Αρχική / ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ / Κυριάκος Χήνας: Επτά απογοητεύσεις της αγωνιστικής περιόδου

Κυριάκος Χήνας: Επτά απογοητεύσεις της αγωνιστικής περιόδου

Ο Κυριάκος Χήνας αρθρογραφεί και εξηγεί με παραδείγματα τις «Επτά απογοητεύσεις τη αγωνιστικής περιόδου”!

Ήταν μια ονειρική αγωνιστική χρονιά σε πολλά επίπεδα,ασφαλώς η λυσιτελέστερη στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. Τα πιο σπουδαία θριαμβικά στοιχεία της θα μας απασχολήσουν το επόμενο Σάββατο.

Στο σημερινό σημείωμα θα αναφερθούμε σε όσες διαστάσεις είχαν μια απογοητευτική χροιά,μια ανάλυση που πάντοτε απαιτείται γιατί ουδέποτε η ζωή έχει μόνον άσπρο ή μαύρο, αλλά και επειδή αξίζει να εστιάσουμε σε όσα χρειάζονται ειδική μέριμνα για να τα βελτιώσουμε.

Έβδομο- Αν και δεν είναι στενά αγωνιστικό ζήτημα,οι έντονες φήμες ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές–μάλλον τον Οκτώβριο του 2019–θα διεξαχθούν με το σύστημα της Απλής Αναλογικής δυσκολεύουν την κατάσταση στο Δήμο του γηπέδου μας. Σε τέτοια περίπτωση,με πρόταγμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να απαλλαγεί η περιοχή από τη σημερινή Αρχή, χρειάζονται συμμαχίες και συμφωνίες που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζουν πολύ δύσκολες. Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου θα πρέπει να αρχίσουν οι διεργασίες των φιλικών προς την ΑΕΚ δυνάμεων, ώστε να καταρτιστεί ενιαίο ψηφοδέλτιο νίκης.

Έκτο- Αναμενόμενη σε υποψιασμένους,αιφνιδιαστική για εμάς τους πολλούς, η αποχώρηση Χριστοδουλόπουλου- ο οποίος αγαπήθηκε από τον κόσμο–απογοήτευσε όσους ρομαντικούς περιμέναμε μια καθαρή στάση και ανοιχτή εξήγηση ενός αθλητή που προφανώς ήθελε να διαπραγματεύεται την αξία του, αντί να υπερασπίζεται αδιαπραγμάτευτα τις Αξίες του.

Πέμπτο- Η γυναικεία ομάδα βόλε’ι’ απέτυχε στο στόχο της ανόδου στην Α1, αν και διαφαινόταν ότι θα τα καταφέρει. Έλειψαν, πλην της Οικονομίδου, οι προσωπικότητες που θα διασφάλιζαν την αύρα της επιτυχίας. Ευτυχώς η αντίδραση ήταν άμεση και ήδη άρχισε η στελέχωση της ομάδας με αθλήτριες που πράγματι εγγυώνται πρωταθληματική πορεία, ενώ παράλληλα η αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο δίνει την αίσθηση μιας νέας προοπτικής.

Τέταρτο- Παρά τα πολλά χρήματα που διατέθηκαν για την επάνδρωση και τη λειτουργία των ποδοσφαιρικών τμημάτων Υποδομών,ήταν απογοητευτική η αγωνιστική πορεία σε αρκετές κατηγορίες νέων, σε μερικές μάλιστα ταπεινωτική. Θα ήταν άδικο να επιμεριστούν ευθύνες από εμάς που δε γνωρίζουμε τους εσωτερικούς συσχετισμούς, αλλά είναι βέβαιο ότι η Διοίκηση θα επιφέρει τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις σε πρόσωπα και δομές,ώστε να έχουμε ουσιώδη αποτελέσματα σε έναν τομέα όπου όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη επενδύει μεγάλες ελπίδες.

Τρίτο- Η άσχημη εξέλιξη στους αγώνες κατάταξης του πρωταθλήματος μπάσκετ ούτε κατά διάνοια πρέπει να προβληματίζει,αφού τελείωσε μια ονειρεμένη χρονιά με ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 18 χρόνια και Κύπελλο μετά από 17. Καταγράφεται βέβαια ως αποτυχία, αλλά μετά από χρόνια ουδείς θα τη θυμάται,σε αντίθεση με τις ιστορικές νίκες που δόξασαν την κοσμαγάπητη ΑΕΚ και θα αποτελούν αιώνιο καύχημα.

Δεύτερο- Η ήττα στον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο πίκρανε αρκετούς, ιδιαίτερα επειδή προκάλεσε το νέο εκτός τόπου και χρόνου παραλήρημα του ΠΑΟΚ, αλλά ο τίτλος του πρωταθλητή των 30 αγωνιστικών ύστερα από 24 χρόνια δεν έχει ουδεμία σύγκριση με τον τίτλο του κυπελλούχου των ελάχιστων αγώνων και των συγκυριακών στιγμών,που δεν αποδεικνύουν κάτι.

Πρώτο- Αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο ως γνώρισμα πολλών ομάδων,αλλά σε εμάς–που βιώσαμε τόσες οδύνες και αναστηθήκαμε–δεν έπρεπε να συμβαίνει σε τόσο ανησυχητική έκταση. Πολλοί οπαδοί έχουν διαλύσει την πραγματικότητα και ανασυνθέτουν την ΑΕΚ με τα δικά τους μάτια. Έτσι, η προσέλευση στο γήπεδο, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, είναι περιορισμένη,γιατί δεν κρίνουν ότι είναι αποφασιστικό στοιχείο για την επιτυχία, με εξαίρεση τις πανηγυρτζίδικες στιγμές όπου μαζικά μετέχουν. Πώς να ξεχάσουμε την ντροπή τής τόσο περιορισμένης συμμετοχής στα εγκαίνια του γηπέδου που περιμέναμε τόσα χρόνια ή στον πρώτο αγώνα μπάσκετ μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο; Άμεση η ανάγκη της σκληρής αυτοκριτικής χωρίς ωραιοποιήσεις.

Το επόμενο Σάββατο, οι μεγαλειώδεις θρίαμβοι μιας ονειρικής αγωνιστικής περιόδου.

Σχετικά με Κυριάκος Χήνας

Κυριάκος Χήνας
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδρομής του επιχείρησε να καταδείξει ότι η Ιστορία έχει λυτρωτικό ρόλο μόνον όταν μελετά τους πολύμορφους συσχετισμούς που διαλεκτικά διαμορφώνουν ένα γεγονός. Στην ΑΕΚ επικεντρώνεται σε δύο άξονες: Να συσπειρωθεί σε ενωτική βάση η συνεργασία όλων των οπαδών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδειχθεί το συναρπαστικό πολιτιστικό μέγεθος των Συμβολισμών της.

Ελέγξτε επίσης

Δύο χρόνια και μία… μέρα!

Χθες το AEK Passion έκλεισε δύο χρόνια και δεν είναι δυνατό να μην γράψουμε λίγες… …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com