Η Ένωση κατάφερε και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα κερδίζοντας δίκαια τον Παναιτωλικό με 2-0. Εξαιρετικός ο Μάνταλος, ο οποίος έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Κακή αντίδραση από τον Αλμέιδα, ο οποίος αν και σκόραρε στη συνέχεια κρέμασε νωρίς την ομάδα του καθώς δέχτηκε την κόκκινη κάρτα. Σε πολύ καλή κατάσταση βρέθηκαν οι Τσιγκρίνσκι-Τσόσιτς, και Ανέστης.
Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε την ομάδα με 4-3-3 με Μάνταλο στα χαφ ως 8άρι και κορυφή της επίθεσης τον Αλμέιδα. Μια επιλογή που προκάλεσε έκπληξη αλλά είναι λογική καθώς θέλει να έχει τον Πορτογάλο on fire για το μεγάλο ματς της Πέμπτης. Η Ένωση θα ξεκινήσει με τους εξής: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Τρίστασον, Αλμέιδα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να πιέζει τους κιτρινόμαυρους. Στο 13΄ η Ένωση θα κερδίσει πέναλτι. Ο Πάουλο πήγε πολύ άτσαλα σε μια διεκδίκηση με τον Τρίστασον και πάτησε με το πόδι στην πλάτη (!) τον πεσμένο παίκτη της ΑΕΚ! Εδώ θα μπορούσε ο διαιτητής να βγάλει και την κόκκινη κάρτα καθώς ο παίκτης φαίνεται να είχε πρόθεση. Ο Αλμέιδα πήρε την εκτέλεση του πέναλτι και με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη! Στο 25΄ μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Χάβου. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Κλέσιο γύρισε στον αμαρκάριστο Μοράρ, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε εκείνος αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ανέστη στην αριστερή γωνία! Στην εξέλιξη της φάσης ο Ρόσα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ! Στο 28΄η Ένωση θα μείνει με δέκα παίκτες, καθώς μετά από μια μονομαχία με τον Χαντάκια (στην οποία ο παίκτης του Παναιτωλικού του έκανε φάουλ) ο Αλμέιδα εκνευρίστηκε και κάνοντας κίνηση με τον αγκώνα έριξε κάτω τον αντίπαλό του! Στο 30΄ ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Ρόσα να βρίσκει χώρο και να κάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ανέστης εκτινάχτηκε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ! Πλέον ο Παναιτωλικός έχει εκμεταλλευτεί άψογα το αριθμητικό πλεονέκτημα και έχει κερδίσει πολλά μέτρα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δείχνει αποδιοργανωμένη από την αποβολή. Το ημίχρονο έλειξε με την Ένωση να είναι μπροστά στο σκορ αλλά με δέκα παίκτες και σίγουρα θα κάνει πιο δύσκολη την συνέχεια στο δεύτερο μέρος.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αλλαγές. Ο Λιβάγια και Ροντρίγκεζ πέρασαν στην θέση των Κλωναρίδη κα Τρίσταστον. Πλέον το δεύτερο ημίχρονο η Ένωση θα παίζει με 4-4-1. Στο 48΄ θα μείνει και ο Παναιτωλικός με δέκα καθώς, ο Πάουλο κάνει ένα δυνατό φάουλ στον Μάνταλο στον χώρο του κέντρου και αντικρίζει (σωστά) τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 54΄ μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση, μετά από ωραίο γύρισμα του Πατίτο από αριστερά, ο Μάνταλος προλαβαίνει να κάνει την προβολή από τη μικρή περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία! Στο 63΄ τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Μάνταλος κοντρόλαρε και δοκίμασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι! Πλεόν η ΑΕΚ έχει πάρει το έλενχο του αγώνα. Στο 75΄ η ΑΕΚ θα κάνει το 2-0, έπειτα από μπαλιά του Αϊντάρεβιτς, ο Μάνταλος κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα για τον Γιόχανσον, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία! Αρχικά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, ωστόσο στη συνέχεια πήρε πίσω τη (λανθασμένη) υπόδειξή του και το κανονικό γκολ μέτρησε για την ΑΕΚ! Στο 80΄ο Βινίσιους αντικαθιστά τον Μάνταλο. Το παιχνίδι έλειξε με την ΑΕΚ να κερδίζει δίκαια τον Παναιτωλικό με 2-0 στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος.
Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα μετά την αποβολή του Αλμέιδα και ευτυχώς ο Ανέστης ήταν εκεί όταν χρειάστηκε. Σωστή διαχείριση του Χιμένεθ μετά την αποβολή και με την άμυνα των κιτρινόμαυρων να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπεξε δέκα εναντίον δέκα και κατάφερε να πάρει τον έλενχο του αγώνα έχοντας αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν μακράν ο κορυφαίος απόψε καθώς ήταν παντού σε όλες τις φάσεις. Από τα πόδια του Μάνταλου που έκανε και εξαιρετικό κοντρολ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Ένωσης με τον Γίοχανσον να τελείωνει το ματς. Μακάρι τέτοιες αποφάσεις όπως η σημερινή, να παίρνουνται και στη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς είναι κρίμα να χάνονται βαθμοί από διαιτητικά λάθη τα οποία άλλοτε είναι ανθρώπινα και άλλοτε εσκεμένα. Εν τέλει η ΑΕΚ έκανε το χρέος της μπήκε με το δεξί και πλέον κοιτάζει το ματς της Πέμπτης που είναι μείζονος σημασίας για το Ευρωπαϊκο μέλλον του συλλόγου.
Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αλμέιδα και Γιόχανσον τα γκολ
- Advertisment -

