Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: ΑΕΚ 2021: Eλπίδες και προσδοκίες

Κυριάκος Χήνας: ΑΕΚ 2021: Eλπίδες και προσδοκίες

Ανέκαθεν διατηρούνταν η αισιοδοξία στη ζωή των ανθρώπων με την ελπίδα μιας ευδαιμονικής νέας χρονιάς.

Χρειάζεται βέβαια ένας ορθολογισμένος και μετριοπαθής προσδιορισμός στόχων,που να μη συγκρούεται με την υπαρκτή πραγματικότητα. Στην ΑΕΚ έχουμε για το 2021 ευδιάκριτους στόχους,δομημένους σε ρεαλιστικά δεδομένα.Από τα ελάσσονα προς τα μείζονα:

7. Αναγνωρίζω ότι η συνεχής αναφορά στην αγωνία μας για τη βιωσιμότητα των Συνδέσμων Οπαδών μπορεί να προκαλεί δυσφορία σε κάποιους,αλλά η χρονική συγκυρία εμποδίζει τη λειτουργία τους, η οποία απέφερε στοιχειώδη έστω έσοδα. Στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, είθε να βοηθήσει με την προμήθεια χρηστικού υλικού, από ένα ημερολόγιο μέχρι κασκόλ και φανέλες.

6. Μόλις αρθεί ο απεγκλωβισμός από τη δύστηνη υγειονομική κατάσταση, θα ενεργοποιηθούν ξανά οι δραστηριότητες των ερασιτεχνικών τμημάτων της ομάδας. Ολόκληρος ιδεόκοσμος από όνειρα και όμορφες φιλοδοξίες έμεινε στο περιθώριο και ασφαλώς αθλητές, τεχνικά επιτελεία και παράγοντες περιμένουν να υπηρετήσουν αυτό που εκφράζει την προσφορά τους στον αθλητισμό και το σωματείο μας. Ελπίζουμε να μη χαθεί όλη η αγωνιστική χρονιά.

5. Η ομάδα χάντμπολ, χάρη στην καθοριστική αφοσίωση του Σταμάτη Παπασταμάτη, ετοιμάζεται για διεθνείς διακρίσεις έχοντας ήδη διευρύνει το ποιοτικό χάσμα που τη χωρίζει από τις άλλες ελληνικές ομάδες, οι οποίες εύλογα δυσχεραίνονται να εμφανίσουν ένα επίπεδο που θα ήθελαν. Εδώ υπάρχει και η ρεαλιστική προοπτική του ιδιόκτητου γηπέδου, μια παράμετρος που θα παγιώσει την ενωσίτικη κυριαρχία στο άθλημα από τις υποδομές μέχρι την ανδρική ομάδα.

4. Το ταλαιπωρημένο ζήτημα των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών στην ΑΕΚ ελπίζουμε να οδηγηθεί σε πειστική επίλυση. Δημιουργούνται υλικοτεχνικές υποδομές με γήπεδα,ξενοδοχείο, γραφεία και μια ευρύτερη υποστήριξη, ώστε οι τεχνικοί υπεύθυνοι να έχουν όλα τα εχέγγυα για μια ομαλή-αποδοτική λειτουργία. Είθε τα πρόσωπα που στελεχώνουν το προπονητικό δυναμικό να είναι άξια τέτοιας μεγάλης τιμής.

3. Στο μπάσκετ, ας μη θέσουμε στόχους υποτιμώντας τη δυναμική των αντιπάλων. Στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ασφαλώς θα επιδιώξουμε την ύψιστη δυνατή διάκριση και τον πέμπτο τίτλο στην εποχή Αγγελόπουλου, αλλά είναι ολίσθημα της σκέψης να μη δεχθούμε ότι ο ΠΑΟ ή 7 τουλάχιστον ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ένα ποσοτικό προβάδισμα στο μπάτζετ και γι αυτό χρειάζεται η καλύτερη αγωνιστική και πνευματική ετοιμότητα. Και εδώ, το νέο γήπεδο αναμένεται (με τις αναγκαίες συγκοινωνιακές εξομαλύνσεις) να διαμορφώσει συνθήκες υψηλών προδιαγραφών για ένα σταθερό μέλλον της ομάδας.

2. Πρόσφατα,τονώθηκε η υπερηφάνεια κάθε ενωσίτη με την αναφορά στα δύο κτήρια, τόσο με αυτό πίσω από τη θ.21 (γραφεία) όσο κυρίως με αυτό πίσω από τη Σκεπαστή. Εκεί, με άξονα τα δύο Μουσεία, η ΑΕΚ αίρεται στο ύψος που αρμόζει στη γιγάντια δυναμική της. Εκθέματα, διαλέξεις,ημερίδες εμπλουτίζουν τη γνώση μας για τη συγκινητική προσφυγική κουλτούρα και της 97χρονη Ιστορία της.

1. Κορωνίδα και καύχημα για δεκαετίες θα είναι η Αγια-Σοφιά. Επιστρέφει στη ζωή μας η αλληλεγγύη των ενωσίτικων συνειδήσεων που τροφοδοτούσε απίστευτες χαρές στις εξέδρες. Έχουν παρακαμφθεί τέτοιες πολιτικές αντιδράσεις, γραφειοκρατικά κωλύματα, εσωτερικές υπονομεύσεις, κωλυσιεργίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και πολύμορφα εμπόδια,ώστε ας επιτραπεί να θεωρήσουμε ως απίστευτο επίτευγμα την ανέγερση.

Ευγνωμοσύνη και τιμή.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Γεμάτη… ΑΕΚ η αποστολή της Εθνικής στο Futsal

Οκτώ παίκτες επέλεξε ο Γιάννης Ζιάβας, για την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στο ποδόσφαιρο σάλας. …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com