Η ΑΕΚ νίκησε κατά κράτος 64-86 την πρωταθλήτρια Αργεντινής Σαν Λορέντζο και κοιτάει την Κυριακή στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου
Σε ακόμη έναν τελικό θα βρεθεί η Βασίλισσα, αυτή τη φορά για την διεκδίκηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου! Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σαν Λορέντζο, την οποία συνέτριψε με 64-86. Μπορεί η πρώτη περίοδος να μην βρήκα σε καλή στιγμή την ΑΕΚ και να απέχει από τον αντίπαλο μόνο +5, όμως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο πινάκας του σκορ έγραφε 26-45. Η τρίτη περίοδος ήταν και η χειρότερη για την Ένωση, με τους Αργεντινούς να μειώνουν την διαφορά. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ ξαναβρήκε τον ευατό της στην τέταρτη περίοδο και ο αγώνας έληξε 64-86.
το ματς
Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Θιοντορ, Τσαλμπούρης, Ματσιούλις, Σαντ Ρος και Χάντερ για την Ένωση. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν και ήταν κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά, με τους Αργεντίνους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (6-5). Το σκορ έμεινε στον πόντο μέχρι και λίγο μετά τα μέσα της περιόδου (8-7). Λίγο αργότερα με τους Χάντερ και Ντούσαν Σάκοτα η ΑΕΚ μείωσε 12-11 και με τον Τζέιμς πέρασε και μπροστά (12-13) στα 2’ πριν τη λήξη της περιόδου. Τελικά η ΑΕΚ με τους Λαρεντζάκη και Ξανθόπουλο να παίζουν φοβερή άμυνα και τον πρώτο να βάζει σημαντικά καλάθια, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (13-18)
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια σιγουριά στα σουτ της και έφτασε γρήγορα στο +9 (15-24), με τον Ντούσαν Σάκοτα. Λίγο αργότερα η ΑΕΚ με τον Λαρεντζάκη να κάνει ότι θέλει στο παρκέ έφτασε στο +13 (19-32) λίγο πριν τα μέσα της περιόδου. Λίγο αργότερα και προς το τέλος της περιόδου η ΑΕΚ φανέρωσε και τις επιθετικές της αρετές εκτοξεύοντας την διαφορά στο +21 (19-40). Η ΑΕΚ δεν σταματούσε πουθενά έφτασε στο +23 με τον Χάντερ (22-45). Τελικά το ημίχρονο θα κλείσει με την Ένωση στο +19 (26-45)
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μείωσαν την διαφορά στα πρώτα λεπτά στους 14 (31-45). Στην συνέχεια η ΑΕΚ άυξησε και πάλι την διαφορά με δυο τρίποντα του Θίοντορ, όμως η Σαν Λορέντζο με τον Άντονι έφτασε την διαφορά και πάλι στους 12 (40-52), στα μέσα της περιόδου. Η ΑΕΚ κράτησε στην συνέχεια την διαφορά και την αύξησε εκ νέου με τον Τζέιμς στους 18 (43-61). Τελικά η ΑΕΚ θα κλείσει στο +14 την τρίτη περίοδο (54-68)
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ είχε σε καλή μέρα τον Τζέιμς που συνέχιζε να βοηθά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και κρατούσε η Ένωση μια διαφορά ασφαλείας την οποία και αύξησε στα μέσα της περιόδου χάρη και στην πολύ καλή και πάλι άμυνά της (58-76). Τελικά η Βασίλισσα ξέφυγε και πάλι στην διαφορά και έκλεισε το εισιτήριο του Τελικού στο +22
Τα δεκάλεπτα:13-18, 26-45, 54-68, 64-86
Σαν Λορέντζο: Αγκίρε 7, Φιλερούπ 6, Βιλντόζα, Καλφάνι 7, Άντονι 14, Κλεμέντε 2, Τάκερ 17 (2), Λο Γκρίπο , Σιμς 1, Μάτα 8 (1), Μεγίνς 2
ΑΕΚ: Τζέιμς 15 (1), Λαρεντζάκης 8 (1), Γκρίφιν 5 (1), Σαντ-Ρος 10 (2) , Γιαννόπουλος 3 (1), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 15 (3), Τσαλμπούρης 2, Ματσιούλις 4, Μωραΐτης 3 (1), Θίοντορ 12 (2), Χάντερ 9.

