Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 62-63, όμως προκρίθηκε στα προημιτελικά του BCL και θα συναντήσει τη Μπάμπεργκ!
Σε ένα κακό ματς στο ΟΑΚΑ, η Ένωση υπερασπίστηκε το +9 από τον πρώτο αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά, παρά την ήττα από τους Θεσσαλονικείς με 62-63.
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League μετά το αποψινό 62-63 σε συνδυασμό με το 84-75 του πρώτου ματς.
O αγώνας
Θίοντορ, Σαντ-Ρος, Ματσιούλις, Σάκοτα, Χάντερ ήταν η αρχική 5άδα της ΑΕΚ, ενώ για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν οι Κόνιαρης, Γκος, Τέπιτς, Χρυσικόπουλος, Τζέφερσον. Ο Δικέφαλος μπήκε καλά, με τον Χάτσερ να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων εξ ου και το 10-5 στο 5’, με την ΑΕΚ να απαντά με σερί 6-0 για το 11-10. Mε ηγέτη τον Χάντερ το σερί πήγε στο 8-0 (13-12), με το δεκάλεπτο να λήγει 18-14, αλλά την ΑΕΚ να έχει 2/8 τρίποντα και τον ΠΑΟΚ από την άλλη πέντε λάθη.
Το 18-14 έγινε 23-16 στο 13’ με το τρίποντο του Τσαλμπούρη. Η Ένωση βρήκε απαντήσεις στο καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ (5-10), διάβασε καλά την άμυνα του και έφτασε στο +7. Μετά από ένα δίλεπτο κακού μπάσκετ, ο ΠΑΟΚ με δικό του σερί 7-0 ισοφάρισε 23-23 στο 17’, σε ένα πολύ νευρικό παιχνίδι. Ο Σαντ – Ρος έδινε λύσεις σε άμυνα (3 κλεψίματα) κι επίθεση με το σκορ να γίνεται 30-23 και το ημίχρονο να κλείνει με 32-27 με άστοχο λέι απ του Θίοντορ. Η ΑΕΚ πήρε βοήθειες και από τον Ντελρόι Τζέιμς με 6π. και 4 ριμπ., την ίδια ώρα που στον ΠΑΟΚ οι Γκος και Χάτσερ ήταν άποντοι.
Η ΑΕΚ ήλεγχε το ματς και τον (χαμηλό) ρυθμό, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε μεγάλη διαφορά ασφαλείας (39-30 στο 23’), με τους Γκος και Χάτσερ να παραμένουν άποντοι. Το ματς ξανάγινε ντέρμπι και το 39-30 έγινε 43-46 με τις βολές του Γκος και το καλάθι του Γκάρετ, με τον ΠΑΟΚ να κάνει εντυπωσιακή επιστροφή. Η Ένωση πλέον είχε 4/20 τρίποντα, έχοντας κολλήσει για τα καλά στην επίθεση, με τον Σάκοτα να κάνει τελικά το 45-47 που ήταν και σκορ δεκαλέπτου.
Ο Χάτσερ έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ ευστοχώντας με τρίποντο για το 45-50. Ο Ματσιούλις απάντησε με σουτ ψυχολογίας για το 48-50, με τον Τζέιμς να παίζει καλή άμυνα και να ισοφαρίζει με κάρφωμα στα 07’44’’ για τη λήξη. H AEK, ανεξήγητα, επέμενε στο μακρινό σουτ, ενώ δεν της έβγαινε (5/27 τρίποντα, αλλά σωζόταν από την καλή άμυνα της και με βολές του Ματσιούλις έκανε το 54-53 στα 4’27’’ για το φινάλε. Η Ένωση πλέον έπαιζε και με το ρολόι, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κυνηγούσε τη διαφορά, αλλά σε κρίσιμα σημεία έκανε λάθη (21 στο σύνολο), με το σκορ να είναι ισόπαλο 55-55 στα 2’45’’. Ακολούθησε ρεσιτάλ κακού μπάσκετ με αμφότερες κακές επιλογές στην επίθεση. Στα 51’’ το τρίποντο του Γκρίφιν έκανε το 60-57, τελειώνοντας οριστικά την πρόκριση, με το ταμπλό να γράφει στο τέλος 62-63.
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-27, 45-47, 62-63.

