Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Ανασκόπηση της ΑΕΚ για το 2020

Κυριάκος Χήνας: Ανασκόπηση της ΑΕΚ για το 2020

Δείτε την ανασκόπηση της φετινής χρονιάς μέσα από την ματιά του Κυριάκου Χήνα. 

Σε μια δραματική τελμάτωση της δυνατότητας να δημιουργήσουμε ελεύθερα όσα θέλουμε, όπου δοκιμάζονται οι ηθικές και κοινωνικές ισορροπίες, είθε να είμαστε ψύχραιμοι μέχρι να επανέλθουμε σε ένα επίπεδο ζωής που μας αξίζει. Ας επιχειρήσουμε μια υποκειμενική ανασκόπηση του 2020 στη σύνολη κατάσταση που εμφάνισε η ΑΕΚ αρχίζοντας από τα ελάσσονα προς τα πρωτεύοντα.

8. Όταν αρχίσουμε το μαγικό ταξίδι στο νέο γήπεδο, χρειάζεται να αναδιαμορφώσουμε ρηξικέλευθα τις (αν)ισορροπίες μας με τα ΜΜΕ. Στην απερχόμενη χρονιά τι δεν είδαμε, τι δεν ακούσαμε, αφού ακόμη τα φίλια ΜΜΕ δεν έχουν αποκτήσει την ισχυρή απήχηση που αξίζουμε. Επείγουσα ανάγκη να επεξεργαστούμε την ενίσχυση των δυνάμεων που σέβονται το γιγάντιο αυτό σύλλογο και την ιστορία του.

7. Βάλτωσε για μια ακόμη χρονιά η οργανωτική ενοποίηση των Συνδέσμων Οπαδών, με τις γνωστές δυσάρεστες συνέπειες: απουσία ενός κεντρικού φορέα με πανελλήνια ισχύ (πόσο κύρος να έχει μια εκδήλωση ή ανακοίνωση ενός μόνο Συνδέσμου), σύγκρουση προτάσεων (αναγκαία είναι μεν η διαφωνία,αλλά συνθλιπτικός είναι ο δογματισμός), έλλειψη ενός Συνεδρίου για τη διαμόρφωση αρχών συνεργασίας. Δεν είναι καλό να μας βρει έτσι η Αγια-Σοφιά.

6. Μόνον ευγνωμοσύνη στον Σταμάτη Παπασταμάτη για το εκρηκτικό πείσμα του στην πρωταγωνιστική καταξίωση της ομάδας χάντμπολ. Είμαστε στο σημείο να μη μένουμε ικανοποιημένοι με το νταμπλ!! στοχεύοντας υψηλές ευρωπα’ι’κές διακρίσεις. Παράλληλα, την ανοδική εξέλιξη του τμήματος θα διασφαλίσει η δημιουργία νέου ιδιόκτητου γηπέδου, πειστικό τεκμήριο για σταθερές διακρίσεις.

5. Μέσα σε μύριες δυσκολίες που σωρεύονται στη χώρα για την ερασιτεχνική άθληση, το Σωματείο ΑΕΚ διατηρεί αξιοσήμαντες ισορροπίες, ώστε να προοιωνίζεται πολύ επιτυχημένη εξέλιξη μετά την επιστροφή σε ομαλές συνθήκες. Τόσο τα παλαιότερα τμήματα όσο και τα νεο-ιδρυθέντα έχουν αναστρέψει την κακή εικόνα εσωστρέφειας που είχαμε προ καιρού και πείθουν πλέον ότι παγιώνεται μια αισιοδοξία απόλυτα ρεαλιστική. Θλιβερή εικόνα με τον αριθμό των καρτών διαρκείας (10 ευρώ), ας μην ωραιοποιούμε μια δυσάρεστη πραγματικότητα, ας δούμε και τα σωματεία με 90 χιλ.κάρτες…

4. Ο μπασκετικός τίτλος (Κύπελλο Ελλάδος 2020) και η συμμετοχή στον τελικό του Basketball Champions League αποτυπώνουν τη συνεπή όσο και συγκινητική προσπάθεια του Μάκη Αγγελόπουλου για στελέχωση με παίκτες-ορόσημα που υπόσχονται υψηλές αγωνιστικές διαδρομές. Ως αποτυχία καταγράφεται η απώλεια του ελληνικού Σούπερ Καπ, αλλά τα θετικά πρόσημα είναι εμφανή.

3. Απογοητευτική η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πορεία, ακυρώνει τις ελπίδες για ευνοϊκές κληρώσεις σε βραχυπρόθεσμη προοπτική,αλλά και μειώνει τη διεθνή αξιοπιστία της ομάδας. Ο προπονητής απαξιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου τόσο για την απουσία τακτικού σχεδίου και διαχείρισης κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και για την έλλειψη της αρμόζουσας ψυχολογικής προετοιμασίας των παικτών. Ανάλογο μερίδιο ευθύνης χρεώνονται οι ποδοσφαιριστές για την περιορισμένη αφοσίωσή τους στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, αλλά και η διοίκηση που δεν μπόρεσε να επιβάλει την υποχρέωση του σεβασμού όλων στην ένδοξη ιστορία της ΑΕΚ.

2. Η ανέγερση του γηπέδου, που διασφαλίζει την εκτόξευση της ΑΕΚ σε υψηλά επίπεδα κύρους και τροφοδοτεί άλλη δυναμική στον Σύλλογο, αποτελεί ένα θαυμάσιο επίτευγμα μιας ηγεσίας που υπερέβη γραφειοκρατικά κωλύματα, πολιτικές αρνήσεις, δημοτικές και άθλιες εσωτερικές υπονομεύει, οι οποίες – μόλις αποκαλυφθούν – θα συγκλονιστεί κάθε εχέφρων συνείδηση. Πλησιάζουμε στο αίσιο τέλος μιας πολύχρονης και αδιανόητης εξορίας από τα εδάφη-ιστορική κοιτίδα της μεγάλης προσφυγικής ομάδας, που πρωτοαγωνίστηκε εκεί πριν από 90 ακριβώς χρόνια.

1. Σαρωτική σε πολλά επίπεδα (υγειονομική απειλή, κοινωνική απομόνωση, οικονομική αποσάθρωση κλπ) η χειρότερη εξουθενωτική δοκιμασία σε καιρό ειρήνης που ανατρέπει την ομαλότητα της ζωής μας, αναχαίτισε τη φυσιολογική αγωνιστική εξέλιξη. Έτσι, οδηγούνται μεγάλες και μικρές ομάδες σε οριακές συνθήκες λειτουργίας, ενώ πολλοί αθλητές αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ευχή αλλά και βάσιμη ελπίδα η επιστροφή στα γήπεδα, με ισορροπία και ευρυθμία.

Χρόνια πλούσια σε ποιότητα και πολλά! Καλότυχο το 2021!

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Η ευκαιρία του Ανσαριφάρντ να επιστρέψει στο σκοράρισμα

Ο Ιρανός έχει μείνει 9 παιχνίδια χωρίς γκολ και πλέον στην κορυφή των σκόρερ μοιράζεται …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com