Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Ημέρα μνήμης και σεβασμού, τιμούμε τους προγόνους μας που χάθηκαν!»

«Ημέρα μνήμης και σεβασμού, τιμούμε τους προγόνους μας που χάθηκαν!»

Ανακοίνωση από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

Διαβάστε αναλυτικά:

«14η Σεπτεμβρίου, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, όπως καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1998.

Ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού για τους Έλληνες που βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, βιώνοντας το αποκορύφωμα της συστηματικής εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικράς Ασίας.

Με βάση επίσημα στοιχεία οι Έλληνες στον μικρασιατικό χώρο, τη Δυτική Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία, ξεπερνούσαν τα δυόμισι εκατομμύρια πριν από την έναρξη του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ οι απώλειες της μεγάλης Καταστροφής του ´22 υπολογίζεται πως πλησίασαν το ένα εκατομμύριο ανθρώπινες ψυχές.

Θυμούμαστε και τιμούμε τους προγόνους μας που χάθηκαν, αλλά και τους πατέρες μας που επέζησαν και βρήκαν τη δύναμη να δημιουργήσουν ξανά!».

Σχετικά με Στράτος Γυμνάγος

Στράτος Γυμνάγος
Γεννημένος στη Μυτιλήνη τον Φεβρουάριο του 1994. Με ενδιαφέρει η αθλητική δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ΑΕΚΑΡΑ (ακούω αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με αυτήν), που είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ πράγματα στη ζωή μου, η αιτία που είμαι στον κόσμο αυτό, που λέει και το σύνθημα. Επίσης, λατρεύω το ποδόσφαιρο, το οποίο με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία, στο πρακτικό, και αργότερα και στο θεωρητικό κομμάτι. Επιπλέον, μου αρέσει η γυμναστική και τις ελεύθερες ώρες μου ασχολούμαι με αυτήν, καθώς το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υγεία. Από ξένα πρωταθλήματα, συμπαθώ το ισπανικό και συγκεκριμένα την Μπαρτσελόνα, την οποία παρακολουθώ μερικές φορές. Στο aekpassion, όπου έμαθα πάρα πολλά, βρίσκομαι σχεδόν τρεις μήνες και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με δέχτηκαν σ'αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μου έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει πολύ, πάνω σ'αυτό που αγαπάω.

Ελέγξτε επίσης

Μεγάλη ανησυχία στην ΑΕΚ για τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου – Ευχάριστα τα νέα για Σιμόες

  Ο Έλληνας διεθνής παραμένει εκτός προπονήσεων  Η κατάσταση με τον τραυματισμό του Κώστα Γαλανόπουλου …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com