Αρχική / AEKPASSION / Φύγετε να σωθείτε
SUPERLEAGUE / Eʠ- ˅ąɁʏӠ(֙ԏÑVɁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Φύγετε να σωθείτε

Ο Μπάμπης Εγγλέζος γράφει για όλους αυτούς που βρίσκουν υγεία μακρυά από την «αρρώστια» της ΑΕΚ.

Μετά τους τόνους μελάνι που έχουν χυθεί τα τελευταία 3+ χρόνια για την κατάσταση στην ΑΕΚ, νομίζω ότι πλέον είναι πασιφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό. Μου θυμίζει την υπόθεση των μνημονίων στην Ελλάδα, που μετά από πολλά χρόνια και πολύ πόνο, ελπίζω να καταλάβαμε ότι το πρόβλημα δεν ήταν οικονομικό αλλά κοινωνικό. Το παράδοξο στην υπόθεση της ΑΕΚ είναι ότι, εγώ τουλάχιστον, δεν ξέρω για εσάς, δεν είμαι σίγουρος ποιο είναι το πρόβλημα του οργανισμού και έχει σαν αποτέλεσμα τον συνεχόμενο εξευτελισμό εντός αγωνιστικών χώρων.

Η χθεσινή εμφάνιση και νίκη του Γιώργου Αθανασιάδη μέσα στο Μπερναμπέου με την Σερίφ Τιρασπόλ(!!!) νομίζω ότι στην κυριολεξία το τερματίζει. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων περιπτώσεων με τα ονόματα Μπακασέτας, Γιακουμάκης, Λαμπρόπουλος, Λιβάγια, Βέρντε. Όλοι οι προαναφερθέντες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: έφυγαν από την ΑΕΚ και ξαναβρήκαν την κανονικότητά τους, ξαναβρήκαν τη χαρά του ποδοσφαίρου, το jogo bonito. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι στην ΑΕΚ το είχαν χάσει. Άρα η ΑΕΚ έχει πάψει να είναι μια κανονική ομάδα, έχει πάψει να δημιουργεί στα μέλη της τη χαρά και την προσμονή του παιχνιδιού. Έχει αυτός ο σύλλογος το μεγάλο ταλέντο να πετσοκόβει, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, την ψυχολογία όλων, να τους κάνει να φαίνονται παραιτημένοι από την ποδοσφαιρική τους ζωή. Κοινώς, μπολιάζει τους πάντες(παίκτες, προπονητές, γιατρούς, φροντιστές, φιλάθλους) με το μικρόβιο της μιζέριας.

Όλα αυτά ακούγονται μεταφυσικά. Και είναι, τουλάχιστον στα μάτια μου. Γιατί δεν υπάρχει και ένας ξεκάθαρος λόγος να γίνονται όλα αυτά. Παλιά λέγαμε ότι είχαμε πάντα έλλειμα διοικητικής σταθερότητας, οικονομικής δύναμης και αυτό επηρέαζε πάντα το αγωνιστικό. Για πολλά χρόνια ήμασταν ξεριζωμένοι και χωρίς καμία προσμονή, χωρίς όραμα για το αύριο. Σήμερα που μιλάμε όμως, δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω. και αυτό πραγματικά με ξεπερνάει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΑΕΚ έχει καταντήσει έτσι.

Τα λόγια έχουν πλέον χάσει το νόημά τους. Πραγματικά, το μόνο που έχω προσωπικά να περιμένω είναι να μπω στο νέο γήπεδο. Τουλάχιστον να είμαστε σε αυτό το κομμάτι μία κανονική ομάδα. Αλλά και σε αυτό, η μία καθυστέρηση διαδέχεται την άλλη. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά το βλέπω δύσκολο να πατήσει η ομάδα το επόμενο καλοκαίρι στο χορτάρι της Αγιά Σοφιάς. Από την άλλη βέβαια, ποια ομάδα;;;

Σχετικά με Μπάμπης Εγγλέζος

40 χρόνια ζωής, 40 χρόνια ΑΕΚτζής! Όταν με ρώταγαν παιδί, τί θέλω να γίνω, τους έλεγα να δουλεύω στην ΑΕΚ. Πρώτη επιλογή για σπουδές η δημοσιογραφία, με απώτερο στόχο, τί άλλο, το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αλλιώς τα έφερε η ζωή και τώρα, με λίγα χρόνια καθυστέρηση, ερασιτεχνικά πλέον, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αφού έτσι κι αλλιώς, όλη μέρα ήμουν μπροστά σε μια οθόνη και διάβαζα για την ΑΕΚ, τώρα το κάνω και για το ΑΕΚpassion. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Ελέγξτε επίσης

ΑΕΚ Άργους: Μια υπέροχη αλλά αδικημένη ομάδα

Ο Κυριάκος Χήνας γράφει στο AEKPASSION για την ΑΕΚ Άργους, μια ομάδα αδικημένη που αξίζει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com