Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γιάννης Βούρος: Ώς χαρίεν εστ’ άνθρωπος όταν άνθρωπος η!

Γιάννης Βούρος: Ώς χαρίεν εστ’ άνθρωπος όταν άνθρωπος η!

Ο κύριος Κυριάκος Χήνας αποκρυπτογραφεί την προσωπικότητα και το έργο του υποψήφιου Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κυρίου Γιάννη Βούρου.

Όταν υπερηφανευόμαστε για τα βαριά συμβολικά στοιχεία της ΑΕΚ, είναι δίκαιο να εστιάζουμε και στην πολιτισμική δράση που εκδιπλώνουν Ενωσίτες των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ασφαλώς μια βαρυσήμαντη τέτοια φυσιογνωμία είναι ο Γιάννης Βούρος με πολυεπίπεδη ποιοτική παρέμβαση στην κοινωνία. Ζυγίζοντας τη βαρύτητα των λέξεων, δε νομίζουμε ότι υπάρχει άλλος πνευματικός άνθρωπος με τόσο εύρος δράσης και δημιουργικότητας σε όλη την Ελλάδα..

Με εξαίρετες πνευματικές υποδομές–με θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Θέατρο– έχει αφιερώσει το “ανεμόεν φρόνημά του” στο πρόταγμα ότι ο Πολιτισμός είναι η πιο ανταποδοτική κατάθεση της χώρας.

Ως καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας ( 2013-2015) πέτυχε να φέρει πιο κοντά το κοινό στο θέατρο με επιλογή έργων που ανατέμνουν τις εσωτερικές οδύνες του χειμαζόμενου ανθρώπου.

Ως θεατρικός συγγραφέας τιμήθηκε με το Γ’ Κρατικό Βραβείο Θεάτρου για το έργο του “Άρωμα ανδρών”. Σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα και μετέφρασε ξένα δραματουργήματα,όπως το “Χάρολντ και Μωντ” του Χίγκινς.

Πέρυσι ήταν συναρπαστικός στη “Φιλουμένα Μαρτουράνο”, όπως και φέτος στο “Σπασμένο γυαλί”του Μίλερ. Ταυτόχρονα σκηνοθετεί το “Ανατόλ” του Σνίτσλερ. Γνωστή η πληθώρα επιτυχών συμμετοχών του σε θεατρικά, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά έργα. Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κατά τα έτη 1992-1997.

Ενδεικτική αποτύπωση της σφριγηλής συλλογικής δράσης του είναι η περίοδος 2009-2012,όπου ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β` Περιφέρεια Αθήνας συμμετείχε με ζήλο σε Επιτροπές, όπως ως αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Και κάτι που αναίτια λησμονούμε: Ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε πολλούς βουλευτές υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, σε εποχή όπου η υπόθεση είχε τελματωθεί.

Τον Ιούνιο του 2012 εντυπωσίασε με το βιβλίο του ” Πολιτική, Πόλις, Πολίτες”. όπου εστίασε σε σαθρές νοοτροπίες στη δημόσια ζωή και πρότεινε ρεαλιστικές διεξόδους για την υπέρβασή τους.

Απόφοιτος Σχολής Δημοσιογραφίας, παρουσίασε την εκπομπή “Κάθε μέρα” στο τότε ΕΙΡΤ, ενώ ασχολήθηκε και με την πολιτική αρθρογραφία σε ημερήσιες εφημερίδες.

Εδώ και λίγο καιρό, αποδέχθηκε την ομόθυμη παρότρυνση πολλών φίλων και τοπικών παραγόντων να άρει το βασιλοπούλειο άγος από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Πρόκειται για μια ορθολογισμένη αλλά και άκρως συναισθηματική απόφαση που δεν είναι εύκολη, την Κυριακή με την πρώτη παρουσίαση Θέσων και Προτάσεων για τη γενέθλια γη του στο ΠΠΙΕΔ, ενώ παράλληλα εξελίσσεται η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου με έντιμες και δημιουργικές προσωπικότητες, χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις και διχαστικούς αποκλεισμούς.

Συνδυάζοντας το ρομαντισμό της αφοσίωσης με το ρεαλισμό της επιτυχίας,ο Γιάννης Βούρος καταυγάζει την πολιτιστική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας εμπνέοντας τις μεγάλες δημιουργικές συγκινήσεις της ύπαρξης.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Καλή τύχη αγόρια…

Η ζωή προχωράει, τίποτα δεν κρατάει για πάντα… Ειδικά στον Αθλητισμό, πάντα υπάρχουν αφίξεις, αναχωρήσεις, …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com