Εκτός Ευρώπης αλλά το τρένο δεν σταματά εδώ!

Mπορεί η ΑΕΚ να μην κατάφερε τελικά να πάρει ούτε την 3η θέση σε έναν δύσκολο όμιλο όπου θα μπορούσε να βγει ακόμα και πρώτη! Μπορεί στο Άμστερνταμ να έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Συνολικά όμως κοίταξε όλους τους αντιπάλους στα μάτια και έδειξε ότι μπορεί με την κατάλληλη ενίσχυση να κάνει μεγάλα πράγματα!

Μία κακή ευρωπαϊκή βραδιά, μάλλον η δεύτερη μετά τη Μασσαλία σε σύνολο 6 απαιτητικών αγώνων του συγκεκριμένου ομίλου, σίγουρα δικαιολογείται. Θα μπορούσε να είναι και αλλιώς βέβαια! Ποιος δεν θα το ήθελε άλλωστε….

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι διπλωμάτης στο γήπεδο. Παίζει για το ”όλα ή τίποτα”! Τις περισσότερες φορές έχει δικαιωθεί. Χθες όχι. Έτσι είναι η μπάλα! Ίσως θα έπρεπε να προσεγγίσει διαφορετικά το ματς. Δεν τόλμησε να κάνει κάποιες αλλαγές νωρίτερα στην πορεία του αγώνα μήπως αλλάξει τα πράγματα. Έχει όμως το ελαφρυντικό ότι οι επιλογές του ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.

Σίγουρα δεν έχει δύο ισάξιες 11άδες όπως θέλει να βγάζει προς τα έξω. Μάλιστα με τις συνεχείς απουσίες που δημιουργούνται, πασχίζει να βγάλει έστω και μία ισχυρή, που να μπορεί να υπηρετήσει το δικό του συγκεκριμένο, σταθερό πλάνο. Οι αδυναμίες σε πρόσωπα είναι φανερές ενώ και ο μέσος όρος ηλικίας ανεβαίνει επικίνδυνα.

- Advertisement -

Οι απόντες έλαμψαν με την απουσία τους στη ”Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”.  Εκείνο το ”είμαι παντού” του Πινέδα, το πάθος του Αραούχο, η ηρεμία και σταθερότητα του Στάνκοβιτς, το μυαλωμένο παιχνίδι του Γιόνσον που μπόρεσε να παίξει τελικά μόνο ένα δεκάλεπτο στο τέλος.

Επιπλέον η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ ΑΕΚ να μην ενημερώνει για το τι συμβαίνει στην ομάδα, δίνει τροφή σε κακόβουλα σενάρια που γιγαντώθηκαν πριν το ματς με τον Άγιαξ και παρουσίαζαν ούτε λίγο, ούτε πολύ τα αποδυτήρια να έχουν γίνει μπάχαλο! Σίγουρα η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν υπήρξαν αυτά.

 Ούτε μία ήττα-αποκλεισμός θα καταστρέψει την όλη προσπάθεια!

Ναι, να κάτσουμε να δούμε τι έφταιξε. Να δούμε πως θα ενισχυθεί η ομάδα άμεσα τώρα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και να της δώσουμε το χειροκρότημα για να πάρει κουράγιο στη δύσκολη συνέχεια των εγχώριων διοργανώσεων, όπου μην το ξεχνάμε έχει δύο τίτλους να υπερασπιστεί!

Μία κακή παρένθεση λοιπόν στο Άμστερνταμ, αλλά συνολικά μία αξιοπρεπέστατη πορεία με κορωνίδα το μεγάλο διπλό στο Μπράιτον, που άφησε στο τέλος μία γενικότερη αίσθηση πίκρας ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να προκριθεί.

Οι φετινές εμφανίσεις πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχεια της δυναμικής πορείας στην Ευρώπη, χωρίς μεμψιμοιρίες και χωρίς ”ΑΕΚομάχους” που θίγονται εύκολα και δεν καταλαβαίνουν να διαχωρίσουν την εποικοδομητική κριτική από το κράξιμο.

Η συνέχεια εντός των τειχών με ορμητήριο πάντα την Αγιά Σοφιά, συνυπολογίζοντας την εικόνα και των ανταγωνιστών προμηνύεται δύσκολη και ιδιαίτερα απρόβλεπτη χωρίς την παρουσία του κόσμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι μία δυναμική κατάσταση που αλλάζει διαρκώς. Στην εποχή του αείμνηστου Κώστα Νεστορίδη (τον οποίο τίμησαν οι Ολλανδοί με αφιέρωμα στα μάτριξ του γηπέδου πριν τη σέντρα), αρκούσαν ένας-δύο παικταράδες για να φέρουν τα πάνω-κάτω. Πλέον τα συστήματα και οι τακτικές έχουν γίνει πολύπλοκα αλλά δεν μπορούν από μόνα τους να πάρουν τη νίκη. Το υλικό πρέπει να είναι σούπερ ποιοτικό και με μεγάλο βάθος για να ανταπεξέλθει στις  απαιτήσεις του τρόπου παιχνιδιού που επιβάλλει ο Ματίας Αλμέιδα.

Η ομάδα χρειάζεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, να καλύψει τις αδυναμίες της και να πάρει ενέργεια από νέα πρόσωπα που θα έρθουν για να δώσουν λύσεις άμεσα.

Λάκης Κοντσιώτης
Λάκης Κοντσιώτης
Από μικρός, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη του '70, κατάλαβα ότι η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.Μια μπάλα ή μια κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο ήταν διαχρονικά τα καλύτερα δώρα για μένα!Μεγαλώνοντας και αφού ΄΄έφαγα'' τα γόνατά μου στα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αθήνας,προσπάθησα μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας,να παραμείνω κοντά στην ΑΕΚ και στους αγωνιστικούς χώρους.Πλέον έχω αυτή την ευκαιρία μέσα από τη φιλόξενη παρέα του aekpassion και στόχος μου είναι να μεταφέρω στους φίλους της Ένωσης εικόνες,κλίμα και συναισθήματα από την αγωνιστική δράση της ομάδας της καρδιάς μας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -