Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: ” Άκουε πολλά, λάλει καίρια” ή αλλιώς τα ΜΕΙΖΟΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Κυριάκος Χήνας: ” Άκουε πολλά, λάλει καίρια” ή αλλιώς τα ΜΕΙΖΟΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Σταθερός κανόνας της ιστορικής ανάλυσης είναι η Διαλεκτική, δηλαδή η ερμηνεία ενός σημαντικού γεγονότος με το σχήμα: συμβαίνει το Α που έχει επίδραση στο Β, οπότε το Β μετασχηματίζεται και με τη σειρά του επιδρά και αλλάζει το Α.

Με αυτή την αντίληψη μπορούμε ευχερώς να δούμε και το διπλό ζήτημα που υπάρχει σε κάθε ομάδα: Α αγωνιστική κατάσταση–Β λοιπές λειτουργίες της ομάδας. Ανεβαίνει ή πέφτει το αγωνιστικό, επηρεάζονται ανάλογα και τα υπόλοιπα, που με τη σειρά τους επιδρούν και στο αγωνιστικό.

Βέβαια ο φίλαθλος-και πιο πολύ ο οπαδός-ελκύεται από την αγωνιστική διάσταση μιας ομάδας και εστιάζει στο σύστημα, στον προπονητή, στους παίκτες, στο μπάτζετ κλπ. Αλλά, ας επιτραπεί να δώσουμε ισότιμη έμφαση στα υπόλοιπα θέματα της ομάδας, που διαλεκτικά αλληλεξαρτώνται με αυτά. Είναι καίρια.

Πρώτα, στο γήπεδο. Αυτό το μέγιστο διακύβευμα δεν μπορεί να συγκριθεί σε αξία με ένα πρωτάθλημα ή άλλη αγωνιστική διάκριση. Και ευτυχώς η υπόθεση εξελίσσεται εξαιρετικά. Οι εργασίες προχωρούν με τον αναμενόμενο ρυθμό, οι διεργασίες για την υπογειοποίηση προωθούνται,τα κονδύλια για το έργο είναι σε έλεγχο και τα συνοδά έργα, όπως το Μουσείο, σχεδιάζονται με ορθολογισμό.

Δεύτερο, οι εκλογές στο Δήμο Νέας-Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στις 26 Μαΐου 2019. Η ΑΕΚ είχε τη σωφροσύνη με αυτοκριτική να μελετήσει την εσφαλμένη πρακτική του 2014, όπου από τους 5 συνδυασμούς οι 4 ήταν φιλικοί και τελικά εξελέγη ο πέμπτος. Θεωρείται βέβαιο ότι θα συγκροτηθεί ενιαίο και ενωτικό ψηφοδέλτιο, ώστε η νέα δημοτική αρχή να εγγυάται την αξιοποίηση του ευεργετήματος του γηπέδου, το οποίο κατά τη βαρυσήμαντη γνωμάτευση του ΣτΕ θεωρείται ωφέλιμο επενδυτικό έργο για την πενόμενη περιοχή. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να παγιωθεί το νικηφόρο σχήμα.

Τρίτο, το προπονητικό κέντρο θα διαθέτει τις ποιοτικότερες προδιαγραφές ώστε να διευκολύνει τις ανάγκες της πρώτης ομάδας, αλλά και να καλύπτει το φιλόδοξο πρόγραμμα των Ακαδημιών τόσο με γήπεδα όσο και με τους απαραίτητους χώρους στέγασης και λειτουργίας.

Τέταρτο, παρά την αισθητή καθυστέρηση,έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της επικοινωνίας με Συνδέσμους Οπαδών ΑΕΚ, ώστε να διαμορφωθεί μια Ομοσπονδία η οποία–στελεχωμένη με πρόσωπα υψηλού κύρους, πολυάριθμη και με αγνές αφετηρίες-θα έχει ισχυρή φωνή και τη δύναμη να μετακυλίει πανελλήνια αλλά και στην ομογένεια την αυθεντική οπαδική φωνή της ΑΕΚ, χωρίς διχαστικές ψυχώσεις, ΑΕΚόμετρα και αποκλεισμούς.

Πέμπτο, η χρόνια αβελτηρία μας στο θέμα της συμμετοχής Ενωσιτών στα Δ.Σ. των αθλημάτων. Αν δε σφάλλω, μόνο στο βόλεϊ και στο χάντμπολ έχουμε την αναγκαία εκπροσώπηση στο ανώτατο επίπεδο. Ασφαλώς νιώθουμε πώς σε αντιμετωπίζουν όταν έχεις λόγο μέσα στα Δ.Σ και πώς σε αγνοούν όταν είσαι εκτός. Κατανοητό βέβαια ότι οι αντιστάσεις θα είναι ισχυρές, δεν αλώνεται εύκολα μια παγιωμένη δύναμη εξουσίας.

Έκτο, το Σωματείο έχει εμφανίσει πειστικά δείγματα αναδιαμόρφωσης, με την εξαντλητική αφοσίωση της Διοίκησης-κυρίως του Αλέξη Αλεξίου και του Νίκου Δευτεραίου-των σπουδαίων αεικίνητων εφόρων, την επιτυχή ίδρυση νέων τμημάτων και την αποδοτική δουλειά στις υποδομές. Κύριος οικονομικός μοχλός η Κάρτα Φίλου, αναμένεται στο μέλλον να εμπεδώσει την απαιτούμενη σταθερότητα. Θεωρώ ως ουσιαστικό πρόταγμα για την επιτυχία το εξής: να συγκροτηθούν ανανεωμένα ψηφοδέλτια για τις επόμενες εκλογές, με τη συστράτευση νέων μαχητών της Ιδέας ΑΕΚ.

Στο Αγωνιστικό εστιάζουν-και δίκαια-οι πολλοί, αλλά ας επιτραπεί να θεωρώ σοβαρό λάθος να μην ασχολούμαστε στο βαθμό που πρέπει με τα επίσης Μείζονα θέματα τα οποία κρίνουν τη συνεπή και σταθερή πρωταγωνιστική πορεία της ομάδας.

Είθε να εστιάζουμε πιο συχνά και πιο σοβαρά σε αυτά.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Κανένας δεν ξεχνά…

Πέρασε χθες άλλη μια θλιβερή επέτειος, από την εισβολή στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. 45 …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com