Οι «κιτρινόμαυροι» του Δημήτρη Δημητρούλια αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” (12:30,ΕΡΤ3) για την 5η αγωνιστική της Handball Premier.
Πρώτο εγχώριο ντέρμπι για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς σήμερα οι ΜΑΓΚΕΣ αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Handball Premier.
Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Χρήστου Κεδέρη, ο οποίος χειρουργήθηκε και αναμένεται να χάσει ένα σημαντικό μέρος της σεζόν, ενώ αντίθετα στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων» θα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Γιουράϊ Μπριάτκα. Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού για το σημερινό ματς θα είναι μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Καλόμοιρος, έπειτα από τις πρώτες αγωνιστικές.
Η αποστολή της ΑΕΚ: Ουγκάλντε, Πλάθα, Μόγια, Μπριάτκα, Τζηράς, Αραμπατζής, Λέμος, Ηλιόπουλος, Μπεριά, Μπετζιλαλί, Μυλωνάς, Καλόμοιρος, Νικολαΐδης, Μπουκοβίνας Άντζελιτς, Παπαδιονυσίου.
Από την άλλη πλευρά, η προετοιμασία των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/10) με χαλάρωμα και το θετικό για τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», Γιώργο Καρασαββίδη είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, με εξαίρεση την περίπτωση του Θοδωρή Δεληχρήστου.
Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος, Δομπρής, Αραπακόπουλος, Πασσιάς, Μοντόρο, Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο.
Σε ότι αφορά την προϊστορία των δυο ομάδων, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν τεθεί αντιμέτωποι συνολικά 16 φορές στο Πρωτάθλημα, σημειώνοντας από 7 νίκες η κάθε ομάδα, ενώ 2 αγώνες ολοκληρώθηκαν ισόπαλοι. Όσον αφορά τους αγώνες στον Πειραιά, σε 9 εξ’ αυτών, οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 3 «διπλά», οι γηπεδούχοι 4 νίκες και 2 αναμετρήσεις έληξαν δίχως νικητή.
Η αναμέτρηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:30 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3, ενώ οι διαιτητές που ορίστηκαν να την διευθύνουν είναι οι Πατιός- Τσιάνας, με παρατηρητές τους Κατσίκη- Τσάκωνα.

