Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / “Έφυγε” ο γητευτής της λίμνης….

“Έφυγε” ο γητευτής της λίμνης….

Περίεργη εποχή ζούμε, ζόρικη… Λες και βάλθηκε η μοίρα να μας τιμωρήσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο….

Και συνεχίζεται και η ακατάσχετη αιμορραγία, της απώλειας μοναδικών, αγαπημένων προσώπων….. Όπως ας πούμε του τεράστιου Γιώργου Παπαβασιλείου… Του θρύλου των στιπλ… Του γητευτή της λίμνης… Του Πάπα μας…Του ανθρώπου με το απαράμιλλο στυλ, που παραμίλαγε όλη η διεθνής αθλητική κοινότητα…

Που μάγευε την λίμνη , χωρίς να την ακουμπάει… Που αν ήταν σε άλλη χώρα, θα είχε γίνει σίγουρα Ολυμπιονίκης…. Του ανθρώπου, του οποίου οι επιδόσεις πριν 60 χρόνια, κερδίζουν σήμερα στην Ελλάδα…. Του πρώτου ανθρώπου που αντίκρισα στο καρβουνίδι του Νίκος Γκούμας, όταν με πήγε ο Ανδρέας να με γράψει στο τμήμα στίβου της ΑΕΚ… 12-13 χρονών….

“Αστον και φύγε… Κωστάκη, ξεκίνα ζεσταματάκι με 5-6 γύρους και έλα μετά να δούμε τι θα κάνεις…” Ο Πάπας έκανε κάθε μέρα τα περισσότερα χιλιόμετρα από όλους μας… Ασταμάτητος… Πριν από μας… Μαζί με μας… Και μετά από μας….Είδωλο, θρύλος, Προπονητής, φίλος, δεύτερος πατέρας…. Για πολλούς από μας….

Προσωπικότητα με διεθνές κύρος, που κοσμεί της Ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού και φυσικά ένα μεγάλο διαμάντι στο στέμμα της ΑΕΚ… Πέρασαν τα χρόνια, ο Κωστάκης έγινε Κώστας, τον άφησα τον Στίβο λόγω σπουδών και υποχρεώσεων, αλλά κάποια στιγμή, ξαναβρέθηκα στο καρβουνίδι και μπήκα μέσα να τρέξω…

Σαν να μην πέρασε μια μέρα ….. Με περίμενε ο Πάπας με ένα τεράστιο χαμόγελο… “Άντε ρε Κώστα, εσένα θα περιμένουμε; έχει ξεκινήσει η προπόνηση… “Ανατριχίλα λέμε, ακόμα και τώρα που γράφω αυτά τα λόγια… Πρωταθλητής ο ίδιος, αξιώθηκε να δει και την ομαδάρα του Στίβου πρωταθλήτρια για συνεχόμενες χρονιές… Από μια τέτοια χρονιά είναι και η φωτογραφία….

Δεν άντεξες ρε Πάπα λίγο ακόμα, να την ξαναδείς την ομαδάρα σου πρωταθλήτρια… Σου υποσχόμαστε όμως ότι το επόμενο, θα είναι αφιερωμένο σε σένα…

Κυρία Νίκη, Δημήτρη, Γρηγόρη, κουράγιο και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να ζει κάθε μέρα, στην καρδιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας….

Γιατί είναι ο Πάπας μας…. Ο γητευτής της λίμνης….

Κώστας Σταματιάδης.

Σχετικά με Κώστας Σταματιάδης

Κώστας Σταματιάδης
Ελεύθερος Επαγγελματίας, Συμβουλευτική Επιχείρηση Αθλητής στίβου στην ΑΕΚ, στα 100, 200, 4×100. Συμμετοχή στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, στο τεχνικό τιμ και στις κατασκηνώσεις 1992- 1996. Εθελοντής Δασοπυροσβέστης στον ΣΥΝΠΑ 1999- 2001. Μέλος ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2005-2008. Εκ των ιδρυτών του τμήματος Χάντμπολ και υπεύθυνος τμήματος. Τεχνικός Διευθυντής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ 2008-2011. Τεχνικός Διευθυντής ΚΑΕ ΑΕΚ 2011-2012. Μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ 2012- 2014. Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ 2014-2017 Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 2017 -2020. Μέλος της Επιτροπής Be Active 2015-2017. Μέλος της Επιτροπής Ισοτιμίας της ΓΓΑ 2014-2017. Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων με παράλληλες κοινωνικές δράσεις , αλληλεγγύης, στήριξης και βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. ΥΓ. Όλες οι δραστηριότητες αυτές, στην ΑΕΚ, στην ΟΧΕ και γενικά, γίνονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Ελέγξτε επίσης

Παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης στόπερ

 Ποια είναι τα δεδομένα για την απόκτηση στόπερ στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν έχει κλείσει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com