Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γιώργος Ζαχαριάδης: Μαραθώνιος Αθήνας – Καθήκον και χρέος.

Γιώργος Ζαχαριάδης: Μαραθώνιος Αθήνας – Καθήκον και χρέος.

Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχε φέτος ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος σε λίγες μέρες συμμετέχει στον άλλον μεγάλο αγώνα, τον Φειδιππίδειο άθλο των 500 χλμ.

Η συμμετοχή του φέτος στον μαραθώνιο της Αθήνας ήταν αφιερωμένη στον Πόντιο αδελφό Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί Yannis Vasilis Yaylalı και στην σύντροφό του Μεράλ Γεϊλανί Meral Geylani, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας. Ο Γιαϊλαλί κατάγεται από την Σαμψούντα και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.

Ο δρομέας με τους αγώνες του που τους αφιερώνει στους κρατούμενους αυτούς, δείχνει ποιο είναι το καθήκον και το χρέος. Ιδιαίτερα όταν τους αφιερώνει το μετάλλιο του από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το στέλνει στις φυλακές όπου κρατούνται, δείχνει τις υψηλές αξίες που τον διακρίνουν.

Επίσης, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, κρατώντας ένα πλακάτ, στο οποίο έγραφε:

«ΜΑΝΤΑΛΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».

Σχετικά με Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιώργος Ζαχαριάδης
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι δρομέας της ΑΕΚ & Σ.Δ.Ο.Εορδαίας. Κατάγεται από την Άρδασσα Πτολεμαϊδας του Ν. Κοζάνης, είναι ποντιακής καταγωγής (Αργυρούπολη Πόντου) και εργάζεται στην ΕΛ. ΑΣ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί στις Υπεραποστάσεις και τρέχει σε όλη την Ελλάδα πάντα με την βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ο 1ος Έλληνας που έτρεξε σε επίσημη διοργάνωση την διαδρομή του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 500 χλμ σε 84 ώρες και το μετάλλιο με το κύπελλο του είναι αφιερωμένα στου μουσείο της ΑΕΚ. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διαδρομές και το μεγάλο του επίτευγμα είναι η διαδρομή που έτρεξε το έτος 2015, από την Παναγία Σουμελά Καστανιάς Βέροιας μέχρι Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, τρέχοντας επί 27 ημέρες, διανύοντας 1924 χλμ, Στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ΑΕΚ είναι η κινητήριος δύναμη των διαδρομών του και έχει γίνει πλέον το δέρμα του. Τρέχει με το προσωνύμιο ΤΕΜΟΝΑΕΚ, (ποντιακή ορολογία «η δική μου ΑΕΚ»)

Ελέγξτε επίσης

Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας: Τη Δευτέρα η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που τελειώνει Σακελλάρη και ΠΑΟΚ

 Την Δεύτερα η Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας μπαίνει στην εποχή Κορδολέμη, καθώς θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com