Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: 36 ήμερες σωφροσύνης και σύνεσης

Κυριάκος Χήνας: 36 ήμερες σωφροσύνης και σύνεσης

Ακόμη και με στοιχειώδεις γνώσεις της ψυχολογίας των μαζών, όπως περιγράφουν ο Χοφστέτερ και ο Λε Μπον, πολλά άτομα έχουν κέρδος να μηδενίσουν την ατομική διακριτή βούλησή τους και να γίνουν μέλη ενός ισχυρού συνόλου πιστεύοντας ότι καρπώνονται έτσι τα πλεονεκτήματα του συνόλου αυτού.

Έτσι χειραγωγούνται και ελέγχονται σαν άβουλα όντα. Αυτό εκμεταλλεύονται τώρα ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ για να στρατεύσουν οπαδούς στην τυφλή λογική να διαλυθούν όλα, “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”.

Βέβαια πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις:στον ΟΣΦΠ έχει διαμορφωθεί χρόνια τώρα η ολοκληρωτική και άκρως εριστική νοοτροπία ότι εμείς θα παίρνουμε τίτλους με οποιοδήποτε τρόπο και,εάν συμβεί κάτι διαφορετικό,τότε η αισχρή πολιτεία ή οι άθλιοι υπονομευτές ευθύνονται και θα πληρώσουν. Μια γενιά η οποία γαλουχήθηκε να μην ντρέπεται με τα 91 σερί παιχνίδια χωρίς εις βάρος τους πέναλτι και με τις 0-74 κόκκινες κάρτες, είναι αδιανόητο να ανεχθεί τον Πέτρο Μάνταλο να σηκώνει το τρόπαιο.

Από την άλλη, υπάρχει μια ομάδα που έξυπνα και έντεχνα ανέλαβε να εκφράσει την οργή της Βόρειας Ελλάδας για την Αθήνα, στην οποία χρεώνονται δικαιολογημένα η πενιχρή ανάπτυξη και η καθυστέρηση παραγωγικών έργων στην περιοχή, αλλά και αδικαιολόγητα η συνολική υστέρηση σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα,αφού το περιορισμένο βεληνεκές της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να συγκριθεί με την Αθήνα. Το φαντασιολόγημα περί συμπρωτεύουσας–μοναδικό ανά τον κόσμο–δημιουργεί ψευδαίσθητες ουτοπίες.

Βέβαια, τον οργανισμό ΑΕΚ ενδιαφέρουν πρώτιστα τρεις άλλες παράμετροι:

1. Να μην υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στις δικαστικές εκκρεμότητες, που θα αλλοιώσουν τη βαθμολογία.

2. Να μην υπάρξουν αγωνιστικές εκπλήξεις στο γήπεδο με απώλειες βαθμών που θα υπονομεύσουν την πρωταθληματική πορεία.

3. Να παγιωθεί στο φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ η σωφροσύνη που απαιτείται ώστε να μείνουμε ψύχραιμοι στις απελπισμένες προκλήσεις–φραστικές ή πρακτικές–και να μη χάσουμε το ηθικό πλεονέκτημα που πέτυχε η ΠΑΕ ΑΕΚ να τηρηθεί μετριοπαθής και μειλίχια στάση απέναντι στον κυκεώνα βίας που προκαλούν οι άλλοι.

Τα δύο πρώτα στοιχεία δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να προκαθοριστούν,ιδιαίτερα το αγωνιστικό,με τους αντίπαλους της ΑΕΚ να καίγονται για βαθμούς σωτηρίας–όπως η Κέρκυρα και ο Απόλλων– ή για το πρεστίζ, όπως ο ερημωμένος ΠΑΟ που ισοφάρισε τον ΟΣΦΠ με 10 παίκτες. Αλλά το τρίτο σημείο είναι καθαρά ευθύνη των οπαδών μας, από τη στιγμή που η Διοίκηση διατηρεί την πιο νηφάλια στάση ομάδας, παρά την αδρεναλίνη και το διακύβευμα που διεκδικεί. Απλές είναι οι προτάσεις– διέξοδοι, δε λέμε κάτι νέο, αλλά χρειάζεται να ξανά-αναφέρονται για να έχουμε καθαρά αποτελέσματα:

1. Στο γήπεδό μας, ειδικά την Κυριακή, ας προσέχουμε τον διπλανό μας είτε για προβοκάτσια είτε μήπως πάνω στο πάθος της νίκης υπερβεί τα όρια.

2. Σε εκτός έδρας αγώνες είτε της ΑΕΚ—αν απαγορευθεί η μετακίνηση– είτε άλλης ομάδας, ουδεμία δικαιολογία υπάρχει να πλησιάσουμε το γήπεδο. Καιροφυλακτούν όσοι θα επιδιώκουν να μας εκθέσουν με ψευδή στοιχεία.

3. Προσέγγιση σε στεγασμένους Συνδέσμους οπαδών άλλης ομάδας ευτυχώς έχουμε συμφωνήσει να μην επιχειρήσουμε, με τον προφανή φόβο να προκληθούμε και να δοθεί προμελετημένα διάσταση βίας για να ωρύονται μετά για τιμωρίες κλπ.

4. Θα επιχειρηθεί ασφαλώς πρόκληση σε προσωπικό επίπεδο π.χ.υβρεολόγιο και βία, ώστε να αντιδράσουμε και να έχουμε ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

5. Οι προκλήσεις δημόσιων προσώπων,από τον υιό Σαββίδη και τον Κ.Κυριάκο μέχρι τον θλιβερό δημοσιογράφο που παρότρυνε τον Σαββίδη να μην κάνει επενδύσεις κάτω από την Κατερίνη, δεν είναι νοητό να απαντώνται, γιατί έτσι θα εξομοιωθούμε με αυτούς.

Υπολείπονται μόνον 36 ημέρες,ημέρες ευθύνης, περισυλλογής και σύνεσης. Και μετά το μαγιάτικο βραδινό στη Ριζούπολη, δε θα είμαστε υπερήφανοι μόνον για την κοσμαγάπητη ομάδα, αλλά και για την ωριμότητά μας να σταθούμε στο ύψος που απαιτούν η συγκυρία και κυρίως η ιστορία της ΑΕΚ.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Αγνοείται η ισονομία

Η βαριά τιμωρία της ΑΕΚ, δίκαιη ή όχι θα κριθεί οριστικά από το εφετείο, εγείρει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com