήλθε από εκτίμηση βασισμένη σε λανθασμένα κριτήρια. Ο Δάνδολος τονίζει τη συνολική αντίδραση που υπήρξε από όλον τον κόσμο του υγρού στίβου στην επιβολή του νέου lockdown στον αθλητισμό, επισημαίνει ότι ενωμένοι οι άνθρωποι του πόλο καταφέρνουν πολλά και φέρνει ως παράδειγμα την νέα ολυμπιακή πρόκριση της Εθνικής ομάδας Ανδρών. Μιλάει, φυσικά και για την πορεία της ΑΕΚ στη δύσκολη αποστολή της στη μεγάλη κατηγορία και λέει πως είναι κρίμα που οι φίλαθλοι της ομάδας δεν μπορούν να τη δουν από κοντά σε αυτή την πρώτη της συμμετοχή στην Α1. Αλλά κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Δάνδολου στο Sports3.gr:

«Η απόφαση να διακοπούν τα πρωταθλήματά μας στο πόλο θεωρώ ότι ήταν λανθασμένη και βασισμένη σε κριτήρια (και σε κρούσματα) που ίσως αφορούν άλλα αθλήματα. Από τον Ιανουάριο που έγινε η επανέναρξη των προπονήσεων για τις ομάδες πόλο της πρώτης κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, όλα τα σωματεία έχουν δείξει τεράστια ευλάβεια, υπευθυνότητα και υπακοή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, με μεγάλο κόστος τόσο οικονομικό όσο και οργανωτικό. Ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου οι ομάδες να έχουν χώρο να προπονηθούν, μιας και τα περισσότερα κολυμβητήρια είναι κλειστά καθότι τα έξοδα συντήρησης είναι τεράστια, τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι ακαδημίες για να στηρίξουν αυτό το κόστος.

Επίσης, οι ομάδες έχουν επωμιστεί το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ που υπαγορεύει το υγειονομικό πρωτόκολλο, κόστος που δεν είχαν προβλέψει στην αρχή της σεζόν στην οποία όλες οι ομάδες έκαναν τα κουμάντα τους τα οικονομικά. Και φτάνοντας στην πηγή για να πιούν νερό τα σωματεία -κι όταν λέω νερό εννοώ να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα- έρχεται ένα κάθετο μέτρο και απλά τους καθηλώνει.

Ο αθλητισμός θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση, μιας και είναι ένας ζωντανός οργανισμός και σε περίπτωση διακοπής υπάρχει τεράστιο κόστος. Κόστος της επαναφοράς στην καλή φυσική κατάσταση, μιας και οι αθλητές πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή ροή και να μην διακόπτουν αυτό που κάνουν.

Το πόλο, ευτυχώς, πέραν από σωματειακές η οποιεσδήποτε άλλες διάφορες, έδειξε μια μεγάλη δύναμη στην αντίδραση του, μια άμεση κινητοποίηση προκειμένου να μην εδραιωθεί η αδικία αυτή εις βάρος του. Διακεκριμένοι αθλητές αλλά και σωματεία, μέσα στα οποία και η ΑΕΚ, εκδήλωσαν άμεσα την αντίθεσή τους στο κάθετο αυτό μέτρο το οποίο έκοψε το νήμα της συνέχειας του πρωταθλήματος και των προπονήσεων. Κι όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε πολλά.

Σ’ αυτό πιστεύω συνέβαλε και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος γνωρίζει από την πλευρά του αθλητή την σημασία της αδιάκοπης αθλητικής δράσης. Η Πολιτεία, ευτυχώς, κατάλαβε έγκαιρα το λάθος της και έσπευσε να το διορθώσει, έστω σταδιακά. Εγώ θέλω να μείνω σ’ αυτό, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία να καταλαβαίνεις ένα λάθος και να το διορθώνεις. Όλοι κάνουν λάθη γιατί όλοι είναι άνθρωποι, και οι συνθήκες που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες κοινωνικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θέλω να πιστεύω ότι πέραν των προπονήσεων που ήδη ενεργοποιήθηκαν, θα ενεργοποιηθεί και η συνέχιση των πρωταθλημάτων, διότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστατεύουν αποτελεσματικά και αυτό φαίνεται από τα μηδαμινά κρούσματα στον χώρο της πισίνας. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι σε τρεις μήνες το πόλο έχει ραντεβού με την ιστορία του, μιας και είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα με τόσες συνεχείς παρουσίες, αλλά και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως, λοιπόν, τα παιδιά που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα και μας κάνουν περήφανους, έτσι και η Πολιτεία έχει καθήκον να κάνει ό,τι περνάει καλύτερο και από το δικό της χέρι ώστε το καλοκαίρι τα παιδιά αυτά να είναι έτοιμα να διακριθούν απέναντι σε πολύ δύσκολους αντίπαλους, τα πρωταθλήματα των οποίων συνεχίζονται αδιάκοπα, αντίθετα με το δικό μας.

Όσο για την ΑΕΚ μας, μπορεί να είναι νεοφώτιστη στα σαλόνια της Α1 Ανδρών, όμως είναι ένας σύλλογος τεράστιος, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα κατά την γνώμη μου και ήρθε και στον χώρο του πόλο με σκοπό να μείνει και να εδραιωθεί.

Είναι κρίμα να μην χαίρεται η Ένωση την παρουσία των φίλαθλων της σε αυτή την παρθενική της εμφάνιση στην Α1, όταν μάλιστα κοντράρει στα ίσια ομάδες με τεράστια ιστορία στον χώρο (νίκη με Χανιά, ισοπαλία με Παλαιό Φάληρο, ήττα στο τέλος, στις λεπτομέρειες με Πανιώνιο εκτός έδρας).

Όμως, θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά που ζούμε είναι παροδικά και φτάνουμε, ήδη, στο τέλος της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης. Και σύντομα, τόσο η ομάδα μας θα δείξει τα αποτελέσματα του έργου που δημιουργεί τόσο καιρό, αλλά και πως και οι φίλοι της «κιτρινόμαυρης» αρμάδας θα έχουν την χαρά να τη δούνε να πρωταγωνιστεί, όπως της αξίζει. Μια ομάδα που ανήκει στον οργανισμό της ΑΕΚ πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί».

Σχετικά με Στράτος Γυμνάγος

Στράτος Γυμνάγος
Γεννημένος στη Μυτιλήνη τον Φεβρουάριο του 1994. Με ενδιαφέρει η αθλητική δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ΑΕΚΑΡΑ (ακούω αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με αυτήν), που είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα στη ζωή μου, η αιτία που είμαι στον κόσμο αυτό, που λέει και το σύνθημα. Επίσης, λατρεύω το ποδόσφαιρο, το οποίο με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία, στο πρακτικό, και αργότερα και στο θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, μου αρέσει η γυμναστική και τις ελεύθερες ώρες μου ασχολούμαι με αυτήν, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία. Από ξένα πρωταθλήματα, συμπαθώ το ισπανικό και συγκεκριμένα την Μπαρτσελόνα, την οποία παρακολουθώ μερικές φορές. Στο aekpassion, όπου έμαθα πάρα πολλά, βρίσκομαι σχεδόν τρεις μήνες και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με δέχτηκαν σ'αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πολύ, πάνω σ'αυτό που αγαπάω.

Ελέγξτε επίσης

Δείτε ζωντανά τον αγώνα πόλο γυναικών Εθνικός-ΑΕΚ

Στον Πειραιά και το «Παπαστράτειο» φιλοξενείται σήμερα στις 19:30 η γυναικεία ομάδα Πόλο της ΑΕΚ για την …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com