Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: 300 αιτίες για να είμαστε πιο πολύ υπερήφανοι στην ΑΕΚ!

Κυριάκος Χήνας: 300 αιτίες για να είμαστε πιο πολύ υπερήφανοι στην ΑΕΚ!

Ευλογία και τιμή είναι η υπεράσπιση και ανάδειξη του ιδεόκοσμου της ΑΕΚ.

Αλλά οι μεμονωμένες ατομικές απόπειρες, όσο καλοπραίρετες και αν είναι, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα οφέλη που αποφέρει ένας πολυπληθής και συνάμα ποιοτικός Σύλλογος. Σήμερα λοιπόν η μπασκετική ΑΕΚ ενισχύει τη δυναμική της με την ίδρυση της Λέσχης Φίλων της Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ, τη μοναδική οργάνωση φιλάθλων σε πανελλήνιο επίπεδο με αποκλειστική έμφαση στο μπάσκετ.

Οι 300 Ενωσίτες που στελεχώνουν τη Λέσχη συμφώνησαν σε τέσσερα προτάγματα, πριν αποφασίσουν τη συμμετοχή τους:

Α. Θα είναι ενωτικοί, χωρίς διχαστικούς αφορισμούς, αποκλείοντας την ολέθρια λογική “εάν συμμετέχει και ο τάδε, εγώ δεν μπαίνω”. Φυσικά έχουμε διαφορετικές αφετηρίες σε πολλά επίπεδα, αλλά εδώ υπηρετούμε τις κοινές ενωσίτικες αξίες που μας εκφράζουν.

Β. Θα είναι αδέσμευτοι ,χωρίς την παραμικρή εξάρτηση-χειραγώγηση από κανένα θεσμικό φορέα ή πρόσωπο ή συλλογικότητα.

Γ. Θα αποφασίζουν τα πάντα με δημοκρατική διαβούλευση είτε σε συνελεύσεις είτε διαδικτυακά.

Δ. Θα είναι κάθετα αντίθετοι στη “δράση” από το πληκτρολόγιο εκδιπλώνοντας πρακτικές δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Έχει καιρό το αγαπημένο μπάσκετ σε πανελλήνιο επίπεδο να εμφανίσει διεθνείς διακρίσεις, με εξαίρεση τα τρόπαια της ΑΕΚ το 2018 και το 2019: από το 2009 η Εθνική ανδρών δεν έχει διακριθεί σε μεγάλη διοργάνωση, τίτλο στην Ευρωλίγκα έχουμε να πάρουμε από το 2013 (προηγουμένως είχαμε 9). Παράλληλα,η σύνολη κρίση έχει βυθίσει πολλά σωματεία σε απειλητική αδυναμία επιβίωσης, η διαιτησία χρειάζεται ρηξικέλευθες αλλαγές, η ΕΟΚ μόλις πρόσφατα ανανεώθηκε σε ηγετικό επίπεδο, η δουλειά στις υποδομές των ομάδων έχει πενιχρά αποτελέσματα.

Γι αυτό είναι εύλογο να μην περιοριστούν οι στόχοι της Λέσχης σε στενά οπαδικό προσανατολισμό. Είθε να ανταποκριθούν οι υγιέστερες δυνάμεις άλλων ομάδων, οι θεσμικοί μπασκετικοί φορείς και η Πολιτεία σε συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας. Σε κάθε χρονική στιγμή,αλλά ειδικά σε χαλεπές περιόδους, η πιο έξυπνη διέξοδος είναι να μοιραστούμε όλοι ιδέες και ρεαλιστικές προτάσεις για να επανακάμψει το ελληνικό μπάσκετ σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αφαλώς όμως, το καίριο μέλημα της Λέσχης είναι η ΑΕΚ μας. Τα 300 αρχικά μέλη που ανακοινώθηκαν, οι δεκάδες φίλοι που δήλωσαν υποστήριξη αλλά για προσωπικούς λόγους δεν είναι ιδρυτικά μέλη και επίσης όσοι θα προστεθούν στην πορεία εκτιμώντας τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Λέσχης, είναι αποφασισμένοι να μετακυλίσουν σε όλη την Ελλάδα όσα μας συγκινούν, όσα μας κάνουν υπερήφανους για την ομάδα μας. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις θα εγκρίνονται πλειοψηφικά και θα ανακοινώνονται έγκαιρα.

Κατά τη διαδικασία της οργάνωσης των ιδρυτικών μελών,με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε δύο σημαντικές παραμέτρους:

1. Η περιφέρεια, αυτή η ακένωτη δεξαμενή αυθεντικής αγάπης προς τα 97χρονα Σύμβολα, διαθέτει εξαιρετικές προσωπικότητες που κοσμούν την ΑΕΚ. Συνιστά σοβαρή αδικία που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι τώρα.

2. Η νεότερη γενιά των Ενωσιτών έχει πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές τόσο σε πνευματική συγκρότηση όσο και σε έλλογη αφοσίωση στην ομάδα. Όσοι ηλικιωμένοι αποχωρούμε, έχουμε σταθερή αισιοδοξία ότι οι νέοι μας έχουν σαφώς βαθύτερο υπόβαθρο από εμάς και θα προσφέρουν πολύ περισσότερα στην ΑΕΚ.

Εύδρομη να είναι η πορεία της Λέσχης. Όσο πιο πολλοί φερέγγυοι ενωσίτικοι Σύλλογοι υπάρχουν, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να διευρύνουμε την εμβέλεια και το κύρος της κοσμαγάπητης αυτής ομάδας.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

ΑΕΚ Άργους: Μια υπέροχη αλλά αδικημένη ομάδα

Ο Κυριάκος Χήνας γράφει στο AEKPASSION για την ΑΕΚ Άργους, μια ομάδα αδικημένη που αξίζει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com