Έβγαλε ένταση και κέρδισε!

Με πάθος και συμπαγή άμυνα πήρε σημαντική νίκη, σκαρφαλώνοντας στην 2η θέση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο και συνεχώς προσπαθούσαν να αποδυναμώσουν η μία την άλλη και να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά μοιρασμένο αλλά με πολύ τακτική με τις καλές στιγμές και για τις δυο ομάδες να είναι μετρημένες, καθώς το παιχνίδι επικεντρώνεται στο κέντρο του γηπέδου. Οι μάχες πολλές και τα λάθη επίσης.

Η ΑΕΚ μπήκε με πάθος και ένταση και με καλή άμυνα και πιέζοντας δεν άφηνε τον ΟΦΗ να πλησιάσει την περιοχή του Αθανασιάδη. Αυτό που της έλειπε και έπρεπε δημιουργικά να επικεντρωθεί ήταν η διάσπαση της άμυνας του ΟΦΗ, ο οποίος δεν άφηνε χώρους στην Ένωση με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνει γρήγορες κινήσεις με την μπάλα είτε ομαδικές είτε ατομικές και φυσικά να σουτάρει.  Το σωστά εκτελεσμένο κόρνερ και το γκολ του Σάκχοφ τέλος, έδωσαν στην ΑΕΚ το δικαίωμα να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια κάτι που πρέπει να διατηρήσει και φυσικά να το μεγαλώσει στο δεύτερο μέρος.

Το β’ημίχρονο ξεκίνησε με ένταση για την ΑΕΚ δημιουργώντας πολλές φάσεις και κυνηγώντας το δεύτερο γκολ που θα την έκανε να κλειδώσει το «διπλό». Στο 62 λεπτό είχε μια σημαντική ευκαιρία και στην συνέχεια άλλες μικρότερες μέχρι την στιγμή που ήρθε το πολυπόθητο γκολ στο 71 λεπτό από το μαγικό πλασέ του Τάνκοβιτς. Πιέζει αρκετά και δεν αφήνει τον ΟΦΗ να αναπτυχθεί με τους παίκτες της να αλλάζουν συνεχώς πάσες και την άμυνας της να είναι αρκετά δυνατή κάτι που της έλειπε στα τελευταία παιχνίδια.

- Advertisement -
  • Η εξέλιξη του αγώνα:

1′: Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερό ο Λόπες, στόπερ Σβάρνας-Λάτσι. Αμυντικό χαφ ο Γαλανόπουλος κοντά του ο Σάκχοφ με τον Σιμάνσκι 10άρι. Εξτρεμ δεξιά ο Γκαρσία, αριστερά ο Αλμπάνης και κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

6′: Ο Αλμπάνης έκανε τη σέντρα έχοντας μπροστά του το τέρμα προσπέρασε ένα αντίπαλο είχε την ευκαιρία να περάσει την κάθετη στο Σιμάνσκι, ο οποίος έκανε κίνηση. Ωστόσο, καθυστέρησε και κόπηκε.

10′: Ο Ανσαριφάρντ έκανε παράλληλο σουτ στη γωνία της περιοχής του ΟΦΗ, όμως ο Αλμπάνης καθυστέρησε και δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας.

11′: Η ΑΕΚ κέρδισε φαουλ από την αριστερή πλευρά και ανέβασε κόσμο στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο Γκαρσία την έφερε στα αριστερά σουτάροντας με τους παίκτες του ΟΦΗ να απομακρύνουν δύσκολα. Σε τελική ανάλυση η μπάλα κόντραρε στον Ανσαριφάρντ ο οποίος ήταν οφσαίντ.

15′: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Γκαρσία χώρο από την δεξιά πλευρά σούταρε στον Καρίμ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε από πλάγια θέση αλλά απομάκρυνε ο Βάτερμαν.

19′: Ο Σιμάνσκι έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι αφού πήρε την μπάλα από τον Αλμπάνη, μπήκε στη φάση ο Γκαρσία ο οποίος κόπηκε από παίκτη του ΟΦΗ, με την ΑΕΚ να κερδίζει το κόρνερ από αριστερά. Το οποίο εκτελέστηκε από κοντινή απόσταση με τον Σάκχοφ να πέφτει από μαρκάρισμα που δέχτηκε και τον διαιτητή να μην δίνει κάτι.

