Ένας παλιός γνώριμος της οικογένειας της ΑΕΚ, ο Βάλτερ Σεντένο επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και επισκέφθηκε την “Αγιά Σοφιά-Allwyn Arena”.
Ο Κοσταρικανός πρώην μεσοεπιθετικός, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε στο AEK TV, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως είναι ένα όνειρο για εκείνον να βρίσκεται στην έδρα της ομάδας που αγωνίστηκε τη σεζόν 2002-2003.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τη Νέα Φιλαδέλφεια και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ
«Το γήπεδο είναι εντυπωσιακό και συγκινητικό. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να είχα την ευκαιρία να παίξω εδώ. Είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο και το μόνο που σου μένει όταν το βλέπεις είναι να θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο.
Πιστεύω ότι είναι μεγάλη χαρά για την ΑΕΚ που επιστρέφει στο Champions League και ακόμη περισσότερο όταν έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με όλες αυτές τις εγκαταστάσεις και τα νέα πρόσωπα που υπάρχουν στην ομάδα, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι».
Ο Σεντένο γύρισε στη συνέχεια τον χρόνο πίσω, στην περίοδο κατά την οποία φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ
«Έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, η δυνατότητα να αγωνιστώ στο Champions League ήταν κάτι εξαιρετικά σημαντικό για μένα, γιατί ήταν η πρώτη μου φορά. Θυμάμαι όλα τα όμορφα πράγματα που κάναμε εκείνη τη χρονιά με την ΑΕΚ, μαζί και με τον Μαουρίσιο Ράιτ, τον συμπαίκτη μου.
Έχουμε υπέροχες αναμνήσεις από αυτή την πόλη και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που μας άνοιξαν ξανά τις πόρτες, ώστε να επιστρέψουμε και να ζήσουμε μια μεγάλη εμπειρία που ήθελα εδώ και πολύ καιρό. Δόξα τω Θεώ, πραγματοποιήθηκε. Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ, τους οποίους πραγματικά σέβομαι».
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι θα ήθελε η παρουσία του στην Ένωση να είχε διαρκέσει περισσότερο
«Θα μου άρεσε πολύ να είχα μείνει περισσότερο, όμως πλέον αυτό ανήκει στο παρελθόν. Κάποιες συνθήκες τότε δεν το επέτρεψαν. Είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος και επιλέξαμε να φύγουμε, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να συνεχίσουμε αλλού και να αγωνιζόμαστε.
Θα ήθελα πολύ να είχα συνεχίσει εδώ, στην Αθήνα. Το μετανιώνω, είναι η αλήθεια. Θεωρώ ότι ήταν κακή απόφαση το γεγονός ότι δεν έμεινα. Αν σκεφτεί κανείς όσα καταφέραμε τότε σε ποδοσφαιρικό επίπεδο…».
Ιδιαίτερη θέση στις αναμνήσεις του έχει φυσικά και ο κόσμος της ΑΕΚ
«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι την εξέδρα πίσω από το τέρμα. Δεν ξεχνώ ότι δεν σταματούσαν ποτέ να μας υποστηρίζουν. Ήταν σαν ένα καζάνι που έβραζε, υπήρχε συνεχώς ένταση και η εξέδρα παλλόταν σε κάθε στιγμή του αγώνα. Νομίζω ότι περισσότερο απ’ όλα θυμάμαι τα τραγούδια».
Ο Σεντένο αναφέρθηκε και στο ιστορικό του γκολ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, χαρακτηρίζοντάς το ως το σημαντικότερο της καριέρας του
«Χωρίς καμία αμφιβολία, το γκολ μου απέναντι στη Ρεάλ ήταν το σημαντικότερο της καριέρας μου. Ακόμη και σήμερα στην Κόστα Ρίκα μου μιλούν γι’ αυτό. Όλοι θυμούνται τι έζησαν εκείνη τη στιγμή. Φαντάζομαι ότι και για την ΑΕΚ ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ, γιατί το να καταφέρεις να ισοφαρίσεις τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη δεν ήταν εύκολο».
Θυμήθηκε επίσης την προσπάθεια της ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν στο Champions League
«Είχαμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Ρόμα. Με μία νίκη θα μπορούσαμε να προκριθούμε στον δεύτερο γύρο. Δεν τα καταφέραμε, όμως κάναμε τότε μια σπουδαία προσπάθεια».
Κλείνοντας, ο παλαίμαχος άσος δεν έκρυψε τη χαρά του για την εξέλιξη της ΑΕΚ, αλλά ούτε και τη… ζήλια του για τους σημερινούς ποδοσφαιριστές της
«Είδα με μεγάλη ικανοποίηση την ΑΕΚ να επιστρέφει στο Champions League, γιατί αυτό μας κάνει όλους να θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος και όλα όσα ζήσαμε εδώ.
Νιώθω μια ζήλια με την καλή έννοια, όπως λέμε στην Κόστα Ρίκα, γιατί θα μου άρεσε πάρα πολύ να μπορούσα να ζήσω κι εγώ αυτή τη στιγμή ως ποδοσφαιριστής.
Χαίρομαι πολύ για την ΑΕΚ και για την εξέλιξη που έχει σημειώσει ως σύλλογος, με το νέο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις της. Η ΑΕΚ τα αξίζει όλα και ελπίζω σύντομα να έρθουν ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα και σε διεθνές επίπεδο.
Μακάρι να μπορέσω σύντομα να επιστρέψω και να παρακολουθήσω από κοντά έναν αγώνα. Χαίρομαι που βλέπω την εξέλιξη του συλλόγου και παραμένω ΑΕΚτζής».





