Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δημήτρης Παλαμιδάκης: Τρεις και οι… Κούκοι!

Δημήτρης Παλαμιδάκης: Τρεις και οι… Κούκοι!

Καλό είναι αυτό το άρθρο να μη το διαβάσει όποιος νομίζει ότι το ποδόσφαιρο, στο σημερινό του επίπεδο, παραμένει ακόμα ένα «παιγνίδι», όπου οι «παίχτες» δίνουν την ψυχή τους και πως αν βγάλουν την φανέλα, κάτω από αυτήν, κατάσαρκα, υπάρχει το σήμα τής ομάδας τους.

Όσοι νομίζουν ακόμα πως ο Νέστορας δεν θα κοιμηθεί επειδή έχασε μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ή ότι ο Σεραφείδης θα βάλει τα κλάματα γιατί έφαγε γκολ, να τα ξεχάσουν. Αλλά πάλι κανένα πρόβλημα. Ησυχάστε. Κι αν η ΑΕΚ από «Ένωση» δηλαδή Σωματείο έγινε «ΠΑΕ» που θα πει Εταιρεία, καθόλου δεν μας χαλάει. Η μάνα μας που έβγαλε τις παντόφλες και ντύθηκε στην τρίχα, πάλι μάνα μας είναι. Γιατί έχει το ίδιο όνομα και την ίδια αύρα. Γιατί η Ιστορία συνεχίζεται και είμαστε εκεί που ήσαν και οι παππούδες, οι γονείς και οι φίλοι μας. Οι ξεριζωμένοι και εμείς ίδιο καντήλι ανάβουμε, ίδια εκκλησιά προσκυνάμε.

Πάμε παρακάτω. Αφού λοιπόν ένα ματς δεν είναι πια παιγνίδι, τι είναι;; Πόλεμος! Ναι πόλεμος! Με σημαίες και με ταμπούρλα. Με κάστρα, στρατηγούς και στρατιώτες. Μάλιστα. Και αυτό θέλω να κάνω, με όλα αυτά: Να καταλάβετε πως ο πόλεμος είναι υπόθεση μαχητών. Εκείνων που πιστεύουν στην νίκη και βγαίνουν εκεί έξω, έντεκα εναντίον έντεκα γιά να καταπιούν ή να ντροπιαστούν. Ανάλογα με αξία τους και το πάθος τους.

Και θα σταθώ σε αυτό. Ζούμε την ΥΠΕΡΟΧΗ συγκυρία να έχουμε έναν Μελισσανίδη, εεε, συγνώμην, Επιτελάρχη ήθελα να πω, μια αλεπού Στρατηγό Χιμένεθ και το τσούρμο από παθιασμένους πολεμιστές, που δεν βλέπουν την ώρα για Πρωτάθλημα! Κι αν λέω «τσούρμο» τους παίχτες μας, σ’χωράτε με, αλλά ΔΕΝ το εννοώ. Μ’ αξιοσύνη είναι όλοι τους και δίνουν τα πάντα για την δόξα της πιο ερωτεύσιμης ομάδας που φάνηκε ποτέ.

Όμως, ας μη κρυβόμαστε. Σε κάθε στρατό πρέπει να υπάρχουν πρωτοπαλίκαρα. Που θα είναι βαρόμετρα ηθικού και έμπνευσης. Και να που οι ευτυχείς συγκυρίες μας συνεχίζονται, αφού το άρμα της ΑΕΚ ευτύχησε να έχει, όχι έναν, αλλά τρεις ηνίοχους: Λιβάγια, Αραούχο καί Μασούντ! Η Αγία Τριάδα που δοξάζει από τώρα την Αγιά Σοφιά μας! Τρεις ομοούσιοι στην ποδοσφαιρική ευφυΐα, ομογάλακτοι στο πάθος και ομόσταυλοι τής νίκης!

Χρόνια είχε αυτή η ομάδα να χαρεί τέτοια «θανατηφόρα» Τριάδα, με ταιριαστή ποικιλία ποδοσφαιρικής ικανότητας και τσαγανού. Φτάνει που έχει υποκλιθεί στις δυνατότητές τους ένας Θωμάς Μαύρος. Αυτό τα λέει όλα, αν σκεφτούμε ποιους παιχταράδες είχε εκείνος δίπλα του.
Φίλοι μου, πιστεύω αυτό: Ο μαραθώνιος έχει ξεκινήσει καί οι αντίπαλοι μας τρέφουν ελπίδες.

Καλά κάνουν. Μα εμείς γνωρίζουμε ήδη τον νικητή, γιατί μας τον δείχνει η μαγεία που προσφέρει στις Κυριακές μας η Δικέφαλη Τριάδα Αραούχο, Λιβάγια καί Μασσούντ. Οι αντίπαλοί τους απλά, παίζουν τον ρόλο τού …λαγού! Όσο θα μαγεύουν τα τρία ΠΡΩΤΑ ΒΙΟΛΙΑ μας, οι κούκοι θα σωπαίνουν. Κανένας κούκος δεν έφερε την άνοιξη. Ποιος δεν το ξέρει;;

Σχετικά με Δημήτρης Παλαμιδάκης

Δημήτρης Παλαμιδάκης
Ο Δημήτρης Παλαμιδάκης έχει ταυτιστεί με την ΑΕΚ τόσο, που μερικοί τον μπερδεύουν με τους ...ιδρυτές της. Έχει δημοσιογραφήσει από παιδί(!) σε όλα τα αθλητικά έντυπα και σάϊτ τής ομάδας μας. Τέσσερις δεκαετίες συνεπούς δημοσιογραφίας(!) δεκάδες χρόνια στο πλευρό τής μόνης ομάδας που τού προκαλεί ρίγος, τόνοι μελάνης και χαρτιού για να περιγράφει στιγμές δόξας, νικών και συγκίνησης, μα όμοια και περισσότερο πιστός, στις ώρες που τα φτερά τού ιερού Δικέφαλου των προσφύγων όπου γης, είχαν λαβωθεί. Αυτός είναι και δεν αλλάζει. Η δημοσιογραφία που υπηρέτησε (και υπηρετεί ακόμα) ο γνωστός και αγαπητός σε όλους μας Μίμης, είναι υπόδειγμα για τους νεότερους, λόγω συνέπειας, θάρρους και αγάπης στο ιερό καθήκον τού λειτουργήματος. Τώρα, από την δική μας γωνιά, θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει από παιδί: Να ιχνογραφεί την πορεία και τα γεγονότα μίας ομάδας, που την «φορά» κατάσαρκα εκ γενετής, βιώνοντας και πάλι την, γεμάτη επόμενες δόξες, ιστορία τής ΑΕΚ. Του πιο πλατύφτερου και ερωτικού Δικέφαλου Αετού όλης τής γης!

Ελέγξτε επίσης

Τα ξεχωριστά…Χρόνια πολλά

Μέσα σε αναμονή για Ευρωπαϊκό ματς, μιας απόφασης που κρίνει πολλά και των εσωτερικών θεμάτων …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com