Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γήπεδο, σφυρίγματα ή…λάθος νοοτροπία;

Γήπεδο, σφυρίγματα ή…λάθος νοοτροπία;

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη σκέφτομαι… μήπως βολεύει να τα ρίχνουμε όλα σε τρίτους παράγοντες; 

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Η ιστορία έγραψε ακόμα μια αποτυχία για φέτος. Μια ομάδα που φέρει τον τίτλο του Πρωταθλητή δεν νοείται να έρχεται ισόπαλη πραγματοποιώντας τέτοια εμφάνιση απέναντι στη Λάρισα. Αμέσως η περιέργεια με έστρεψε προς τις δηλώσεις του Τεχνικού της Ένωσης. Εκεί άκουσα για σφυρίγματα και αγωνιστικό χώρο. Θα σταθώ στο δεύτερο καθώς σίγουρα είναι κάτι που ως πρώτο άκουσμα φαίνεται σωστό και δίνει ελαφρυντικά στο σημερινό αποτέλεσμα.

Αν όμως το αναλύσουμε θα δούμε πως πρόκειται για μια δικαιολογία της στιγμής. Έχουν συνηθίσει οι προπονητές στην Ελλάδα να παίζουν σε γήπεδα που έχουν ως πρότυπο το Κάμπ Νόου ή ήταν εκπληκτική η αλλαγή του γηπέδου της ΑΕΛ και δεν το περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ; Τίποτα από τα δύο… Από την αρχή της προετοιμασίας ήταν γνωστό στο Τεχνικό Επιτελείο πως ο αγωνιστικός χώρος θα θύμιζε χωράφι. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν λαμβάνονται υπόψιν σοβαροί παράγοντες πριν από κάθε μάχη.

Φαίνεται πλέον πως ο Θρακιώτης Τεχνικός θέλει να αποβάλει από πάνω του τις ευθύνες για τις εμφανίσεις της ομάδας. Μπορεί και ο ίδιος να θεωρεί ότι δεν φταίει και να έχει βρει την πραγματική αιτία αλλά του είναι δύσκολο να το πει. Αυτό όμως είναι δικό του πρόβλημα. Σίγουρα όμως για τους μηδέν βαθμούς στην Ευρώπη, την ήττα από Ατρόμητο και Παναιτωλικό καθώς και για τη σημερινή ισοπαλία δεν ευθύνονται διαιτητές και τρίτοι παράγοντες.

Ο σοφός λαός λέει «ό,τι έγινε…έγινε» και στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτή η ”άρρωστη” κατάσταση που διακατέχει τους Κιτρινόμαυρους. Παίκτες που δεν μοχθούν για τη νίκη και ένας προπονητής αδύναμος να αλλάξει την κατάσταση. Πολλές φορές η στήριξη του εκάστοτε προέδρου δεν φθάνει να αλλάξει το κλίμα. Ο Ουζουνίδης είναι γνωστό πως έχει την απόλυτη στήριξη του Δ. Μελισσανίδη. Αυτό όμως δεν καρποφορεί αφού δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι ουσιαστικό.

Οι νίκες με Λαμία και Ξάνθη λειτούργησαν ως ένα προσωρινό τονωτικό που δεν είχε διάρκεια. Μόλις η Ένωση έφυγε από το ΟΑΚΑ δυσκολεύθηκε και έχασε βαθμούς. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό ώστε να λυθεί με δύο προσθήκες στις επόμενες μέρες (ασχέτως που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε). Πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή νοοτροπίας. Όταν μαθαίνεις να φορτώνεις τις ευθύνες αλλού και να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ πως προσπάθησες αλλά σου στέρησε την επιτυχία κάποιος άλλος, αυτόματα είσαι καταδικασμένος να ζήσεις ακόμα παραπάνω αποτυχίες.

ΥΓ: Ευχόμαστε μετά τη διακοπή να μην ξανά εμφανιστούν στην ενδεκάδα παίκτες που δεν κάνουν για την ΑΕΚ

ΥΓ1: Λιβάγια, γιατί έπαψες Λιβάγια να θυμίζεις;

ΥΓ2: Ας ελπίσουμε πως η τελευταία φάση δεν θα επαναληφθεί

ΥΓ3: Περαστικά στον Χούμπτσεφ που του χτύπησε την πόρτα η ατυχία. Δύναμη-επιμονή και καλή επιστροφή στα γήπεδα

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Λάτσι: «Δυσκολεύτηκα να αφήσω την οικογένεια και τους δικούς μου»

Ο Ζίγκα Λατσί μίλησε για τα συγχαρητήρια μηνύματα μετά τον αγώνα. Ο στόπερ της ΑΕΚ …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com