Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Δημοτικές εκλογές στην Νέα Φιλαδέλφεια- Ένα κρίσιμο διακύβευμα

Κυριάκος Χήνας: Δημοτικές εκλογές στην Νέα Φιλαδέλφεια- Ένα κρίσιμο διακύβευμα

Αν και υπάρχει η φημολογία για ολιγόμηνη αναβολή,οι επόμενες εκλογές στους Δήμους της χώρας υπολογίζονται για τον Μάιο του 2019, άρα υπολείπονται 20 μήνες, χρόνος που δεν είναι μεγάλος για να αρχίσει η σοβαρή κινητικότητα για τη διαμόρφωση των συνδυασμών στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα.

Ενίοτε, όπως διαπιστώνουμε από την ιστορία των εκλογών σε παγκόσμια κλίμακα, μετακυλίεται το ίδιο λάθος: Aντί να ξεκαθαρίσουμε ποια κριτήρια-προσόντα πρέπει να απαιτήσουμε στους υποψήφιους, ώστε να επιλεγούν και να υποστηριχθούν όσοι ανταποκρίνονται σε αυτά, συχνά γίνεται το αντίθετο, δηλαδή επιλέγονται τα πρόσωπα, χωρίς να έχουμε καταλήξει στο ποια πρέπει να είναι τα βασικά και απαιτούμενα κριτήρια.

Η ιδιομορφία της ΝΦ-ΝΧ έγκειται στο ότι εκεί στεγάζεται το γήπεδό μας. Άρα μια τεράστια αθλητική-κοινωνική συλλογικότητα με ευρείες πολιτιστικές διαστάσεις, η ΑΕΚ, έχει ανάγκη μια φίλια δημοτική αρχή,που να νιώθει και να σέβεται τους ιστορικούς συμβολισμούς και τους στόχους της ομάδας. Στις προηγούμενες εκλογές, για λόγους που έχουν αναλυθεί επαρκώς, εκλέχθηκε ένας συνδυασμός,ο οποίος στη διαδρομή του δεν ήθελε εμφανώς το γήπεδο εκεί, μεταχειρίστηκε και ακόμη μεταχειρίζεται–με απεγνωσμένους τελευταίους σπασμούς μιας αντίδρασης που καταρρέει–κάθε έωλο μέσο.

Σήμερα είναι η ώρα να ανοίξουμε το διάλογο και να θέσουμε τα κριτήρια για να στηρίξουμε ως σύνολη ΑΕΚ το συνδυασμό που συμφέρει το Δήμο και την ομάδα. Έχουμε το δικαίωμα παρέμβασης, γιατί έχουμε σταθερούς διαχρονικούς δεσμούς με την περιοχή, αλλά και γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ” το γήπεδο συνιστά σημαντική παραγωγική και στρατηγική επένδυση” και ” θα έχει ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα σημαντικής έντασης στην τοπική κοινωνία”.

Προσωπική άποψη είναι ότι τα πρώτα ουσιώδη κριτήρια για να επιλεγεί φίλιος υποψήφιος είναι τα ακόλουθα:

1. Να έχει έκδηλη αγάπη για τον Δήμο, έχοντας δώσει τεκμήρια ιδεών-ρεαλιστικών προτάσεων-ασυμβίβαστων αγώνων για την περιοχή, με γνώμονα την προκοπή του τόπου και την ευαίσθητη μέριμνα για τον πενόμενο και δοκιμαζόμενο πολίτη.

2. Να έχει πάλλευκο ήθος, αναγνωρισμένο πασίδηλα από τους συμπολίτες και τη Δικαιοσύνη, χωρίς σκιές για σκάνδαλα που υπονομεύουν την αξιοπιστία του ίδιου αλλά και του θεσμού του Δήμαρχου.

3. Να έχει το κύρος και την εμβέλεια να ηγηθεί ενός συνδυασμού προσωπικοτήτων ως primus inter pares, ως μια φυσιογνωμία που πείθει για τη σύνολη συγκρότησή της.

4. Να διαβουλεύεται με την ΑΕΚ, τα τοπικά Σωματεία και φορείς με το πνεύμα του σώφρονα Δήμαρχου ο οποίος αναζητά στη διαλλακτική αμοιβαία συνεννόηση την επίλυση κάθε προβλήματος και όχι στην εριστικότητα και το μένος.

5. Να έχει προσωπική επαγγελματική διαδρομή που πείθει ότι δε βλέπει τη Δημαρχία ως λύτρωση στα αδιέξοδά του και εξυπηρέτηση των περιστασιακών συνοδοιπόρων του για κερδοφορία.

6. Να μη χειραγωγείται από πολιτικό κόμμα. Κάθε πολίτης έχει μια ιδεολογικο-πολιτική αντίληψη,αλλά είναι τελείως διαφορετικό να μπορεί να είναι αυτεξούσιος στις επιλογές, χωρίς να δεσμεύεται με εξαρτήσεις και “προικοσύμφωνα” από ένα πολιτικό κόμμα.

Ας επιτραπεί να επαναλάβω ότι είναι πλέον η ώρα να αρχίσουμε το σχετικό διάλογο για να προλάβουμε ουσιαστικά αλλά και επικοινωνιακά να στηρίξουμε την ποιοτικότερη επιλογή Νίκης. Αν συνυπολογιστεί ότι εκκρεμεί η απόφαση για το σπουδαίο θέμα του εκλογικού συστήματος —π.χ.εάν οι εκλογές γίνουν με καθαρή απλή αναλογική, τότε χρειάζεται άλλη στρατηγική με ισχυρές συναφείς συμμαχίες–τότε πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία για καθυστερήσεις.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Περιμένοντας την πρεμιέρα της ΑΕΚ του Αλμέϊδα

Αύριο Σάββατο 16/7 στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέϊδα θα κάνει την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com