Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: 62 χρόνια αφοσίωσης στην ΑΕΚ αγαπημένε κ. Μπαμπανικολέ

Κυριάκος Χήνας: 62 χρόνια αφοσίωσης στην ΑΕΚ αγαπημένε κ. Μπαμπανικολέ

Εύστοχη η λαϊκή θυμοσοφία που κρίνει ότι ο Σεβασμός κερδίζεται, δε χαρίζεται.

Η υποδειγματική φυσιογνωμία του σπουδαίου ευπατρίδη Νίκου Μπαμπανικολού κατακυρώνει αυτή την κρίση. Πρόκειται για τον άνθρωπο που, με τη μειλίχια έκφραση αλλά και με καταπελτώδη δράση έχει κερδίσει την ομόθυμη αγάπη όλων, μα όλων των ανθρώπων, πέρα από ιδεολογικές ή οπαδικές περιχαρακώσεις.

Θαυμάζεις έναν ουμανιστή που γνωρίζει να υπερασπίζεται τις διαχρονικές Αξίες που έχει σμιλέψει στη ζωή του, έναν Αρκάδα που τιμά την πατρίδα με την εντιμότητα αλλά και τη σθεναρή υπεράσπιση των μεγάλων ιδανικών της, έναν άνθρωπο που αρδεύει τις ψυχές μας με τις γνώσεις και τα βιώματά του, έναν Ενωσίτη που λαμπρύνει την εμβέλεια της ομάδας με όσα δημιουργεί.

Έπαιξε στον σπουδαίο τότε Τρίτωνα για οκτώ χρόνια, και μετά από το 1956 μέχρι το 1964 στελέχωσε την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ συμμετέχοντας στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων ( 1958-1963-1964 ), ενώ έπαιξε 6 φορές και στην Εθνική Ανδρών. Παράλληλα, λόγω της πολυσχιδούς ενεργητικότητάς του, ήταν μέλος της Εθνικής Ενόπλων στο βόλεϊ και πρωταθλητής στο Τριπλούν σε Πανναυτικούς αγώνες.

Το Μάιο  του 2017 δώρισε στην ΑΕΚ το τρόπαιο με το οποίο τιμήθηκε το 1964 για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Σήμερα είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ ΑΕΚ, πάντοτε παρών στο γήπεδο και εμβριθής στις εισηγήσεις του. Εδώ και καιρό έχει αναλωθεί στην ίδρυση του Συνδέσμου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών ΑΕΚ,ο οποίος έχει ήδη δώσει τον πρώτο φιλικό αγώνα του. Επόμενος στόχος του με ευοίωνη προοπτική είναι η δημιουργία ενός Συνδέσμου Βετεράνων ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα, που αληθινά θα αναβαθμίσει τον σύνολο οργανισμό ΑΕΚ.

Συμμετέχει παράλληλα σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, τον οποίο υπηρετεί από την ίδρυση του. Έχει τιμηθεί από πολλούς αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς, ενώ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με θεσμικές προσωπικότητες που τον συμβουλεύονται.

Μνημειώδης η συμμετοχή του στην ταινία του Τάσου Μπουλμέτη για το έπος του 1968, με την ατάκα ”κέρδισαν, γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν”. Παράλληλα, καταθέτει πολύ ποιοτικές προτάσεις για τη δράση της Λέσχης Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ,όπου συμμετέχει με ζήλο. Σε θέματα πολιτισμού άλλωστε, έχει γαλουχηθεί από μια αυθεντική πηγή, αφού σύζυγός του είναι η θυγατέρα του σπουδαίου ποιητή Αλέξανδρου Μπάρα, μια ευαίσθητη μορφή που ανέδειξε την τραγικότητα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών.

Έρρωσο αγαπημένε κ.Νίκο, με το συνδυασμό του ρομαντισμού της αφοσίωσης και το ρεαλισμό της λυσιτελούς δράσης, όπως μέχρι σήμερα.

Άξιος των Μεγάλων, θηρεύοντας πάντοτε το Υψηλό.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Κυριάκος Χήνας: Γιώργος Νικολάου- Ένας εύψυχος μύστης των Ενωσίτικων αξιών!

Η εμπειρία μας από τις αθλητικές κοινωνίες συγκλίνει στη διαπίστωση ότι τρία είναι τα ουσιώδη …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com