Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Ενδιαφέρουσες ματιές στην εκλογική Νέα Φιλαδέλφεια-2 Ιουνίου 2019

Κυριάκος Χήνας: Ενδιαφέρουσες ματιές στην εκλογική Νέα Φιλαδέλφεια-2 Ιουνίου 2019

Όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πολλά ενδιαφέροντα σημεία που εξελίσσονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας έχουν σημαντική αξία και είναι η αφετηρία για χρήσιμα συμπεράσματα.

Ζώντας την Κυριακή 2 Ιουνίου όλη την ημέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, σταχυολογώ κάποια από αυτά, με την ελπίδα να χρησιμεύσουν για να ζυγίσουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

1. Οι δρόμοι της περιοχής από το πρωί ήταν στρωμένοι με πολυτελέστατα ιλουστρασιόν έντυπα με τίτλο “Αν θέλεις τη γειτονιά σου να γίνει έτσι, ψήφισε Βούρο”. Ήταν ένα μοντάζ από αναρτήσεις οπαδών της ΑΕΚ στο διαδίκτυο με απειλές κατά της δημοτικής αρχής και φωτογραφίες με γραμμένα συνθήματα σε τοίχους. Και αυτό, κατά τη γνώμη των φωστήρων της προπαγάνδας,συνιστούσε άραγε την επίσημη θέση ή πρόθεση της παράταξης Βούρου; Είναι λογικό να χρεώνεται κάποιος μια φράση ή ζωγραφιά που ένας άλλος μέσα στην οργή του εξωτερικεύει; Χώρια ότι η ημέρα και ώρα αυτής της κατάπτυστης διανομής ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δεν προλαβαίνεις να δώσεις τη δέουσα απάντηση.

2. Αληθινά εντυπωσίασε η σύνθεση του ψηφοδελτίου της “Πολιτών Πολιτείας”. Ήταν επιτυχής ο συγκερασμός μάχιμων δημοτών από διαφορετικές ιδεολογικές και ταξικές αφετηρίες,που συνεργάστηκαν με υποδειγματική αλληλεγγύη, χωρίς να υποσκάπτονται μεταξύ τους, έχοντας προσηλωθεί με άψογο τρόπο στον κεντρικό στόχο: νίκη, για να αρχίσει η αναδημιουργία ενός διαλυμένου Δήμου. Χαρακτηριστικό της πολυδιάστατης ενότητας είναι ότι υπήρχαν υποψήφιοι και από τέσσερις συνδυασμούς των προηγούμενων εκλογών.

3. Με εξαίρεση γνωστούς ενωσίτες, όπως ο Γεωργαμλής, ο Παυλής, ο Συμιγδαλάς, ο Καμαρίκος, η Παπακώστα, ο Παπανικολάου, ο Σούρας, ο Αρβανίτης, ο Θεοδοσόπουλος, μην παίρνετε όρκο ότι πολλοί από τους 78 υποψήφιους ήταν φίλαθλοι της ΑΕΚ (και πολύ σωστά έγινε έτσι, γιατί ήταν ψηφοδέλτιο ενωτικό όλων των πολιτών, όχι της ΑΕΚ). Ήταν ένα σημείο που δεν τονίστηκε προεκλογικά όπως έπρεπε.

4. Από το σύνολο των 78 υποψήφιων, οι 32 ήταν γυναίκες (και μάλιστα λειτουργικά δεμένες με την τοπική κοινωνία, από θέσεις εργασίας και συλλογικής δράσης). Χαρακτηριστικό ελπιδοφόρο επίσης,η συμμετοχή νέων και άξιων ανθρώπων (αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι σε εκλογές) με ευγενικές φιλοδοξίες, που μετακύλισαν στην παράταξη το σφρίγος και την αποφασιστικότητά τους.

5. Τα φώτα εστίασαν στον Βούρο–και δίκαια–γιατί μέσα σε 135 ημέρες ενέπνευσε τη δυναμική της νίκης. Μα είναι μια πολύ ηγετική φυσιογνωμία με πολιτιστική και πολιτική υποδομή που θεωρώ ότι δεν έχουν περισσότεροι από πέντε άνθρωποι στην Ελλάδα (ζυγίζω τη βαρύτητα των λόγων μου). Είθε να διατηρεί την ίδια ακμαιότητα για να ηγηθεί της αναδιαμόρφωσης του ρημαγμένου Δήμου.

6. Το κλίμα μεταξύ των παραγόντων κάθε συνδυασμού έξω από τα εκλογικά τμήματα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ήταν εξαιρετικό. Με εξαίρεση την αυταρέσκεια και το υπεροπτικό ύφος του πρώην Δήμαρχου (που παραλίγο να προκαλέσει επεισόδιο),διατηρήθηκε μια εύδηλη ισορροπία που τιμά το επίπεδο των δύο συνδυασμών.

7. Αναντίρρητα, ήταν έξυπνη η τριπλή επικοινωνιακή τακτική της απελθούσας δημοτικής αρχής. Πρώτο, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο εντυπωσιακά ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα της παράταξης Βούρου (προφανώς δεν μπορούσε να το σχολιάσει αρνητικά). Δεύτερο, επικεντρώθηκε στο ερώτημα τι ζητάει ο “ξένος “Βούρος στη ΝΦ-ΝΧ ( καταγέλαστο επιχείρημα για έναν άνθρωπο που γεννήθηκε-μεγάλωσε εκεί και παρακολουθούσε πάντοτε από κοντά συνεχώς τα δρώμενα, αν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις οδήγησαν στη μετεγκατάστασή του). Τρίτο, εστίασε και στη μομφή ότι ο Βούρος είναι βραχίονας για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων (αποκρουστική αντίληψη, αφού έτσι θεωρούνται ανόητα και χαζά πλάσματα χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν το στοιχειώδη νου να καταλάβουν την…απάτη). Σε κάποιο ποσοστό αυτή η τριπλή προπαγάνδα απέδωσε,αφού οδήγησε στο 45%,όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό για ένα Δήμαρχο που πραγματικά δεν ήξερε πού πατούσε και πού βρισκόταν επί πέντε ολόκληρα χρόνια.

Αυθεντική νίκη της έλλογης παράταξης,η οποία προσωπικά υπογράφω ότι θα καταπλήξει τους δημότες με μια πλούσια κοινωνική δημιουργικότητα,με έμφαση στην πολυεπίπεδη βελτίωση της ζωής του χειμαζόμενου πολίτη της περιοχής.

Καλή αρχή για μια περιοχή που μπορεί να γίνει πρότυπο ποιότητας ζωής.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Δημάτος για Τσιγκρίνσκι: «Υπάρχουν στιγμές που επιβάλλεσαι με το επίπεδο που διαθέτεις και με την ποιότητα του χαρακτήρα σου!»

Η ανάρτηση του Ανδρέα Δημάτου για τον Ουκρανό στόπερ. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι σε χθεσινές δηλώσεις …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com