Και το Φλεβάρη θα είναι ωραία με την ΑΕΚ στην Ευρώπη

Ο Ερρίκος Σουλολλάρι γράφει για την μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ στους 32΄ του EUROPA LEAGUE και σχολιάζει όλα τα θετικά στοιχεία που φέρνει στην ομάδα η συγκεκριμένη πρόκριση.

Πολλές φορές το ποδόσφαιρο από μόνο του είναι άδικο σαν άθλημα, καθώς δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα, ωστόσο για την ΑΕΚ δεν γινόταν φέτος  να μην περάσει στην επόμενη φάση. Θα ήταν τεράστια αδικία αν πέρναγαν οι Αυστριακοί, οι οποίοι στάθηκαν για ακόμη ένα παιχνίδι κατώτεροι των περιστάσεων και δικαίως αποκλείστηκαν. Ακόμα και στο ματς με την ΑΕΚ στην έδρα τους, όπου είχαν και την ευκαιρία με νίκη να προκριθούν, ήταν απογοητευτικοί καθώς έχουν να επιδείξουν μόνο μια καλή φάση σε όλον τον αγώνα.

Για να είμαι ειλικρινείς, περίμενα πιο δυνατή την Αούστρια και τελικά αντίκρισα μια ομάδα που έδειχνε να είχε συμβιβαστεί εξ αρχής με τον αποκλεισμό και μου έδινε την εντύπωση πως  όλο το βράδυ να έπαιζε γκολ δεν θα έβαζε. Μολαταύτα, θαρρώ πως και η ΑΕΚ έπαιξε με την φωτιά γιατί το άφησε το παιχνίδι να κυλήσει χαλαρά μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ όπως είδαμε θα μπορούσε να φορτσάρει για κανένα 20λέπτο και να έβαζε κάποιο γκολ που θα της έδιωχνε όλο το άγχος.

Τέλος καλό, όλα καλά για την ομάδα του Χιμένεθ που πήρε το αποτέλεσμα, το οποίο της έδωσε την τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Γεγονός αποτελεί πως η Ένωση πέρασε ως αήττητη από τον όμιλο, την ίδια ώρα που η Μίλαν υπέστη την ήττα στο τελευταίο ματς με την Ριέκα. Μπορεί βαθμολογικά να μην έχει και τόση σημασία αυτό, ωστόσο για την ΑΕΚ και για εμάς του φιλάθλους σημαίνει πολλά. Άλλωστε η πρόκριση από μόνη της είναι ήδη μια τεράστια υπέρβαση για την ομάδα, αν αναλογιστούμε πως ήρθαμε από μια μεγάλη απουσία 10 ετών, έχοντας  χαμηλή βαθμολογία στην κατάταξη και σίγουρα μικρότερο μπάτζετ από τις υπόλοιπες ομάδες.

- Advertisement -

Ως επί το πλείστον, η ΑΕΚ απέδειξε πως τα λεφτά δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο και πως με υπομονή και σωστή δουλειά μπορείς να πετύχεις τους στόχους. Παράδειγμα σε αυτό που λέω είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που σπατάλησαν αρκετά εκατομμύρια για να πάρουν παίκτες όπως Ενγκελς, Εμενίκε, Σαμπράνο, Βιερίνια κτλ την ίδια ώρα που η Ένωση έφερνε Λιβάγια, Αραούχο, Λόπεζ.

Από την άλλη δεν θέλω να σταθώ τόσο πολύ στην ποιότητα των παικτών, καθώς πιστεύω πως έχει να κάνει με το σύνολο και την φιλοσοφία που έχει η ομάδας. Η φετινή ΑΕΚ το γράφω από την αρχή της σεζόν, πως είναι μια ομάδα συμπαγής με ένα δυνατό κορμό και έχει να επιδείξει την φιλοσοφία του Χιμένεθ. Εν συγκρίσει με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, η Ένωση έχει και πολλούς Έλληνες στην ομάδα που ξέρουν τι εστί ΑΕΚ και αυτό πιστέψετε με παίζει τον ρόλο του.

