Ο Αλέξης Κούγιας υποχρεώθηκε από το Δικαστήριο σε καταβολή ποσού 10.000€, μετά την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για δηλώσεις του πρώτου στις 11 Οκτωβρίου 2018.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρέλαβε σήμερα Δευτέρα (6/7) απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (υπ’ αριθμόν 1853/2020) για την αγωγή που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά του Αλέξη Κούγια σχετικά με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ στις 11 Οκτωβρίου 2018 για τη διαιτησία στο ματς της ΑΕΛ-Ξάνθης τη σεζόν 2018-19.
Ο Αλέξης Κούγιας είχε καταφερθεί εναντίον του τέταρτου διαιτητή του αγώνα, Γιώργου Λάμπρου και μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: “Ψάξτε σε πόσα ματς της ΑΕΚ ήταν τέταρτος ο Λάμπρου, η γνώση που έχω είναι ότι ο Μελισσανίδης τον έβαλε στους πίνακες“.
Το Δικαστήριο όπως αναφέρεται στην απόφαση της 25ης Μαΐου 2020 έκρινε ότι “ο ενάγων (Δημήτρης Μελισσανίδης) υπέστη ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποίας δικαιούται εύλογη χρηματική ικανοποίηση, ενώ οι ισχυρισμοί του Κούγια κρίνονται ως υβριστικοί”.
Με άλλα λόγια έγινε δεκτή η αγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη και ταυτόχρονα υποχρεώθηκε ο Κούγιας σε καταβολή 10.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από 17/11/2018 μέχρι και την εξόφληση, αλλά και στην καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων ορίζοντας το ποσό στα 500 ευρώ.
(πηγή :sport24)
