Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Μπασκετικές μνήμες 2011-2014

Κυριάκος Χήνας: Μπασκετικές μνήμες 2011-2014

Στις 4 Μαίου η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στοιχίζεται με τα ιστορικά μεγέθη της συμμετέχοντας στους τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Επειδή όμως οι μνήμες προσδιορίζουν τη μελλοντική ευθύνη μας, ας θυμηθούμε μερικές σημαντικές αγωνιστικές στιγμές πριν από την εύδρομη πορεία που άρχισε το 2014. Στιγμές χαλεπές αλλά και συγκινητικές, που ανήκουν σε μια περίοδο ολέθριας ταπείνωσης στη Β και στην Α2 κατηγορία. Όλα άρχισαν τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2011, όταν η δις Κυπελλούχος Ευρώπης υποβιβάστηκε με μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση.

Κατά την περίοδο 2011-2012 αγωνιστήκαμε στην Α2, όπου χάσαμε την άνοδο σε ισοβαθμία. Πιο εντυπωσιακοί ήταν οι αγώνες στο Ηράκλειο, με τη νίκη ανατροπής 89-90 επί του ΟΦΗ στην παράταση, στο Πέραμα με τη νίκη 84-93, όπου αντιμετωπίσαμε σοβαρή βία από οπαδούς του ΟΣΦΠ και το προτελευταίο ματς στον Υμηττό με τη νίκη επί του Αμύντα, που αποδείχθηκε ότι δεν αρκούσε.

Κατά την περίοδο 2012-2013 αγωνιστήκαμε στη Β Εθνική με εθελούσια απόφαση που προήλθε από τη ρεαλιστική προοπτική μιας υγιούς αναδημιουργίας. Τέσσερα ήταν τα σημαδιακά ματς: συμβολικά το πρώτο στην Πάτρα με τον Έσπερο, γιατί ήταν η πρώτη εμφάνιση της Βασίλισσας σε τόσο μικρή κατηγορία–με εκρηκτικό κόσμο και νίκη 69-79. Το δεύτερο οι απερίγραπτες… ομορφιές στο εκτός έδρας ματς με το Ψυχικό και την ήττα στην παράταση με 88-87. Τρίτο, η ντροπιαστική ήττα της 15ης αγωνιστικής στον Άγιο Δημήτριο από τον Κρόνο με 80-77. Και φυσικά το μπαράζ ανόδου στα Τρίκαλα κεκλεισμένων των θυρών με τη νίκη επί του Ηρακλή.

Κατά την περίοδο 2013-2014 αγωνιστήκαμε στην Α2, όπου ξεχωρίζουν τέσσερις αγώνες: οι δύο κρίσιμες νίκες επί της ανταγωνιστικής Καβάλας, ειδικά η νίκη στη Ζωφριά τη 16η αγωνιστική με 64-63,η νίκη της 25ης αγωνιστικής στη Βέροια επί του Φίλιππου με 55-70,όπου επισφραγίστηκε και τυπικά η άνοδος και το τελευταίο πανηγυρικό ματς στη Ζωφριά με τη νίκη επί του Ψυχικού 81-68.

Δεοντολογικά και για αποφυγή παρεξηγήσεων δε θα επιχειρήσουμε να αξιολογήσουμε πρόσωπα των τότε διοικήσεων και γι αυτό θα αναφέρουμε μόνον αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν στο ρόστερ κατά τα 3 εκείνα χρόνια.

Αν δεν παραλείπουμε κάποιον–προκαταβολικά ζητούμε συγγνώμη–στην ομάδα έπαιξαν αλφαβητικά οι: Βαβάτσικος με εξαιρετική σαιζόν φέτος στον Φάρο Λάρισας, Βασιλόπουλος-Βεσκούκης με την Ενωσίτικη καρδιά ,Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα, Δέσπος η απόλυτη συνέπεια, Δρόσος, Ζεγκίνογλου, Καπετζόγλου, Καράμπουλας ο μαιτρ των ανόδων, Κοκκινόπουλος από τις υποδομές, Κουκουράβας, Κούρτης, Κοψαύτης πάντοτε αγαπημένος, Μαγουλάς, Αντώνης Μάντζαρης που θα έχει σπουδαία προπονητική εξέλιξη, Νίκολιτς, Νοέας, Παναγιωταράς, Στάθης Παπαδιονυσίου, Παπαντωνάκος, αγαπημένος Πολυτάρχου που δήλωσε προχθές ότι ” δε σας κρύβω ότι μπορεί να μην ήμουν ΑΕΚ όταν ήρθα στην ομάδα, αλλά έγινα ΑΕΚ”, Σιαμανδούρας, Σκλάβος με τον απόλυτο επαγγελματισμό, Στούκας, Τζόλος με τη μεγάλη ψυχή, Τσαπρούνης, Τσιάκος με τις συγκινητικές ευαισθησίες, Τσιότρας, Φαλέκας που τον περιμένουμε σε μεγάλες προπονητικές διαδρομές, Φωτητζόγλου.

Κι αν αναρωτηθεί κάποιος για ποιο λόγο θυμίζουμε χαλεπές ώρες σε ημέρες ονειρεμένης αναδημιουργίας, η βάσιμη αιτία είναι ότι πρέπει να αξιολογούμε κάθε χρονιά στις αληθινές διαστάσεις της για να ξαναζούμε όσα μας αξίζουν και να αποφεύγουμε όσα μας απαξιώνουν, αλλά και να τιμούμε τους μικρούς ήρωες της καρδιάς μας και να έχουμε ορόσημα προσανατολισμών.

Συγκινητικές μαγιάτικες βραδιές θα ζήσουμε, στο ύψος της μυριάκριβης κοσμαγάπητης ομάδας μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιοτρας φαλεκασ αεκ

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιοτρας φαλεκασ αεκ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γκιζογιαννης τσιακοσ

Αποτέλεσμα εικόνας για ζιαγκοσ αεκ

 

Σχετική εικόνα

 

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Αγνοείται η ισονομία

Η βαριά τιμωρία της ΑΕΚ, δίκαιη ή όχι θα κριθεί οριστικά από το εφετείο, εγείρει …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com