Αρχική / Αρχική Σελίδα / Η εξέλιξη του «ή εμείς ή κανείς» σε αρχαία τραγωδία…

Η εξέλιξη του «ή εμείς ή κανείς» σε αρχαία τραγωδία…

Προσπαθώντας εδώ και μέρες να εξηγήσω τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πλάτη ενός ολόκληρου λαού, μια λέξη μου ήρθε στο μυαλό. Και δεν είναι άλλη από την τραγωδία. Γράφει η Βιργινία Ηρακλειδίου.

Ένας ολόκληρος λαός, μια ολόκληρη χώρα έχει γίνει έρμαιο των ορέξεων κάποιων λίγων, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν την ψυχή τους στο διάβολο προκειμένου να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους (αν δεν το έχουν κάνει ήδη βέβαια).

Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να κάνουν πράξη αυτό το περιβόητο σύνθημα «ή εμείς ή κανείς». Δεν τους ενδιαφέρει πως και τι, μόνο ο στόχος. Ένα τρόπαιο με κάθε κόστος, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια όσων τους ακολουθούν και μέσω αυτών κάνουν τις δουλειές τους. Δουλειές τις οποίες ο περισσότερος κόσμος ούτε καν φαντάζεται κι απλώς νομίζει πως ξύπνησε μια μέρα ένας επενδυτής, που μέχρι χθες αμφιβάλλω αν γνώριζε τη συγκεκριμένη ομάδα ή ακόμα και τη χώρα ολόκληρη και έβαλε σκοπό της ζωής του να αγοράσει αυτή την ομάδα και να την κάνει Πρωταθλήτρια.

Οι περσινές μνήμες του πρώτου κλεμμένου τροπαίου της «νέας δικής τους εποχής» είναι ακόμα νωπές. Από τότε λοιπόν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία για εθνοσωτήρες και επενδυτές, που δίνουν δουλειά και ψωμί σε τόσο κόσμο κλπ κλπ.. Μα είναι δυνατόν να χαλάσεις χατίρι σε έναν τέτοιο άνθρωπο, που το μέλημα της ζωής του είναι να κάνει την Ελλάδα και πάλι εύπορη χώρα. Εδώ θα μου επιτρέψετε να γελάσω. Σαν πολύ αμάσητες μου φαίνεται ότι καταπίνουμε τα τελευταία χρόνια τις ιστορίες που κατασκευάζουν κάποιοι για να πάρουν την πλειοψηφία του κόσμου με το μέρος τους. Δε θα αναφερθώ περαιτέρω, ας βάλει όποιος μπορεί το μυαλό του να δουλέψει.

Επανέρχομαι στα τελευταία γεγονότα. Υπάρχει μια ομάδα και δίπλα σ’αυτή ένας λαός που διψάει 24 χρόνια τώρα για ένα Πρωτάθλημα. Ένα Πρωτάθλημα καθαρό, κερδισμένο με κόπο και ιδρώτα, με αυτοθυσία, με κατάθεση ψυχής. Δε θα επέτρεπε ποτέ στην ομάδα που αγαπά και ακολουθεί πιστά να κάνει τα μύρια όσα προκειμένου να του χαρίσει έναν τίτλο πατώντας επί πτωμάτων ή κάνοντας «φίλους» που ευνοούν την ομάδα του, μη λογαριάζοντας τον κόπο των άλλων και θέλοντάς τα μονά ζυγά δικά του. Αυτή η  νοοτροπία δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ήταν νοοτροπία ΑΕΚτζή. Ενός λαού που έχει βασανιστεί για χρόνια, έχει ταπεινωθεί, έχει λοιδορηθεί αλλά την περηφάνια του δεν του τη στέρησε κανένας. Δεν άφησε κανένα να του τη στερήσει.

Μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν αγκαλιάσει αυτό το τρόπαιο που τόσο πάλεψε και παρά τις καθόλου ευνοϊκές συνθήκες καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, αξίζει μέχρι κεραίας. Η ΑΕΚ δε δέχεται τίποτα λιγότερο από την πλήρη διαφάνεια και την επιτακτική εφαρμογή των νόμων που αυτοί που τώρα θέλουν να τους αλλάξουν για να ευνοήσουν και πάλι τους γνωστούς-αγνώστους, είχαν θεσπίσει. Ο λαός της ΑΕΚ ζητάει αυτό που αξίζει, τίποτα περισσότερο. Αυτό που αξίζει και έχει κερδίσει η ομάδα του μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, δίνοντας μάχες δίχως αύριο ενώ άλλοι έκαναν δημόσιες σχέσεις και έδιναν φιλικά.

Ο ΑΕΚτζής είναι περήφανος άνθρωπος με το κούτελο καθαρό, που δε θέλει να «κλέψει» από κάποιον άλλον κάτι που δεν του ανήκει γιατί ξέρει πως είναι να του «κλέβουν» τον κόπο και τον ιδρώτα μέσα από τα χέρια. Ο ΑΕΚτζής μπορεί να κοιτάξει χωρίς φόβο τον οποιονδήποτε στα μάτια. Οι υπόλοιποι αμφιβάλλω αν μπορούν να κοιτάξουν τον ΑΕΚτζή στα μάτια.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Μια άτυχη ΑΕΚ έχασε στην Τούμπα

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με σκορ 2-0. Δύο γκολ ο Πρίγιοβιτς …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com