Αρχική / AEKPASSION / Κυριάκος Χήνας: Ελπίδες και επιφυλάξεις για τη νέα ΑΕΚ!

Κυριάκος Χήνας: Ελπίδες και επιφυλάξεις για τη νέα ΑΕΚ!

Προτού αξιολογήσει κάποιος την πραγματικότητα, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινά από μια αφετηρία:

Oι απόψεις όλων, μα όλων, είναι σαφώς υποκειμενικές, εκφράζουν τον ιδεόκοσμο του γράφοντος, οπότε συνιστά προσβολή το βιτριολικό υβρεολόγιο εναντίον όσων έχουν αντίθετη άποψη. Δεν έχουμε με το ζόρι εμείς το δίκιο και οι άλλοι το άδικο.

Στο θέμα του νέου προπονητή, υπάρχουν δύο συνιστώσες: από τη μία, η οργή που επισώρευσε η τραγική αγωνιστική περίοδος που έληξε (έτσι είναι εύλογο οι απαιτήσεις τώρα να είναι πολύ αυξημένες) και από την άλλη, η ολισθηρή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου που δε διευκολύνει σημαντικούς ξένους προπονητές και ποδοσφαιριστές να έρθουν εδώ.

Ενδεικτική είναι η προπονητική στελέχωση των μεγάλων ομάδων: ο ΟΣΦΠ είχε πάρει προπονητή χωρίς ιδιαίτερα εύσημα στην καριέρα του, ο ΠΑΟΚ επανέφερε τον Λουτσέσκου, ο ΠΑΟ περιορίστηκε στον Γιοβάνοβιτς ,ενώ ούτε η ΑΕΚ μπόρεσε να προσελκύσει τον Ρεμπρόφ ή άλλους υψηλούς στόχους, όπως ο Χοσέ Μπορδαλάς, ο Κλωντ Πιέλ, ο Μίτσελ, ο Κίκε Σετιέν.

Με το δεδομένο μάλιστα ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να περνούν από μεγάλες δοκιμασίες μέχρι να βρεθούν στη φάση των ομίλων στην Ευρώπη, τότε ένας σπουδαίος προπονητής πολύ δύσκολα θα έρχεται εδώ. Απαιτείται να υπάρξουν άμεσα σπουδαίες διεθνείς επιτυχίες για να ενισχυθεί η θέση των ελληνικών ομάδων. Όταν ο δεύτερος του πρωταθλήματός σου αγωνίζεται μόλις στο Κόνφερενς…

Η γνώμη μου είναι ότι με αυτό το απαγορευτικό δεδομένο της απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, η επιλογή Μιλόγεβιτς είναι μια ρεαλιστική λύση με ελπιδοφόρες προοπτικές. Αν και οι σημαντικές επιτυχίες του περιορίζονται μόνο στις διακρίσεις του Ερυθρού Αστέρα (είναι υπερβολή να εμφανίζεται ότι έχει σπουδαίο βιογραφικό), έχει αρκετές ευοίωνες προϋποθέσεις για να αναδιαμορφώσει την τραγική αγωνιστική εικόνα:

1. Το σπουδαιότερο είναι ότι έχει προσανατολισμό και βιώματα για πρωταθλητισμό, δεν αρκείται σε απλές διακρίσεις.

2. Στο ακανθώδες θέμα της ψυχολογίας μπορεί να φέρει κάθε ποδοσφαιριστή σε κατάσταση όπου θα αξιοποιήσει όλες τις αγωνιστικές δυνατότητές του.

3. Εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα σε ουσιώδεις τομείς προετοιμασίας και ανάλυσης των δεδομένων χωρίς ωραιοποιήσεις ή στρεβλώσεις.

4. Έχει την αναγκαία όσμωση της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, οπότε μπορεί να διαχειριστεί με λυσιτελή τρόπο κάθε συγκυρία.

Αυτονόητο είναι ότι η διοίκηση θα πρέπει να επανδρώσει την ομάδα με ποδοσφαιριστές ποιότητας,αυτονόητο ήταν από τις μέχρι τώρα ενδείξεις ότι ο κόσμος μας θα στηρίξει με συγκατάβαση το νέο εγχείρημα.

Προβλέψεις είναι αδύνατο να γίνουν με φερεγγυότητα, γιατί η ομάδα χτίζεται από την αρχή και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Ας ελπίσουμε ότι σε κάθε επίπεδο αρμοδιοτήτων, η ΑΕΚ θα διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να μπει πρωταγωνίστρια στην Αγιά-Σοφιά.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Την Παρασκευή οι υπογραφές για τα εσωτερικά έργα της “Αγίας Σοφίας”

Αύριο το μεσημέρι «κλείνει» και η τελευταία εκκρεμότητα με την Περιφέρεια Αττικής για την “Αγία Σοφιά-OPAP …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com