Όπως προανέφερα, η ΑΕΚ του Χιμένεθ είναι ομάδα με όλη την σημασία της έννοιας και αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Διότι μόνο έτσι μπορείς να βάλεις κάτω από το χαλί τα υπάρχοντα προβλήματα όπως οι τραυματισμοί Μάνταλου-Γιόχανσον και η σύγχυση με τον Ανέστη, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν επηρεάσει την ομάδα σε απόλυτο βαθμό. Αντίθετα, όχι μόνο δεν επηρέασαν την ομάδα, αλλά συνεχίζει ακάθεκτα την πορεία της όντας ως πρώτη στο πρωτάθλημα και στους 32΄ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ιδιαίτερη όμως σημασία έχει το γεγονός ότι η Ένωση με την πρόκριση αυτή έχει κερδίσει ήδη τη μισή σεζόν θα έλεγα. Καθώς όχι μόνο παίρνει μεγάλη οικονομική ενίσχυση ως η μόνη Ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στην Ευρώπη αλλά ανεβαίνει και άλλο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, αποκαθιστώντας κάπως την θέση της. Πραγματικά αυτή η χρονιά που σε λίγες μέρες θα μας αποχαιρετήσει είναι μακράν από τις καλύτερες για την ΑΕΚ. Τι να πρώτο θυμηθείς; Την έναρξη εργασιών στα ιερά χώμα, επιστροφή Αραούχο, νίκες σε όλα τα ντέρμπι πλην του ΠΑΟ και η πρόκριση πού ήρθε να βάλει το κερασάκι στη τούρτα.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί εκ νέου στην Ευρώπη το Φλεβάρη, όπου και εκεί θα είναι ωραία,  όλο το βάρος πλέον πέφτει στο πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχει αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, η δυνατότητα, η ομάδα να κλείσει το χρόνο αρχικά ως πρωταθλήτρια χειμώνα καθώς υποδέχεται Κέρκυρα και Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και έπειτα το Γενάρη να γίνουν οι ανάλογες προσθήκες που θα καλύψουν τα ήδη υπάρχουσα κενά και να την ενισχύσουν ποιοτικά.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η ομάδα με τον Χιμένεθ στο τιμόνι τα πάει περίφημα και πλέον στο χέρι της είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους. Κλείνοντας, θα ξανά πω πως η φετινή ΑΕΚ δεν έχει ταβάνι και αν είμαστε λίγο τυχεροί την δευτέρα στη κλήρωση, μπορεί να πάει ακόμη παραπέρα στην Ευρώπη. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρα πως φέτος είναι το απόλυτο φαβορί αρκεί να μείνει ενωμένη και συγκεντρωμένη έτσι ώστε στο τέλος να το σηκώσει.

ΥΓ1: Μπράβο στον Τσιτώντα για την τελευταία φάση που βγήκε και μπλόκαρε ιδανικά την μπάλα. Το γράφω γιατί για τον Ανέστη αυτά δεν είναι δεδομένα.

ΥΓ2: Λιβάγια-Σιμόες από τους κορυφαίους μακάρι να μείνουν για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ

ΥΓ3: Μανόλο-Τίγρη σε ευχαριστώ για τις μεγάλες χαρές που μας χαρίζεται

Συντακτική ομάδα AEK PASSION
Συντακτική ομάδα AEK PASSIONhttps://www.aekpassion.gr
Το ⁦AEKPASSION.gr⁩ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και καθιερώθηκε στο κιτρινόμαυρο κοινό για όλα τα θέματα που αφορούν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως! Με αφοσίωση και βασικότερο το πάθος για την ΑΕΚ, σας προσφέρονται καθημερινή αρθρογραφία, ρεπορτάζ και αποκλειστικές συνεντεύξεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -