Η ΑΕΚ δείχνοντας αδυναμίες ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και παρά την βελτιωμένη εικόνα που είχε επιθετικά στο δεύτερο μέρος όπου δημιούργησε φάσεις, γνώρισε εν τέλει την φιλική ήττα με 0-2 από την Ζούλτε Βάρεγκεμ στο δεύτερο φιλικό της στο Μπουργκ Χάαμσταντ. Αυτό το ματς έδειξε πως οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται ενίσχυση σε ορισμένες θέσεις όπου φάνηκαν να υπάρχουν κενά.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό και έπειτα τρία λεπτά αργότερα ήρθε το Γκολ των φιλοξενούμενων με τον Οπόκου. Εν συνεχεία η ΑΕΚ προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις όμως οι τελικές της πέρασαν εκτός στόχου ενώ από την άλλη η Ζούλτε Βάρεγκεμ είχε μια κλασική ευκαιρία στο 40′ με τον Μπρινιόλι να επεμβαίνει.
Στο τελευταίο λεπτό ύστερα από τις διαμαρτυρίες του προπονητή της Ζούλτε Βάρεγκεμ δημιουργήθηκε μια συρραξη.
Στο δεύτερο ημίχρονο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο μπήκαν όρεξη με τους «κιτρινόμαυρους» να δημιουργούν τρείς απειλητικές για την εστία του Μποστίν δύο με τον Κοϊτά στο 61′ και το 64′ και μια ακολούθως με τον Ζίνι στο 68′. Στο 75′ κόντρα στην ροή του αγώνα έπειτα από στατική φάση ο Εμέκα σκόραρε για την Ζούλτε Βάρεγκεμ για το 0-2. Εν συνεχεία η «Ένωση» έχασε νέες μεγάλες ευκαιρίες με τους Κοϊτά και Μήτογλου. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έκανε ακόμη δύο φάσεις με Πήλιο και Φερνάντες όμως δεν βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μποστίν και την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με 0-2.
Το ματς:
Στο 4ο λεπτό ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά ο Μιχάλης Κοσίδης πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 8′ η Ζούλτε Βάρεγκεμ άνοιξε το σκορ ο Κάμπελ γύρισε την μπάλα στον Οπόκου με τον επιθετικό της βελγικής ομάδας να σουτάρει ο Μπρινιόλι να αποκρούει όμως ο ίδιος πήρε την επαναφορά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 12ο λεπτό ο Τραορέ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή όμως το τελείωμα του ήταν άστοχο. 16 λεπτά αργότερα ο Νίσεν επιχείρησε ένα σουτ για την Ζούλτε Βάρεγκεμ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά εκτός του προπονητικού σταδίου. Στο 30ο λεπτό η εκτέλεση κόρνερ του Ρότα κατέληξε στα πόδια του Γκατσίνοβιτς με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα πλασαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο πέρασε μερικά μέτρα άουτ. Έπειτα από αβίαστο λάθος του Γκατσίνοβιτς στο 40′ ο Ναντί βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι όμως ο Ιταλός έκανε μια δυσκολη επέμβαση στέλνοντας την μπάλα εκτός σε κόρνερ. Στο 43 ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε την μπάλα η ΑΕΚ αναπτύχθηκε ταχύτητα η μπάλα έφτασε στον Καλοσκάμη που σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε ελάχιστα δίπλα απο τον στόχο. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου υπήρξε ένταση μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων με τον προπονητή της Ζούλτε Βάρεγκεμ να κρατά την μπάλα μη αφήνοντας να εξελιχθεί το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη. Εν συνεχεία η κατάσταση ηρέμησε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντες επιχείρησε ένα σουτ που δεν απείλησε αφού η προσπάθεια του Ισπανού πέρασε άουτ. Ο «Δικεφαλος» προσπάθησε να αξιοποιήσει την ταχύτητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά η ενδεκάδα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 60′ ο Κοϊτά έκανε την προσπάθεια η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μαυριτανός εξτρέμ, από την εκτέλεση του κόρνερ με κοντινό συνδυασμό με τον Φερνάντες, επεχείρησε ένα πλασαριστό σουτ με τον τερματοφύλακα της βελγικής ομάδας να αποκρούει αφού πετάχτηκε στο αριστερό του παραθυράκι. Στο 64ο λεπτό νέο σουτ του Κοϊτά με τον Μποστίν και πάλι να έχει απάντηση. Στο 68′ ο Ζίνι βρήκε χώρο εκτέλεσε όμως ο Μποστίν πραγματοποίησε νέα επέμβαση. Στο 76ο λεπτό κόντρα στην ροή του αγώνα έπειτα από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά για την Ζούλτε Βάρεγκεμ ο Εμέκα εκμεταλλεύτηκε την σέντρα για να σκοράρει για το 0-2. Ο Κοϊτά στο 76 έχασε ακόμη μία ευκαιρία στο παιχνίδι ενώ τρία δύο λεπτά μετά ο Μήτογλου έπειτα από φάση διαρκείας πλάσαρε όμως αμυντικός της βελγικής ομάδας απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Στο 81′ Ο Πήλιος έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση όμως ο Μποστίν απέκρουσε. Ωραία προσπάθεια του Φερνάντες στο 87′ όμως δεν μπόρεσε να βρει κάποιον συμπαίκτη του με το γύρισμα στη περιοχή. Ο Γαβριήλ βγήκε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Στρακόσα στο 89ο λεπτό. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να ηττάται από την πιο έτοιμη Ζούλτε Βάρεγκεμ με 0-2.
Για την ΑΕΚ αγωνίστηκαν: Μπρινιόλι (46′ Στρακόσα), Ρότα (46′ Χ. Κοσίδης), Βίντα (46′ Μήτογλου), Μουκουντί (46′ Ρέλβας), Γκατσίνοβιτς (46′ Πήλιος), Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Καλοσκάμης (46′ Λιούμποσιτς), Περέιρα (46′ Φερνάντεζ), Μανταλος (46′ Κουτέσα), Ελίασον (46′ Κοϊτά), Μ. Κοσίδης (46′ Ζίνι)

