Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Και μετά το Champions League, τι;

Και μετά το Champions League, τι;

Ο Μπάμπης Εγγλέζος αρθρογραφεί για την επόμενη ημέρα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Τελείωσε λοιπόν αυτή η ευρωπαϊκή χρονιά για την ΑΕΚ. Μια χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και ολοκληρώθηκε σαν μία από τις χειρότερες στην ιστορία της ομάδας με τη μηδενική συγκομιδή βαθμών στον όμιλο. Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών είναι αυτό και μια κηλίδα στην αγωνιστική ευρωπαϊκή μας ιστορία. Όσο όμως και αν μπορεί να φανεί περίεργο σε κάποιους, αυτό που με πίκρανε περισσότερο ήταν η επίσης μηδενική συγκομιδή βαθμών της ομάδας Νέων της ΑΕΚ στην παρθενική της συμμετοχή στο UEFA Youth League.

Η Κ-19 του Γιώργου Σίμου, εκτός από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν πόντο στον όμιλο, είχε επίδοση 2-26 γκολ. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε ματς πετύχαινε 0,33 γκολ και δεχόταν 4,3! Εύκολα καταλαβαίνουμε ότι η επίδοση αυτή, είναι αντίστοιχη σχολικής ομάδας εναντίον επαγγελματικής. Έχουμε την τύχη στο τιμόνι των ακαδημιών, να βρίσκεται ένας πετυχημένος και δυνατός οικονομικά επιχειρηματίας σαν τον κ. Σαράντη. Είναι όμως πασιφανές, ότι το υπόλοιπο επιτελείο είναι ανεπαρκές, για να μη χρησιμοποιήσω κάποια βαρύτερη έκφραση. Ο καθένας στη δουλειά του(στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον), αν αποτύχει τόσο εκκωφαντικά σε ένα τόσο σημαντικό project που θα αναλάβει, το λιγότερο που θα πάθει θα είναι να απομακρυνθεί από τη θέση αυτή και να υποβιβαστεί. Στη χειρότερη – και πιο συνηθισμένη περίπτωση – θα απολύθεί. Νομίζω λοιπόν ότι το τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του, χθες!!! Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα, ότι αυτό που παρουσιάστηκε στο Youth League, αύριο θα το δούμε να εφαρμόζεται στην πρώτη ομάδα…

Το χειρότερο σε όλη αυτή την τραγική επίδοση των ομάδων μας στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν είναι – κατά τη γνώμη μου – οι μηδέν βαθμοί και οι άσχημες εμφανίσεις(με ελάχιστες εξαιρέσεις). Το χειρότερο είναι ότι φάνηκε ο οργανισμός ΑΕΚ να μην είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο ποδοσφαίρου. Και αυτό για μένα δείχνει ένα έλλειμα οράματος. Η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει από τη ζωή της γιατί φαίνεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Πολύ φοβάμαι ότι το μεγάλο διακύβευμα του γηπέδου, έχει αφήσει πολύ στην άκρη το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Στο τέλος θα έχουμε ένα φανταστικό γήπεδο αλλά μια πολύ μέτρια ομάδα για να παίζει σ’ αυτό. Όσα βήματα προόδου έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, άλλα τόσα και περισσότερα έγιναν φέτος προς τα πίσω από το καλοκαίρι(πάντα αγωνιστικά μιλώντας). Και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί και ενοχλεί πολύ.

Το Α και το Ω στις ομάδες είναι οι διοικήσεις τους. Αυτές χαράσσουν πολιτική, αυτές αντιμετωπίζουν κρίσεις, αυτές έχουν το απόλυτο κουμάντο και την απόλυτη ευθύνη σε οτιδήποτε καλό ή κακό παρουσιάζει μια ομάδα. Και η διοίκηση της ΑΕΚ, με τα καλά και τα στραβά της, είναι αυτή που θα πρέπει να ξαναβάλει το τραίνο στις ράγες. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να ξεπεραστούν και κάποιες εμμονές. Γιατί μπορεί πέρυσι η συνταγή να αποδείχθηκε επιτυχημένη αλλά απ’ ότι φαίνεται, ήταν η εξαίρεση. Ο κανόνας λέει πως για να πετύχεις πρέπει να επενδύσεις. Όχι εξαλλοσύνες αλλά λελογισμένες επενδύσεις που θα αποφέρουν πολλαπλά κέρδη. Είναι ένας τομέας αυτός που η διοίκηση χωλαίνει και θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της.

Εμείς οι οπαδοί, σαν χρέος έχουμε να είμαστε κοντά στην ομάδα πάντα. Η κριτική είναι επιβεβλημένη αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια και χωρίς εμπάθειες. Και πάνω απ’ όλα, να γνωρίζουμε και ποτέ να μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Να μη λησμονούμε τι πέρασε αυτή η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια σοβαρή αλλά και στιβαρή διοίκηση και αυτό είναι το εχέγγυο για μελλοντικές επιτυχίες. Αρκεί όλοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όσοι δε μπορούν να προσφέρουν στην ΑΕΚ, δεν έχουν θέση σε αυτήν. Και κυρίως οι μίζεροι…

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Σχετικά με Μπάμπης Εγγλέζος

40 χρόνια ζωής, 40 χρόνια ΑΕΚτζής! Όταν με ρώταγαν παιδί, τί θέλω να γίνω, τους έλεγα να δουλεύω στην ΑΕΚ. Πρώτη επιλογή για σπουδές η δημοσιογραφία, με απώτερο στόχο, τί άλλο, το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αλλιώς τα έφερε η ζωή και τώρα, με λίγα χρόνια καθυστέρηση, ερασιτεχνικά πλέον, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αφού έτσι κι αλλιώς, όλη μέρα ήμουν μπροστά σε μια οθόνη και διάβαζα για την ΑΕΚ, τώρα το κάνω και για το ΑΕΚpassion. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Ελέγξτε επίσης

Έχω γίνει ζητιάνα…

Διάβασα την συνέντευξη της μητέρας της Μυρτώς, με αφορμή το πρώτο της μπάνιο στην θάλασσα, …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com