Ο Ανδρέας Δημάτος εκπροσώπησε την ΠΑΕ ΑΕΚ στην βράβευση του ΠΣΑΤ και με συγκλονιστικό λόγο μίλησε πως τέτοιες κινήσεις πρέπει να θεωρούνται ως αυτονόητες.
Την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό βράβευσε ο ΠΣΑΤ για την πολύ όμορφη κίνηση των δύο ομάδων να βγουν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την Μυρτώ και την Τόνια. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε την ομάδα και πήρε τον λόγο, μιλώντας για αυτονόητες κινήσεις, ενώ αποκάλυψε πως η κίνηση αυτή αποτέλεσε πρωτοβουλία του Νίκου Γαβαλά.
Διαβάστε παρακάτω τα συγκλονιστικά λόγια του Ανδρέα Δημάτου:
«Εξοχότατε κύριε πρόεδρε της ελληνικής Δημοκρατίας, αξιότιμοι υπουργοί, αγαπητέ πρόεδρε του ΠΣΑΤ, αγαπητοί συνάδελφοι.
Καταρχήν να συγχαρούμε όσους θα βραβευτούν σήμερα εδώ, γιατί η σημερινή γιορτή ανήκει στους κορυφαίους της χρονιάς, όχι σε εμάς τους δημοσιογραφους
Αυτό το βραβείο δεν ανήκει φυσικά ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στον Νίκο, ούτε σε εμενα αλλά σε αυτές τις δυο κοπέλες που αποτελούν με τον αγώνα τους έμπνευση ζωής. Όσοι αυτή τη ζωή έχουμε περάσει βιώματα τέτοια μπορούμε να το καταλάβουμε
Οφείλω ένα ευχαριστώ στον Νίκο Γαβαλα γιατί η πρωτοβουλία ήταν δική του . Οι αρχές και τα ιδανικά της ομάδας που έχω την τιμή να εκπροσωπώ μου επέβαλλαν να συνεργαστώ για αυτό που είδατε.
Όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά Ζούμε καθημερινά σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που σε φθείρει αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε οτι έχουμε πολλές ανάλογες υποχρεώσεις.
Σήμερα βραβευόμαστε για το αυτονόητο.
Πρέπει να προστατεύουμε το ποδόσφαιρο, να καταλάβουμε ότι είμαστε εδώ για να το υπηρετούμε και να μην πιστέψουμε ποτέ ότι είμαστε πάνω από το ποδόσφαιρο και από τις ομάδες και να θυμόμαστε ότι παραμένουμε δημοσιογράφοι με την κανονική έννοια του όρου».

