Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ / Φέτος θα είναι η χρονιά του!

Φέτος θα είναι η χρονιά του!

Kάθε εποχή τέτοιο χρόνο παρακολουθούμε την προετοιμασία και τα φιλικά, ψάχνοντας για τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, εξετάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού που προσπαθεί να επιβάλλει ο προπονητής και τσεκάροντας τις μεταγραφές.

Ένας όρος που χρησιμοποιούν οι ρεπόρτερ που ακολουθούν την ομάδα και παρατηρούν τα πάντα λεπτό προς λεπτό, είναι αυτός της ”εσωτερικής μεταγραφής”. Χρησιμοιποιείται όταν θέλουν να δείξουν ότι ένας ”παλιός” ποδοσφαιριστής που δεν τον υπολογίζαμε ιδιαίτερα, δείχνει αναγεννημένος και με διάθεση να γίνει σημείο αναφοράς για τη νέα σεζόν.

Ένας παίκτης που άκουσε πολλά και κατηγορήθηκε για ακόμη περισσότερα την περασμένη χρονιά, ήταν ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος. Στην αγωνιστική περίοδο 2018-19 ο Μάνταλος επέστρεψε στα γήπεδα μετά τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του, έχοντας πλέον χειρουργηθεί για αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού και στα δυο του γόνατα! Αυτό για όποιον ‘’νιώθει’’ από μόνο του είναι τεράστιο φορτίο ψυχολογικά.

Οι γκρίνιες για τις εμφανίσεις του αρχηγού ξεπέρασαν κάθε όριο, φτάνοντας σε σημείο κακοπροαίρετης κριτικής ακόμη και για την προσωπική του ζωή. Σίγουρα τα αγωνιστικά επίπεδα στα οποία κινήθηκε δεν ήταν ικανοποιητικά, αλλά όχι μόνο είχε ελαφρυντικό τη γενικότερη κακή εικόνα της ομάδας αλλά και πολλή σοβαρή αιτιολογία. Παρόλα αυτά ούτε μυικούς τραυματισμούς έβγαλε, ούτε έδειξε σωματικά να είναι εκτός φόρμας.Με άλλα λόγια δούλεψε και μάλιστα καλά.

Φέτος ο Πετράν ξεκινάει από άλλη αφετηρία, έχοντας αφήσει πίσω τις κακές μέρες και έχοντας αποκτήσει πάλι την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ηγηθεί της προσπάθειας της ΑΕΚ. Ρισκάρω την πρόβλεψη ότι η έλευση του μπαλαδόρου Ζεράλδες θα απελευθερώσει το Μάνταλο και ταυτόχρονα η ύπαρξη αρκετών ικανών αμυντικών χαφ θα του δώσει τη δυνατότητα να ασχοληθεί μόνο με το παραγωγικό κομμάτι και να βγάλει τις πάσες που –κακά τα ψέματα- μόνο αυτός βγάζει στους επιθετικούς.

Ο ρόλος του Μάνταλου στην ομάδα έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο ανάλυσης.Αν πρέπει να παίζει τον άξονα, αν μπορεί να παίζει στη γραμμή, αν μπορεί να είναι ο ηγέτης της ομάδας και πολλά άλλα.

Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που αν ο προπονητής του δώσει ένα ξεκάθαρο ρόλο στο γήπεδο, με συμπαίκτες που ξέρουν μπάλα για να μη νιώθει το βάρος της προσπάθειας να πέφτει όλο πάνω του και να τον πλακώνει, μπορεί να κάνει μαγικά πράγματα. Είναι παίκτης που δεν χρειάζεται πολλές επαφές με τη μπάλα. Έχει γρήγορη σκέψη και την ευχέρεια να ‘’βλέπει’’ τις κινήσεις στο χώρο και να περνάει τη μπάλα εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή.

Συμπερασματικά εκτιμώ ότι η δημιουργία από τον Καρντόσο ενός συνόλου που θέλει να κρατάει μπάλα , που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, χωρίς να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο περιμένοντας το λάθος του αντιπάλου, θα ευνοήσει το αγωνιστικό στυλ του Μάνταλου, που ψάχνει τις προσωπικές του απαντήσεις και την αγωνιστική του αναγέννηση.

Ο Μάνταλος θα μπορούσε να έχει φύγει για το εξωτερικό. Το γεγονός ότι μένει στην ομάδα, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ρόδινες, με την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του να ‘’χτυπάει κόκκινο’’, δείχνει άτομο με ισχυρή προσωπικότητα και αποφασισμένο να επιτύχει.

Το πείσμα και ο εγωισμός του σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική του αξία, θα αποτελέσουν φέτος τη βάση για την επιθετική δράση της ΑΕΚ και τη χρονιά που θα είναι σημείο αναφοράς στην καριέρα του. Αλλιώς…

Σχετικά με Λάκης Κοντσιώτης

Από μικρός, όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Νέα Φιλαδέλφεια στα τέλη του '70, κατάλαβα ότι η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.Μια μπάλα ή μια κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο ήταν διαχρονικά τα καλύτερα δώρα για μένα!Μεγαλώνοντας και αφού ΄΄έφαγα'' τα γόνατά μου στα ξερά γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αθήνας,προσπάθησα μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας,να παραμείνω κοντά στην ΑΕΚ και στους αγωνιστικούς χώρους.Πλέον έχω αυτή την ευκαιρία μέσα από τη φιλόξενη παρέα του aekpassion και στόχος μου είναι να μεταφέρω στους φίλους της Ένωσης εικόνες,κλίμα και συναισθήματα από την αγωνιστική δράση της ομάδας της καρδιάς μας!

Ελέγξτε επίσης

Τρία χρόνια πάθους….

Περνάει ο καιρός, γρήγορα πια… Κυλάει ο χρόνος και δεν γυρίζει πίσω…. Τρία χρόνια πάθους …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com