Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Στη Φθιώτιδα,περιοχή των σπουδαίων ιστορικών συμβολισμών από την Επανάσταση του 1821, την προσφυγιά του 1922 και την Αντίσταση στην Κατοχή, υπάρχει ένας ισχυρός πυλώνας της ενωσίτικης συνείδησης και της προσφυγικής κουλτούρας.

Ο τοπικός Σύνδεσμος ΑΕΚ Λαμίας ιδρύθηκε το 1973 και διακονεί με σταθερό ζήλο και συνέπεια τις Αξίες της ομάδας μας.

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ συνεργαζόμενη άψογα με τους εκλεκτούς φίλους στο νομό, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Προσφυγιά των Ελλήνων της Ανατολής, οι οποίοι ήρθαν στην περιοχή μετά την καταστροφή, ρίζωσαν και εξελίχθηκαν με ξεχωριστή ποιότητα.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 11πμ. στην καλαίσθητη αίθουσα του τοπικού ΣΦ ΑΕΚ (Μακροπούλου και Σκληβανιώτου) ο φιλόλογος καθηγητής κ. Δημήτρης Θ. Νάτσιος θα μιλήσει με θέμα “Η εγκατάσταση ομογενών της Ανατολής στη Φθιώτιδα” και θα μοιραστούμε τις συγκινητικές αναμνήσεις των παλαιότερων.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο Κώστα Μαυριδάκη, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Κουρκουλιώτη και όλους τους μάχιμους φίλους Ενωσίτες του ΣΦ ΑΕΚ Λαμίας για τη φιλοξενία και τη συνεργασία.

Η μεγάλη ΑΕΚ, με άξονα την παρακαταθήκη της δοξασμένης ιστορίας της και την αυταξία του πολιτιστικού Λόγου και Πράξης της, κατακυρώνεται διαχρονικά ως ακένωτη Εστία των πιο υψηλόφρονων δημιουργιών.

ΥΓ. Σε λίγες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση για την εκδήλωση που θα διοργανώσει η Λέσχη μας στη Νέα Κίο Αργολίδας ( Κυριακή 16 Δεκεμβρίου,ώρα 11 πμ.).

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Κυριάκος Χήνας: Xάρης Σαπουντζάκης: Η φιλόκαλη ευλογία της Νέας Ιωνίας!

Με τα ανακλαστικά των εμβληματικών ιστορικών ηγετών που κατακυρώνουν την αντίληψη ότι η προσφυγική κοινότητα …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com