Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κυριάκος Χήνας: Οι επικίνδυνες συνθήκες επιτάσσουν γενναίες αποφάσεις

Κυριάκος Χήνας: Οι επικίνδυνες συνθήκες επιτάσσουν γενναίες αποφάσεις

Ανέκαθεν στην ιστορία των κοινωνικών ομάδων επιλέγονταν ειδικές έκτακτες δράσεις και συμπεριφορές όταν οι εξελίξεις είχαν κρίσιμο χαρακτήρα και απειλούνταν οι ισορροπίες.

Στην ελληνική ποδοσφαιρική ζωή σήμερα υπάρχουν όντως εκείνες οι περίεργες και επικίνδυνες συνθήκες που επιβάλλουν σε όλους,άρα και στην ΑΕΚ,να κινηθούν με ειδικές συμπεριφορές έκτακτων αναγκών.

ΠΡΩΤΟ μέτρο είναι η πλήρης και ειλικρινής Ενότητα.Φοβάμαι ότι δεν έχουμε κατανοήσει επακριβώς την ισχύ του τυραννικού διπόλου ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ (το περιγράψαμε στο προηγούμενο σημείωμα) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η σιδερένια ομοψυχία τέτοιες δύσκολες για το ποδόσφαιρο ώρες.

Οι Σύνδεσμοι Οπαδών δεν έχουν ενιαίο όργανο έκφρασης και πολυδιασπώνται με αυτόνομες κινήσεις.Παραδείγματα η απουσία επικοινωνίας,η έλλειψη κοινών εκδηλώσεων,οι αντιφατικές ανακοινώσεις τους και η αδυναμία να συντονιστούν στην εξασφάλιση της άδειας λειτουργίας τους σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

Παράλληλα βαθαίνει επικίνδυνα το χάσμα μεταξύ των ηγετικών μορφών των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με άδηλες εξελίξεις.Φυσικό είναι να υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας,αλλά δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε κάποια βασικά θέματα για το συμφέρον της ΑΕΚ και έτσι δυστυχώς παγώνει η δράση τους ,η οποία ανέκαθεν εξακτίνωνε την εμβέλεια της ομάδας σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΟ μέτρο είναι η χάραξη μιας πολύ πιο έξυπνης τακτικής από τους οπαδούς απέναντι σε ομάδες της περιφέρειας.Δεν είναι συνετό να καθυβρίζουμε γεωγραφικές περιοχές,επειδή οι ομάδες τους είναι αντίπαλες της ΑΕΚ.Όταν φωνάζουμε τα γνωστά συνθήματα όχι εναντίον των ομάδων,αλλά εναντίον της Κρήτης,των Ιωαννίνων,της Πάτρας κλπ.προκαλούμε μεγάλη δυσφορία στους ενωσίτες που κατάγονται από αυτές τις περιοχές.Αφροσύνη σε περίοδο όπου χρειαζόμαστε συσπείρωση.

ΤΡΙΤΟ μέτρο ( εδώ προτείνουμε κίνηση που θα προκαλέσει σε κάποιους δυσφορία ή οργή ) είναι η προσπάθεια να επανακάμψουν στην ενεργή προσφορά άτομα που έχουν αποστασιοποιηθεί κατά περιόδους ( συχνά με ευθύνη τους) και μένουν στο περιθώριο,ενώ μπορούν να δώσουν πολλά.Μια χειρονομία συμφιλιωτική,ένα κάλεσμα ενότητας χρειάζεται.Δεν έχουμε το δικαίωμα να αναφέρουμε ονόματα,αλλά αυτονόητα εξαιρούνται όσοι προβοκάρουν την ανέγερση του γηπέδου και όσοι ενσπείρουν διχόνοια με αβυσσαλέο μίσος.

ΤΕΤΑΡΤΟ μέτρο είναι η απαίτηση από τους τιποτόφρονες του πληκτρολογίου να καταγράφουν μια ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση δίπλα σε όποιαν άποψη εκφράζουν.Η σεβαστή διαφωνία ιδεών δεν αποσυνδέεται με την ανάγκη να έχουμε προτάσεις διεξόδου από το πρόβλημα που θίγουν πχ.η γνωστή παράκρουση ” Μελισσανίδη,πούλα και φύγε”πρέπει να συνδέεται με ακριβή τεκμηριωμένη πρόταση για το μέλλον της ΑΕΚ.

ΠΕΜΠΤΟ μέτρο η αδήριτη απαίτηση όχι μόνο να ανέχονται όλοι την ελεύθερη προσωπική γνώμη,αλλά να τη σκέφτονται μήπως προσφέρει κάποια ουσιώδη λύση.Ουδείς είναι ο αποκλειστικός κάτοχος της αλήθειας κραδαίνοντας τη ρομφαία του δικαίου και μια άλλη άποψη μπορεί να οδηγήσει σε αποδοτική σύνθεση.

ΕΚΤΟ μέτρο,που επαναλαμβάνουμε μονότονα (αλλά θεωρούμε ως αναγκαίο) η προσωπική συμμετοχή στους αγώνες και στις εκδηλώσεις της ομάδας.Δεν έχει ηθικό έρεισμα η αντίληψη ότι δεν πηγαίνω στο γήπεδο,επειδή δεν παίζει καλά ή δεν εγγράφομαι ως μέλος στο ΑΣ ΑΕΚ ,επειδή δε μου αρέσουν κάποιοι.Μια ομάδα με τόσο τιμημένη 96χρονη ιστορία αξίζει τη στήριξη χωρίς την ύβρη της ωφέλιμης ανταπόδοσης.

Ας επιτραπεί να θεωρούμε ότι η πορεία της ΑΕΚ δεν κρίνεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο,αλλά και στις συνθήκες που εξασφαλίζουν ή απαξιώνουν τη δύναμή της σε θέματα που διαμορφώνουν τις βαρύνουσες ισορροπίες. Αυτό το σημείωμα επικεντρώνεται σε σημειολογικές κινήσεις που απαιτούνται από τους οπαδούς,το θέμα των κινήσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ θα μας απασχολήσει προσεχώς.

Σχετικά με Θοδωρής Μιμίκος

Θοδωρής Μιμίκος
Ο Θοδωρής Μιμίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία, που είναι και το όνειρό του. Βρίσκεται στο AEKPASSION από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σάιτ φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας.

Ελέγξτε επίσης

Η ενημέρωση της EHF για την αναβολή του Τελικού

Η θέση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης για την αναβολή του ΑΕΚ-Ίστανς. Όπως έγινε γνωστό πριν …

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com