38′: Από λάθος πάσα του Λόπες ο ΟΦΗ κέρδισε τη μπάλα. Ο Λάτσι έκανε την κάθετη πάσα και να παραχωρεί φάουλ έξω από την περιοχή.

41′: Κόρνερ για την ΑΕΚ από αριστερά. Ο Γκαρσία έκανε άσχημη εκτέλεση με τους παίκτες του ΟΦΗ να διώχνουν εύκολα.

43′: ΓΚΟΛΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Σιμάνσκι εκτέλεσε το κερδισμένο κόρνερ του Αλμπάνη από τα αριστερά, ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά στέλνοντάς την στο πρώτο δοκάρι με τον Σάκχοφ να την σπρώχνει στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

47′: Ο Γκαρσία από τα δεξιά πέρασε παίκτη του ΟΦΗ μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα με τον Διαμαντή να κόβει.

49′: Από λάθος του Σάκχοφ η μπάλα κατέληξε στον Στάρτζεον, ο οποίος δέχτηκε κόρνερ από τον Λάτσι σύμφωνα με τον διαιτητή.

54′: Η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ από τα αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή. Εκτέλεσε ο Γκαρσία με τον Κοροβέση να απομακρύνει.

55′: Η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά με τον Ανσαριφάρντ να στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και τον Βάντερμαν να μπλοκάρει.

56′: Αλλαγή για την ΑΕΚ. Αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο ο Λάτσι, ο οποίος έχει ήδη μία κίτρινη και με τον φόβο δεύτερης απομακρύνεται και την θέση του παίρνει ο Νεντελτσιάρου.

62′: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Αλμπάνης έκανε παράλληλο σουτ στην περιοχή, ο Διαμαντής απομάκρυνε με τάκλιν με την μπάλα να πηγαίνει προς το τέρμα και τον Βάτερμαν να απομακρύνει.

64′: Ο Γκαρσία πέρασε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του κατέληξε ψηλά.

66′: Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός αγωνιστικού χώρου οι Ανσαριφάρντ και Αλμπάνης με τους Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς να παίρνουν τις θέσεις τους.

71′: ΓΚΟΛΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Το φάουλ εκτελέστηκε γρήγορα με την μπάλα να πηγαίνει στον Σιμάνσκι ο οποίος πάσαρε στον Ολιβέιρα με τον τελευταίο να δίνει στον Τάνκοβιτς και αυτός με την σειρά του να μπαίνει στην περιοχή και με «μαγικό» πλασέ να γράφει το 0-2.

73′: Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ λόγω ενοχλήσεων του Μπακάκη , την θέση του οποίου παίρνει ο Σιμόες. Ο Γαλανόπουλος θα αγωνίζεται ως δεξί μπακ με τον Σιμόες να παίρνει τη θέση αμυντικού χαφ.

74′: Αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός αγωνιστικού χώρου βγαίνει ο Γκαρσία με τον Χριστόπουλο να παίρνει την θέση του, όπου θα αγωνιστεί στα δεξιά λίγο πιο μπροστά από τον Γαλανόπουλο.

79′: Ένα καλό γύρισμα του Ολιβέιρα χωρίς να βρίσκει αποδέκτη.

Συνοπτικά

Super League/20η αγωνιστική

ΟΦΗ-ΑΕΚ

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Σκόρερς: 43′ Σάκχοφ, 71′ Τάνκοβιτς

Κίτρινες Κάρτες: 20′ Σιμάνσκι, 39′ Λάτσι, 45′ Γκαρσία,

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης(73′ Σιμόες), Λόπες, Σβάρνας, Λάτσι(56′ Νεντελτσιάρου), Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Γκαρσία(74′ Χριστόπουλος), Αλμπάνης(66′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ(66′ Ολιβέιρα)

Καλό Απόγευμα και Καλή Κυριακή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -