Αρχική / AEKPASSION / Η μία και μοναδική κίνηση που πρέπει να κάνει ο Μελισσανίδης

Η μία και μοναδική κίνηση που πρέπει να κάνει ο Μελισσανίδης

Ο Μπάμπης Εγγλέζος γράφει για τη σχετικά εύκολη απόφαση που έχει – και πρέπει – να πάρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προκειμένου η ΑΕΚ να ξεφύγει οριστικά από τη μαύρη τρύπα στην οποία έχει πέσει εδώ και τέσσερα χρόνια. 

Προχθές η ΑΕΚ γιόρτασε 98 χρόνια ζωής και ένδοξης ιστορίας. Τα γιόρτασε έχοντας την ισχυρότερη διοίκηση από ιδρύσεώς της, τα γιόρτασε όταν λίγες ημέρες πριν εγκαινίασε το νέο γήπεδο χωρητικότητας 3.000 θεατών στο Προπονητικό της Κέντρο και τα γιόρτασε αναμένοντας σύντομα να πατήσει το χορτάρι του νέου γηπέδου της στη Ν.Φιλάδελφεια! Ταυτόχρονα, γιόρτασε ούσα 5η(!!!) στο πρωτάθλημα, εκτός προς το παρόν των θέσεων που οδηγούν στις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιόρτασε ντροπιασμένη και ταπεινωμένη από κάθε συμπαθές ή μη σωματείο που κυριολεκτικά την κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο, γιόρτασε έχοντας παραχαράξει μέσα σε τέσσερα χρόνια, μια ιστορία σχεδόν ενός αιώνα… Σε ποιον να το περιγράψεις όλο αυτό και να σε πιστέψει.

Εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για το τι φταίει και τι πρέπει να γίνει. Οι περισσότεροι λίγο πολύ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ελπίδα όλων μας για κάτι καλό αυτή τη στιγμή, παραμένει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Θα συμφωνήσω, με μία μικρή διαφορά στο προσδοκώμενο από όλους σχέδιο της επόμενης ημέρας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά τη γνώμη μου, πρέπει να κάνει μία και μοναδική κίνηση. Να βρει αυτόν(ή αυτούς, δεν είναι απαραίτητο να είναι ένας) που θα σχεδιάσει και θα φτιάξει την ΑΕΚ της νέας εποχής της Αγιά Σοφιάς. Αυτόν με τον οποίο θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι, θα συμφωνήσουν το τι οργανισμό θέλουν να έχουν, θα συμφωνήσουν ποιο είναι το διαθέσιμο μπάτζετ που υπάρχει από πλευράς ιδιοκτησίας για αυτό που θέλουν να φτιάξουν και στη συνέχεια θα πάρει το πούρο του και θα αποσυρθεί σε μία αναπαυτική πολυθρόνα στα επίσημα της OPAP Arena και θα απολαμβάνει το ποδόσφαιρο μέσα στο στολίδι που θα έχει φτιάξει ο ίδιος.

Με απλά λόγια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα πρέπει να εμπλακεί καθόλου στο σχεδιασμό της ομάδας γιατί πολύ απλά, όπως μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, δεν έχει το know how στο πως να φτιάξει έναν μοντέρνο ποδοσφαιρικό οργανισμό. Η ποδοσφαιρική παραγοντική του υπόσταση απέχει έτη φωτός από αυτό που αποκαλούμε “manager” και “τεχνοκράτη” στο ποδόσφαιρο. Ανήκει δυστυχώς σε άλλες, παλαιότερες δεκαετίες. Θα παραδώσει λοιπόν τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού οργανισμού σε αυτόν που θα κρίνει κατάλληλο, αυτός θα επιλέξει ΟΛΑ τα στελέχη που θα διοικούν τα διάφορα τμήματα εντός της ομάδας(τεχνικό επιτελείο, ιατρική ομάδα, Ακαδημίες, scouting, μεταγραφές κ.λ.π.) και στο τέλος της χρονιάς θα τον φωνάξει για να τον κρίνει, όπως γίνεται με όλους όσοι καλούνται να αναλάβουν μία εργασία. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Όταν ο Σέρχιο Αραούχο στις αρχές Φεβρουαρίου μετά την ήττα στο Κλ.Βικελίδης από τον Άρη μιλούσε για την ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές στην ομάδα γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα, προφανώς και δεν εννοούσε μία απλή αλλαγή προπονητή. Και δυστυχώς από τότε έχουν περάσει δύομισι μήνες, η ΑΕΚ άλλαξε τον προπονητή και παραιτήθηκε ο Βασίλης Δημητριάδης. Και συνέχισε να χάνει παντού και με κάθε τρόπο. Άρα λοιπόν, η τραγική κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος απαιτεί βαθιές τομές. Και αυτό που περιέγραψα παραπάνω, είναι ίσως η πιο βαθιά αλλά και η πιο δύσκολη τομή που πρέπει να γίνει. Αν θα γίνει, μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Και φυσικά ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Σχετικά με Μπάμπης Εγγλέζος

40 χρόνια ζωής, 40 χρόνια ΑΕΚτζής! Όταν με ρώταγαν παιδί, τί θέλω να γίνω, τους έλεγα να δουλεύω στην ΑΕΚ. Πρώτη επιλογή για σπουδές η δημοσιογραφία, με απώτερο στόχο, τί άλλο, το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αλλιώς τα έφερε η ζωή και τώρα, με λίγα χρόνια καθυστέρηση, ερασιτεχνικά πλέον, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αφού έτσι κι αλλιώς, όλη μέρα ήμουν μπροστά σε μια οθόνη και διάβαζα για την ΑΕΚ, τώρα το κάνω και για το ΑΕΚpassion. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Ελέγξτε επίσης

Φεύγει από την ΑΕΚ ο Κορομηλάς!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Νίκος Κορομηλάς, ο επί σειρά ετών φροντιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος. …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com