Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Ευκαιρία για θεαματικό Μανιφέστο ή για διαλλακτική συμφωνία Αρχών;

Κυριάκος Χήνας: Ευκαιρία για θεαματικό Μανιφέστο ή για διαλλακτική συμφωνία Αρχών;

Πολιτισμική κατάκτηση της εχέφρονος δυτικής κοινωνίας αποτελεί η μέθοδος να επιλύονται τα προβλήματα όχι με την κάννη του όπλου αλλά με τη διαλογική πειθώ.

Και ασφαλώς είναι δείγμα λογικής η συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τους ηγέτες των μεγάλων ομάδων για το ελληνικό ποδόσφαιρο.  Αλλά στην υπόθεση αυτή προφανώς δεν αρχίζουμε από καλοπροαίρετη αφετηρία όταν κάποιοι δεν προσέρχονται για να συμφωνήσουν σε μια ελάχιστη βάση ιδεώναλλά για να ρητορεύσουν απαιτώντας με ναπολεόντειο ύφος και απύλωτο ναρκισσισμό.

Αυτά ακριβώς χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση Μαρινάκη όπως αναγράφεται ολόκληρη στα ΜΜΕ. Ας σταχυολογήσουμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που αποκαλύπτουν προθέσεις και προσανατολισμούς του ΟΣΦΠ για τη σύνολη κατάσταση του ποδοσφαίρου:

1. Θα ήταν αφελές και ουτοπικό να περιμέναμε από τον ΟΣΦΠ μια ελάχιστη έστω,αναφορά και σύγκριση του παρόντος με τη μαύρη εικοσαετία των 0-74 πέναλτι και των 0-91 κόκκινων καρτών. Οι αναλύσεις Μαρινάκη ήταν σαν να γεννήθηκε χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς την παραμικρή νύξη για τα άθλια φαινόμενα που έφεραν το ποδόσφαιρο μας σε ανυποληψία και ηθική διάβρωση. Φυσικά δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, αλλά τόλμησε να πει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο.

2. Κάθεσαι σε τραπέζι διαλόγου και εκστομίζεις τη φράση ότι “ο Αλαφούζος, ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης κάνουν ότι μπορούν για τις ομάδες τους είτε νόμιμα είτε παράνομα είτε παράτυπα”. Πόσο πιο θρασύς υπαινιγμός μπορεί να δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα; Και λίγο αργότερα εκφράζεις ιδιαίτερα απαξιωτικές και προσβλητικές σκέψεις για τον “Ρώσο”, ο οποίος κλπ.

3. Ο Μαρινάκης εξέφρασε και την απορία για ποιο λόγο συμμετέχει στη διαβούλευση ο Σαββίδης, αφού ο δικηγόρος του λέει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης. Παντελώς έωλο επιχείρημα, αφού ο Σαββίδης είναι ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ και αποφασίζει για τα πάντα. Πιο συνετό θα ήταν να αναρωτηθεί με ποιο ηθικό δικαίωμα παρίσταται ο ίδιος, αφού έχει εις βάρος του τις γνωστές καταδίκες-απαγορεύσεις.

4. Προφανώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Περέιρα. Αλλά όταν προσέρχεσαι σε μια σοβαρή διαβούλευση με στόχο να βρεθεί διέξοδος για το ποδόσφαιρο και εκστομίζεις τη φράση “ο Περέιρα και η συμμορία του”, μάλλον δυναμιτίζεις την όλη προσπάθεια και ακυρώνεις κάθε πνεύμα συνεννόησης.

5. Επέμεινε ο ηγέτης του ΟΣΦΠ στην ανάδειξη της ενδεχόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης απαιτώντας βαριές τιμωρίες. Βέβαια απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στις σφοδρές κατηγορίες εναντίον του ΟΣΦΠ για ηθικές εξαρτήσεις τόσων ομάδων κατά τα “δοξασμένα” χρόνια της παντοδυναμίας. Έστω μια κατηγορηματική διάψευση για τα αισχρά παλαιά.

Σε αυτά τα στοιχεία που εμφανώς αποκαλύπτουν τις προθέσεις ηγεμονίας και αλαζονικού ετσιθελισμού του ΟΣΦΠ πρέπει να προσθέσουμε τις διαρροές (ελπίζουμε να διαψευστούν πάραυτα) για τη σκέψη του υφυπουργού Αυγενάκη να διευρύνει τον κύκλο των εκλεκτόρων στις εκλογές της ΕΠΟ, δηλαδή να μην ψηφίζουν μόνον οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις (όπου ο ΟΣΦΠ είναι μειοψηφία) αλλά και άλλοι “ημέτεροι”. Μέχρι στιγμής είναι νηφάλια η πρακτική του, ας μην επιβεβαιώσει όσους φοβούνται οπαδικές παρεκκλίσεις του.

Συνοπτικά, δεν υπάρχει ουσιώδης λόγος να επαναλαμβάνονται ανάλογες συναντήσεις εάν ο ΟΣΦΠ τις αντιμετωπίζει ως ευκαιρία θεατρικής προπαγάνδας, χωρίς την παραμικρή διάθεση αλληλοπεριχωρήσεων και διαλλακτικότητας.

Σχετικά με Μιχάλης Μικελλής

Μιχάλης Μικελλής
Ένας εραστής της μεγάλης ιδέας που λέγεται ΑΕΚ. Ακόλουθος της μια ζωή όπου και αν παίζει σε οποιοδήποτε άθλημα. Με αξίωσε ο καλός ΘΕΟΣ να δημιουργήσω με τον Τάσο Κυριτζόγλου, αλλά και με όλους τους συνεργάτες μου, αυτόν το κιτρινόμαυρο μετερίζι στο ιντερνετικό αέρα, το AEKpassion.gr, για να υπάρχει μια φωλιά για όλους τους Ενωσίτες ανά τον κόσμο και να μιλάει μονάχα για ΑΕΚ για να ενημερώνεται (Α)ληθινά (Ε)γκυρα (Κ)αθαρά, για την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.

Ελέγξτε επίσης

Αλμπάνης: «Με γεμίζει αυτοπεποίθηση η σημερινή εμφάνιση»

Ο Χρήστος Αλμπάνης έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο σημερινό παιχνίδι και αν δεν είχε χριστεί δις …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com