Με «υπογραφή» Χιμένεθ ο Μοράν

Βρήκε αυτό που ψάχνει ο Μανόλο Χιμένεθ

Ο Ερίκ Μοράν της Λεγκανιές συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Μανόλο Χιμένεθ για τον αντί-Γιόχανσον και αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές για τον άξονα! Η περίπτωση του εξετάστηκε ενδελεχώς από τον προπονητή και έχει καταλήξει πως ο 26χρονος Βάσκος αμυντικός χαφ είναι αυτό που ψάχνει. Δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής με δυνατό του όπλο την ανασταλτική λειτουργία στον χώρο του κέντρου, που έχει και δημιουργία -ωστόσο- στο παιχνίδι του με κάθετη πάσα. Το επίσης σημαντικό είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Ερίκ Μοράν και ο ποδοσφαιριστής είναι ζεστός να αφήσει την Λα Λίγκα και την Λεγκανιές, με την οποία μετρά την τρέχουσα σεζόν 7 συμμετοχές, για να έρθει στην ΑΕΚ.

Ποιος είναι ο Ερίκ Μοράν

Ονοματεπώνυμο: Ερίκ Μοράν Αρίμπας

- Advertisement -

Ημερομηνία γέννησης: 25 Μαΐου 1991

Ηλικία: 26

Τόπος γέννησης: Πορτουγαλέτε, Ισπανία

Ύψος: 1,87

Θέση: Αμυντικό χαφ

Ομάδα: Λεγκανιές

Ο Ερίκ Μοράν που ανήκει στην Λεγκανιές από τον Ιανουάριο του 2017 και το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι, ξεκίνησε την καριέρα του από τις περίφημες Ακαδημίες της Μπιλμπάο στις οποίες εντάχθηκε το 2004 σε ηλικία 13 ετών. Εκεί έμεινε για μια πενταετία και τη σεζόν 2009-2010 δόθηκε δανεικός στην Μπασκόνια έχοντας γεμάτη χρονιά σημειώνοντας μάλιστα 7 γκολ. Η επιστροφή του στο Σαν Μαμές τον βρίσκει στην Β’ ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην ηλικία των 20 ετών έχοντας θέση βασικού για μια τριετία με περίπου 80 συμμετοχές. Οι εμφανίσεις του, του δίνουν το εισιτήριο όχι μόνο για την πρώτη ομάδα, αλλά υπογράφει τον Αύγουστο του 2013 επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 2016. Σε αυτό το διάστημα (στις 28 Νοεμβρίου 2012) κάνει το ντεμπούτο του με την Αθλέτικ Μπιλμπαό στο ματς με την Χάποελ Κιριάτ για το UEFA Europa League και καταγράφει κάποιες συμμετοχές.

Στις 29 Ιανουαρίου 2015 μετακομίζει ως δανεικός στην Λεγκανιές που αγωνίζεται στη β’ κατηγορία έχοντας σε έξι μήνες 17 συμμετοχές, ενώ το καλοκαίρι επιστρέφει στην Μπιλμπάο και παραχωρείται εκ νέου δανεικός στη ζεζόν 2015-2016 αυτή την φορά στην Σαραγόσα με 36 συμμετοχές! Το καλοκαίρι με την ολοκλήρωση του δανεισμού ο Μοράν υπογράφει συμβόλαιο για δύο χρόνια με την Σαραγόσα ως ελεύθερος και καταγράφει 17 συμμετοχές μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 που η Λεγκανιές καταθέτει πρόταση 800.000 ευρώ και τον αγοράζει, βοηθώντας την να παραμείνει στην κατηγορία έχοντας 14 συμμετοχές. Φέτος ο Μοράν έχει καταγράψει 7 συμμετοχές με την Λεγκανιές, ενώ να σημειώσουμε πως έχει υπάρξει διεθνής σχεδόν με όλες τις μικρές εθνικές έχοντας συνολικά έξι παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -