Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις θέλει η «Βασίλισσα»

  Το πρώτο παιχνίδι για το νέο έτος δίνει σήμερα (02/01, 20:00, ΕΡΤ 3), η ΑΕΚ που υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα στην Stoiximan Basket League από το Λαύριο εκτός έδρας την προηγουμένη Κυριακή.  Η «Ένωση» με την είσοδο του 2021 θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις σήμερα (03/01, 20:00, ΕΡΤ 3) κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για ακόμη ένα παιχνίδι αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, καθώς δεν θα έχει στην διάθεση του, τον Μάρκους Σλότερ που έχει θλάση γαστροκνημίας στο δεξί πόδι και τον Νίκο Ζήση που έχει θλάση στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο. Ενώ στην χθεσινή προπόνηση προέκυψε νέο πρόβλημα με τον Ματ Λότζεσκι. Ο  “Λοτζο” τραυματίστηκε στον αντίχειρα και από τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε θα κριθεί η συμμέτοχη του λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Η ΑΕΚ χρωστάει δύο παιχνίδια τον αγώνα για την 4η αγωνιστική στο κλειστό του ΟΑΚΑ κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας που είχε αναβληθεί λόγω θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Πάτρας και ορίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ στις (16/01). Και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που η ΑΕΚ το κέρδισε μέσα στο παρκέ αλλά ο αθλητικός δικαστής μετά την ένσταση που κατέθεσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε μια απόφαση… σκάνδαλο και ο αγώνας θα επαναληφθεί στις (27/01). Με τα δύο παιχνίδια που εκκρεμούν η ΑΕΚ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 6-1.

- Advertisement -

Ο Κολοσσός Ρόδου έχει ρεκόρ 3-6 και την προηγουμένη αγωνιστική πήρε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη μέσα στη Sala «Νίκος Γκάλης» (σ.σ. πρώην Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο) επί του Άρη με 84-74. Στην ομάδα της Ρόδου αγωνίζονται δύο παίκτες με «κιτρινόμαυρο» παρελθόν ο Βασίλης Ξανθόπουλος που φόρεσε για δύο σεζόν τη φανέλα της «Βασίλισσας»  (2017-18 και 2018-19) και κατέκτησε τρεις τίτλους με την ΑΕΚ ( Κύπελλο Ελλάδος, Basketball Champions League και Διηπειρωτικό), ενώ ο φόργουορντ του Κολοσσού, Νίκος Καμαριανός, είχε σημαντικό ρόλο στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, με την οποία είχε υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, το 2015. Επίσης ο προπονητής της ομάδας του «σμαραγδένιου νησιού»  Ηλίας Κατζούρης ήταν βοηθός του Λούκα Μπάνκι στην ΑΕΚ τη σεζόν 2018-19.

 Η προϊστορία

Η  ΑΕΚ μετράει εννιά νίκες σε 11 παιχνίδια, κάνοντας το 6/6 με την επάνοδο της στην Basket League το 2014. Στη διάρκεια αυτού του εντός έδρας σερί που έκανε, η «Ένωση» σημείωσε και την ευρύτερη νίκη της επί της ομάδας της Ρόδου επικρατώντας με 92-57 στο παιχνίδι της σεζόν 2015-16 (Καλαμπόκης 17, Μιλόσεβιτς 15 – Ντέιβις 14, Ρέλεφορντ 11). Η ΑΕΚ έχει συνολικά, 7 νίκες σε 9 αγώνες στο ΟΑΚΑ ενώ συνολικά έχει 12 νίκες σε 18 παιχνίδια επί της ομάδας από το νησί των «ιπποτών» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πριν το 2014 άλλες τρεις σεζόν.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ξεπέρασε τους 90 πόντους ενώ ο Κολοσσός Ρόδου δεν έφτασε τους 80 πόντους (95-79 στο 2017-18, 94-79 στο 2018-19 και 93-69 στο 2019-20).

Την περσινή σεζόν (2019-20), Η ΑΕΚ υποδέχτηκε  για τη 2η αγωνιστική τον Κολοσσό και πέτυχε μια  εύκολη νίκη, με 93-69, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να πετυχαίνει 25 πόντους.

*Διαιτητές του αγώνα, θα είναι οι Αργύρης Καλδίρης (Αττικής), Κώστας Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και Διαμαντής Λόρτος (Θεσσαλονίκης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -