Οι κοινοί παίκτες ανάμεσα σε ΑΕΚ και Προμηθέα Πάτρας στο αποψινό μεγάλο παιχνίδι στο κλειστό Λιοσίων ξυπνάει μνήμες για 5 από τους παίκτες της ομάδας της Πάτρας.
Ο Προμηθέας Πατρών έχει 5 παίκτες στο ρόστερ του για την αποψινή αναμέτρηση στο κλειστό των Λιοσίων, κόντρα στην ΑΕΚ, στην οποία και υπηρέτησαν πρόσφατα. Από τους 5 μπασκετμπολίστες οι 2 είναι ξένοι και οι 3 Έλληνες. H αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 20:00 έχει σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς κοινών παικτών, καθώς οι Κέντρικ Ρέι, Τζεράι Γκράντ, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας και Νίκος Ρογκαβόπουλος θα παίξουν κόντρα στην παλιά τους ομάδα.
Οι κοινοί του αποψινού παιχνιδιού
Ο Κέντρικ Ρέι: Ο 27χρονος Αμερικανός, ήρθε στο Ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20 για λογαριασμό της ΑΕΚ, με την οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο στο Basketball Champions League, όσο και στην Ελλάδα. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Προμηθέα και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου.
Τζεράι Γκράντ: Ο 32χρονος υψηλόσωμος Αμερικανός αποτέλεσε παίκτης της από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι που το Φεβρουάριο του 2020 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας στον Τελικό του Προμηθέα με 61-57 και αποχώρησε.
Χάρης Γιαννόπουλος: Ο έμπειρος Έλληνας παίκτης αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 2018 μέχρι το 2020 όπου κατέκτησε το διηπειρωτικό και το κύπελλο Ελλάδος. Πέρυσι με την ΑΕΚ σε 19 παιχνίδια που αγωνίστηκε σκόραρε 7,3 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο BCL σε 11 παιχνίδια είχε 5 πόντους κατά μέσο όρο.
Νίκος Γκίκας: Ένας πολύ ταλαντούχος και διεθνής παίκτης που πέρασε από την ΑΕΚ αλλά αποχώρησε με τραυματισμό και επέστρεψε εκεί που ήταν πριν την ΑΕΚ, είναι ο Γκίκας. Ο 31χρονος guard και αρχηγός του Προμηθέα αγωνίστηκε στην Ένωση από το 2019 μέχρι το 2021.
Νίκος Ρογκαβόπουλος: Ο Έλληνας small forward μεταγράφηκε στην «Ένωση» το 2017. Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ροτέσιον της ΑΕΚ με την οποία πανηγύρισε τις κατακτήσεις των Champions League (2017-18), ένα Διηπειρωτικό (2018-19) και ένα κύπελλο Ελλάδος (2019-20) με αντίπαλο τον Προμηθέα στον τελικό.

