Αρχική / AEKPASSION / Η κακή αμυντική λειτουργία πληγώνει την ΑΕΚ!

Η κακή αμυντική λειτουργία πληγώνει την ΑΕΚ!

   Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ από την αρχή της φετινής σεζόν, είναι η κακή αμυντική συμπεριφορά της γράφει ο Γιάννης Γρεβενάρης.

Η «Ένωση» εμφανίζει μεγάλα αμυντικά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, με οποίο σχηματισμό αποφασίσει να επιλέξει ο Μάσιμο Καρέρα είτε με το 5-3-2 που είναι ποιο αμυντικογενές είτε επιλέξει διάταξη με 4-2-3-1 ή 4-3-3 η αμυντική συμπεριφορά της είναι κάκιστη.

H ΑΕΚ έχει μεγάλο πρόβλημα λοιπόν, όταν οι αντίπαλοι πλαγιοκοπούν την άμυνα της κάνουν σέντρες ή σπάνε τη μπάλα στο κέντρο της άμυνας και όταν χάνει τη μπάλα σε φάση επίθεσης έχει κακή μετάβαση στην άμυνα της.

Η κακή ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, σε ότι αφορά την μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα είναι συνολική και πρέπει να διορθωθεί. Καθώς όλοι οι αντίπαλοι έχουν εντοπίσει το αδύνατο σημείο και χτυπούν με αυτόν τον τρόπο. Οι αντίπαλοι επιθετικοί περνούν σε πολλά παιχνίδια καλύτερες τοποθετήσεις από τους αμυντικούς της «Ένωσης»! Το θέμα αυτό αποτελεί και θέμα συγκέντρωσης των παικτών του Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός πρέπει να βρει λύση άμεσα στο πρόβλημα αυτό, είτε με πρόσωπα, είτε με μέσω κάποιας άλλης τακτικής επιλογής. Ο Μάσιμο Καρέρα που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο σαν παίκτης ως κεντρικός αμυντικός και είναι απόφοιτος της Ιταλικής σχολής ποδόσφαιρου. Σαν προπονητής να μην δίνει έμφαση στην τακτική και στην σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδα του.

Πρέπει να βρει το κατάλληλο αμυντικό δίδυμο να μην κάνει συνεχώς αλλαγές προσώπων ανά παιχνίδι, για να πάθουν ένας το παιχνίδι του αλλού και να αποκτήσουν χημεία μεταξύ τους, στο θέμα των στατικών φάσεων πρέπει επίσης οι  παίκτες να είναι 100% συγκεντρωμένοι στα προσωπικά μαρκαρίσματα και να έχουν πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με Γιάννης Γρεβενάρης

Γιάννης Γρεβενάρης
Γεννήθηκα στην Έδεσσα τον Μάρτιο του 1976, η αθλητική δημοσιγραφία με ενδιέφερε από μικρή ηλικία (όταν και άρχισα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες και ένα παραπάνω τον Δικέφαλο, το Ευαγγέλιο για εμάς τους φίλους της ΑΕΚ). Tο Ποδόσφαιρο με κέρδισε από την ηλικία των 10 ετών σαν ποδοσφαιριστής έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες στο Νομό Πέλλας και είχα τη χαρά να έχω στεφθεί Πρωταθλητής στην τοπική ένωση με την ομάδα του Ηρακλή Έδεσσας. Ευχαριστώ την οικογένεια του AEKPASSION που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που ήθελα από μικρό παιδί να ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ελέγξτε επίσης

Τα είπαν για τα «μεταγραφικά» ζητήματα Αγγελόπουλος – Παπαθεοδώρου

  Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και ο κόουτς της «Βασίλισσας» μετά το τέλος του …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com