Αρχική / AEKPASSION / Γεώργιος (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) Ζαχαριάδης – 6ος Φειδιππίδειος δρόμος 2021.

Γεώργιος (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) Ζαχαριάδης – 6ος Φειδιππίδειος δρόμος 2021.

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ, συμμετείχε για 6η συνεχόμενη χρονιά στον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, 490 χλμ, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα.

Άρχισε τον αγώνα του στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (19/11) από την Αρχαία Αγορά των Αθηνών (Μουσείο Κεραμικού) και επέστρεψε σε αυτό την Τρίτη (23/11) γύρω στις 04:30 το πρωί.

Τρέχοντας πάντα με τα χρώματα της αγαπημένης του ΑΕΚ, ο Γιώργος Ζαχαριάδης κάλυψε τα 490 χλμ. της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα σε 94 ώρες 35:20, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στον φετινό Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο και πάλι την 1η θέση στους Έλληνες δρομείς, τερματίζοντας τις πρωινές ώρες της 23/11/2021 στον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, με τον δρομέα υπεραποστάσεων να μετρά πλέον ισάριθμους τερματισμούς στον αγώνα των 490χλμ.

Ο ποντιακής καταγωγής δρομέας, από την Άρδασσα Πτολεμαΐδας έτρεξε για πρώτη φορά στα βήματα του Φειδιππίδη το 2014, σε μια από τις συμμετοχές του στον αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, αφού τερμάτισε με επιτυχία, επέστρεψε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γινόταν ο 4ος σύγχρονος «Φειδιππίδης» που κατάφερνε να τρέξει από την Αθήνα στη Σπάρτη και να επιστρέψει, μετά τον Τάκη Σκουλή το 1992, τον Γιάννη Κούρο και τον Σπύρο Σπυρόπουλο (εκτός συναγωνισμού).

Ο ίδιος όπως γράφει σε προσωπικό του λογαριασμό, ευχαριστεί όλον τον κόσμο για την αγάπη του και τη συμπαράστασή του, όλους όσους ήταν κοντά τους και πρόσφεραν τα πάντα για να μείνουν όρθιοι. Είναι δύσκολος δρόμος, πολλά τα χλμ, οι νύχτες, οι βροχές, το κρύο, γενικά οι καιρικές συνθήκες, οι τοπικές συνθήκες κάθε περιοχής, αλλά και όλες αυτές οι εμπειρίες που ζεις, κάνουν τον αγώνα Μοναδικό και είναι Μοναδικός στον κόσμο!!!

Είχε την χαρά και την τιμή να τρέξει τη διαδρομή και να τερματίσει για 6η συνεχόμενη χρονιά, όσες και οι διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως χωρίς συνοδό, βοηθό, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις που απαιτούνται, καθώς έχεις την υποχρέωση μετά, όλα όσα χρειάζεσαι καθ’ οδόν ή να τα έχεις μελετήσει σωστά και να τα τοποθετήσεις σε κάποιους σταθμούς ή να τα κουβαλάς μαζί σου και να έχεις επί πλέον βάρος.

Όμως, τόσα χρόνια έχει γίνει πλέον συνήθεια, οπότε και έχει γίνει πλέον βίωμα …

Σχετικά με Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιώργος Ζαχαριάδης
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι δρομέας της ΑΕΚ & Σ.Δ.Ο.Εορδαίας. Κατάγεται από την Άρδασσα Πτολεμαϊδας του Ν. Κοζάνης, είναι ποντιακής καταγωγής (Αργυρούπολη Πόντου) και εργάζεται στην ΕΛ. ΑΣ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί στις Υπεραποστάσεις και τρέχει σε όλη την Ελλάδα πάντα με την βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ο 1ος Έλληνας που έτρεξε σε επίσημη διοργάνωση την διαδρομή του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 500 χλμ σε 84 ώρες και το μετάλλιο με το κύπελλο του είναι αφιερωμένα στου μουσείο της ΑΕΚ. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διαδρομές και το μεγάλο του επίτευγμα είναι η διαδρομή που έτρεξε το έτος 2015, από την Παναγία Σουμελά Καστανιάς Βέροιας μέχρι Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, τρέχοντας επί 27 ημέρες, διανύοντας 1924 χλμ, Στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ΑΕΚ είναι η κινητήριος δύναμη των διαδρομών του και έχει γίνει πλέον το δέρμα του. Τρέχει με το προσωνύμιο ΤΕΜΟΝΑΕΚ, (ποντιακή ορολογία «η δική μου ΑΕΚ»)

Ελέγξτε επίσης

Άλλαξε ο διαιτητής του ΑΕΚ-Βόλος

Διαβάστε ποιος διαιτητής πήρε τη θέση του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου που είχε αρχικά οριστεί, για να …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com