Η Ένωση απόψε στις 20: 00 θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ρωσία, για το δεύτερο ματς των προκριματικών του Champions League. Οι Ρώσοι μετά και το προβάδισμα του 0-2 είναι το απόλυτο φαβορί, όμως η ΑΕΚ του Χιμένεθ είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την ιστορική ανατροπή.Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά και το πρώτο αγώνα, όπου η Ένωση γνώρισε οδυνηρή ήττα με 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ, έβγαλε τα συμπεράσματα του και πλέον είναι έτοιμος να παρατάξει διαφορετική ομάδα, με σκοπό να διεκδικήσει το θαύμα της πρόκρισης.
Πιο συγκεκριμένα ο Χιμένεθ απόψε, θα έχει στη διάθεση του 21 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι εξής : Ανέστης, Τσιτώντας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βινίσιους, Βράνιες, Τσόσιτς, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκες, Κλωναρίδης, Τρίστασον, Γιακουμάκης, Αλμέιδα, Λιβάια. Ενώ άφησε εκτός τους τραυματίες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, και Γκάλο.
Ως εκ τούτου, σε ότι αφορά το σύστημα, ο Μανόλο φαίνεται από τις δοκιμές του, πως έχει σκοπό να παλέψει μέχρι τέλος για να πάρει η ομάδα του την πρόκριση. Για αυτό το λόγο ο τεχνικός της ΑΕΚ δοκίμασε σύστημα 3-5-2, κάτι που δείχνει ότι θέλει να θωρακίσει την μεσαία γραμμή του και να σκοράρει, κυνηγώντας την μεγάλη ανατροπή. Αν λοιπόν επιλέξει το συγκεκριμένο σύστημα ( γιατί με τον Χιμένεθ από τη φάνηκε δεν μπορείς να προβλέψεις και πολλά) τότε θα δούμε σίγουρα, στο τέρμα τον Ανέστη, με τον Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας και τους Βράνιες και Τσόσιτς δεξιά και αριστερά. Οι Μπακάκης και Λόπες στα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τους Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλο να παίρνουν θέσεις στο κέντρο. Στην γραμμή κρούσης θα βρίσκονται λογικά οι Λιβάγια και Κλωναρίδης.
Σίγουρα υπάρχει στο μυαλό του και το σύστημα που δούλεψε αρκετά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και είναι το 4-4-1-1. Είναι ένα σύστημα που αρέσει στον Χιμένεθ, αλλά τελικά από τη φάνηκε το προορίζει κυρίως για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Έχουμε πει πως η ομάδα χτίζεται με σκοπό και στόχο το πρωτάθλημα και το μεγαλύτερο μέρος έχει πέσει εκεί. Έτσι τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ειδικές αποστολές για τον Χιμένεθ, που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να φέρει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς γνωρίζει τον βαθμό δυσκολίας που έχουν,
Από την άλλη, όπως είδαμε και στο ΟΑΚΑ, η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα έτοιμη με όλη την σημασία την έννοιας και της αρέσει να ανεβάζει πολλούς στο κέντρο γιατί έτσι αποκτά την κατοχή μπάλας. Στο πρώτο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ έδωσε χώρους στην ΑΕΚ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με την Ένωση να μην το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Στο αποψινό παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ δεν θα κάνει το ίδιο, καθώς έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί και απλά θα προσπαθήσει με τον τρόπο της να κυκλοφορήσει την μπάλα σε βαθμό έτσι ώστε να μην επιτρέψει τους κιτρινόμαυρους να απειλήσουν την εστία της.
Σε αντίθεση με την ΤΣΣΚΑ, η ΑΕΚ καίγεται για το γκολ και η Ένωση θα μπει στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, με σκοπό να βάλει εκ νέου στο παιχνίδι. Αν καταφέρει λοιπόν να κάνει το 0-1, τότε όλα αλλάζουν καθώς η ΑΕΚ θα αγχώσει τους Ρώσους και η ίδια θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ανατροπή, και θα δούμε ένα συναρπαστικό ματς. Ο Χιμένεθ εν συγκρίσει με το πρώτο αγώνα, όπου το φοβήθηκε το παιχνίδι και έστησε την ομάδα με σκοπό να μην δεχτεί γκολ, απόψε θα κάνει το αντίθετο και θα κατεβάσει εντεκάδα που θα ψάξει το γκολ. Εδώ που τα λέμε δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, η Ένωση απόψε στη Ρωσία τα παίζει όλα για όλα.
Ο Ισπανός τεχνικός είναι σαφές πως αυτές τις μέρες δούλεψε σκληρά και τα στημένα, καθώς είδε και έπαθε με τις στημένες φάσεις των Ρώσων και έχει δώσει εντολές η ομάδα να αποφεύγει τα πολλά κόρνερ και φάουλ κοντά στη περιοχή του Ανέστη. Από την άλλη δουλεύει πολύ καλά και το επιθετικό κομμάτι, καθώς στο ΟΑΚΑ οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με ουσιαστικές ευκαιρίες την ΤΣΣΚΑ. Για αυτό το λόγο μεγάλο φαβορί να ξεκινήσει στην εντεκάδα είναι ο Κλωναρίδης και αργότερα εφόσον το απαιτεί το παιχνίδι να περάσει τον Γιακουμάκη.
Είναι φανερό λοιπόν, πως απόψε θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από την Ένωση, καθώς οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να μπουν και να διεκδικήσουν την πρόκριση στα ίσα. Η ΑΕΚ μπορεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο ο Χιμένεθ δείχνει ότι πιστεύει στην ομάδα του και θέλει να κυνηγήσει με κάθε τρόπο το γκολ στην Ρωσία, ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Μένει λοιπόν να δούμε αν θα καταφέρει η Ένωση να πραγματοποιήσει μεγάλη εμφάνιση στη Ρωσία κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

